€ 1.500 commissie verdienen is een haalbare kaart met de Wenskaartenactie
13 SEPTEMBER 2021
KATRIEN DE LEEUW
TROOPER

Na de Cornet-actie en onze Jules DesTROOPER-actie (die nog loopt tem. 27 oktober) is er nu de Wenskaartenactie. Dé Iris Van Robays, bekend van Quarantiny, De Kwinkslagerij uit De Standaard, Instagram en natuurlijk ook als onze creatieve en grappige Troopercollega, heeft de klassieke wenskaarten flink geschud. Het resultaat is een collectie kerst-, wens- en zwanskaarten die je vereniging/goed doel een stevige commissie kan opleveren. Hieronder spelen we open kaart over alle details van deze actie.  

WENSKAARTEN VAN DE HUMORISTISCHE HAND VAN IRIS VAN ROBAYS 

WAT VALT ER TE VERKOPEN & VERDIENEN? 

Van 6 oktober tot en met 11 november 2021 kunnen je leden, sympathisanten,... 3 verschillende pakjes wenskaarten kopen ten voordele van je vereniging. Eén pakket met 5 kaartjes en 5 enveloppen kost € 9 en levert je vereniging minstens € 3 commissie op. 

WAAROM ZOU ONZE VERENIGING MEE MOETEN DOEN AAN DE WENSKAARTENACTIE? 

Omdat deze actie je vereniging in één keer een stevige commissie kan opleveren. Meer nog: om het extra leuk te maken wordt de commissie die je vereniging per pakje wenskaarten krijgt steeds hoger als je meer pakjes verkoopt.  

HOE DOE IK MET MIJN VERENIGING MEE AAN DE WENSKAARTENACTIE? 

STAP 1: SCHRIJF JE VERENIGING IN VOOR DE ACTIE 

Schrijf je vereniging in voor deze actie via je dashboard. Met deze inschrijving ga je akkoord met de actievoorwaarden.

Vanaf 6 oktober: 

  • Is jullie persoonlijke webshop beschikbaar. Die webshop vind je via de Wenskaartenactie-button op je Trooperpagina of via de rechtstreekse link die je van ons ontvangt. 
  • Krijg je toegang tot heel wat communicatiemateriaal om de kaarten te promoten. 
  • Kan je de actie aankaarten bij je leden en sympathisanten en beginnen verkopen.

STAP 2: KAART DE ACTIE AAN & VERKOOP 

  • COMMUNICEER

Engageer je leidingsploeg, bestuur,… om de Wenskaartenactie aan te kaarten bij alleman en everybody aan de hand van het communicatiemateriaal dat je op je dashboard vindt in het tabblad ‘communicatie’ bij de verkoopacties. Gebruik het online materiaal voor jullie sociale media, website, e-mail, item in jullie nieuwsbrief, om te flyeren op eventuele activiteiten en events,… Gebruik het offline communicatiemateriaal om mensen persoonlijk aan te spreken. 

  • VERKOOP & BESTEL

Je leden en sympathisanten kunnen hun bestelling persoonlijk aan jullie doorgeven en betalen of ze kunnen hun pakjes wenskaarten zelf bestellen in de webshop. Daar komen ze op terecht via de Wenskaartenactie-button op je Trooperpagina of via de rechtstreekse link die jullie hen bezorgen. Die is www.trooper.be/(de naam die je gebruikt op de Trooperpagina van je vereniging)/wenskaarten. Bijvoorbeeld: www.trooper.be/bostrappers/wenskaarten. Per bestelling betalen ze 0,50 euro verwerkingskosten.

STAP 3: VOLG DE VERKOOP OP 

  • OVERZICHT

Zodra het eerste pakje wenskaarten ten voordele van je vereniging verkocht is, vind je alle bestellingen op je dashboard terug in het tabblad ‘Verkoopacties’. De update van de bestellingen gebeurt meteen, zodra een bestelling geplaatst is, zal je deze dus enkele minuten later terugvinden in het besteloverzicht. Hou de bestellingen die via jullie persoonlijk gedaan werden bij in het overzichtsformulier dat je op je dashboard in het tabblad 'Verkoopacties’ onder ‘Communicatie’ vindt. 

  • BESTEL

Geef voor 11 november 2021 23u59 alle persoonlijke (offline) bestellingen in in jullie webshop. Enkel de pakjes wenskaarten die via de webshop besteld zijn (en je dus geregistreerd ziet op het dashboard) worden geleverd. Ook hier betaal je per transactie 0,50 euro verwerkingskosten. We raden je dus aan om deze bestellingen zoveel mogelijk te verzamelen en dus in één keer te bestellen. Zo moet je de verwerkingskost maar één keer betalen. Op 11 november 2021 sluiten we de webshop om 23u59 af en is bestellen niet meer mogelijk. Belangrijk is dat je bij deze bestellingen altijd hetzelfde leveradres ingeeft in de webshop. Zo kunnen wij de bestelde hoeveelheid pakjes wenskaarten op het einde van de actie optellen en samen op dat adres leveren. Op die manier blijft het overzichtelijk voor jullie.  

STAP 4: LEVERING 

Alle pakjes wenskaarten worden begin december verstuurd via bpost. Ongeacht wanneer je je bestelling plaatst. De levering gebeurt enkel op weekdagen. 

  • De pakjes wenskaarten die mensen zelf bestelden in de webshop worden gratis op het postadres van de koper geleverd. Hier hoeven jullie dus als vereniging niets voor te doen.
  • De pakjes wenskaarten die jullie zelf bestelden voor mensen worden gratis op het adres dat jullie bij de bestelling hebben opgegeven geleverd. Het is aan jullie om dan het juiste soort kaartje aan de juiste koper te bezorgen. Het eerste kaartje van elk pakje wenskaarten geeft aan over welke soort kaarten (kerst-, wens- en zwanskaarten) het gaat.

Dit is dus ruim voor kerst, zodat de kerstkaartjes op tijd aankomen bij de koper.  

Wij hopen dat heel veel verenigingen en goede doelen hun commissie keihard de hoogte in kunnen schieten met deze actie. 

Zit je nog met vragen over de Wenskaartenactie? Stel ze dan op ons webinar dat doorgaat op dinsdag 28 september. Hier kan je je voor dat webinar inschrijven. 

Neergepend door:
KATRIEN DE LEEUW
Witty Writer
TROOPER
Witty writer bij Trooper. Vrouw van Jelle en ook bekend als de 'mama, mama, mamaaaa!' van Sem (4) en Suze (1).
RECENTE BLOGS
article
De Supertroopertip van WoefWijs om veel commissie te verdienen: “Spreek bedrijven aan”
WoefWijs staat in de top 15 van verenigingen en goede doelen met de meeste commissie. Hoe kregen ze...
16 September 2021
Katrien De Leeuw
TROOPER
article
13 verrassende recepten met Jules Destrooper-koekskes
Een Jules Destrooper-koekje past niet enkel bij een tas koffie of thee. Er zijn tal van andere die...
15 September 2021
Katrien De Leeuw
TROOPER
article
€ 1.500 commissie of meer verdienen met onze Jules DesTROOPER-actie?
Zeg vanaf nu gerust Jules Destroeper tegen Jules Destrooper want het koekjesbedrijf toont haar hart...
22 August 2021
Katrien De Leeuw
TROOPER
article
Dankzij deze vakantiepartners brengt je wintervakantie een stevige commissie op voor je vereniging
Of je nu gaat voor een vakantie naar de zon in de wintermaanden of je kiest ervoor winterse oorden...
19 August 2021
Katrien De Leeuw
TROOPER