Bij KFC Lentezon Beerse zeggen ze duidelijk waarvoor ze troopen: “Dat levert ons gemiddeld 114 euro per maand op”
11 JULI 2021
KATRIEN DE LEEUW
TROOPER

Wie naar de Trooperpagina van KFC Lentezon Beerse surft, ziet meteen een foto van een goalshot. “Bedankt Lentezon Troopers”, staat erbij. Die goalshot is maar één van de vele dingen die de ouderraadvan de voetbalclub al heeft kunnen kopen voor de jeugdafdeling van KFC Lentezon Beerse dankzij het geld dat ze via Trooper krijgen. Supertrooper Nancy legt uit hoe ze het aanpakken.

Trooper: Jullie teller zal binnenkort de kaap van 5.000 euro halen.

Nancy: “Mooi, hé?! Ouders van onze spelers dachten vroeger altijd dat al het geld dat de club kreeg naar de eerste ploeg ging, maar toen we ons met de ouderraad van de voetbalploeg aansloten bij Trooper werd ervoor gekozen om al het geld dat we via Trooper krijgen in onze jeugdafdeling te investeren. Op nog geen 4 jaar tijd zitten we nu aan bijna 5.000 euro en da’s mooi meegenomen.”

Trooper: Als we naar jullie gemiddelde maandelijkse commissie van 2020 kijken, staat die op 114 euro. 

Nancy: “2019 was ons topjaar tot nu toe. Toen haalden we 1.852 euro binnen via Trooper, wat neerkomt op een gemiddelde van 154 euro commissie per maand. Op zich hebben we het met een totaal van 1.377 euro zeker niet slecht gedaan vorig jaar, maar Corona heeft ervoor gezorgd dat de voetbaltrainingen en -matchen niet konden doorgaan en we mensen dus minder goed persoonlijk konden bereiken.”

Trooper: Wat kochten jullie al allemaal voor de jeugdafdeling met de centen die jullie via Trooper kregen?

Nancy: “Al veel (lacht). We hebben bijvoorbeeld voor de spelers die op de bank zitten dekentjes gekocht voor in de winter, we hebben een drinkfontein geïnstalleerd, voor de keepers hebben we een elektronisch systeem aangekocht, we hebben magnetische borden/strategieborden aangekocht voor in de kleedkamers, netten voor in de goal... We proberen altijd iets te zoeken waarmee we de jeugd blij kunnen maken. We stellen ook altijd een bedrag voor ogen: “Als we aan zoveel geld zitten gaan we dat kopen”. We zetten dat doel nooit zo specifiek op onze Trooperpagina, maar we communiceren dat wel naar onze spelers, hun ouders en onze sympathisanten toe.”

Trooper: En dat werkt duidelijk.

Nancy: “Dat persoonlijk contact doet het ‘m echt. We gaan met de ouderraad vaak naar trainingen en spreken mensen aan, we geven hen flyers, leggen Trooper uit, laten foto’s zien van wat we al met die centen hebben kunnen kopen,... Ook op inschrijvingsavonden zijn we altijd paraat om ons verhaal te doen en we merken steevast dat dan voor ons beginnen troopen. Sommigen blijven dat doen, sommigen doen dat misschien maar één of twee keer, maar ook dan zijn we blij, want we hebben die commissies dan toch maar mooi gekregen.”

Trooper: Heb je nog wat tips voor collega-Supertroopers?

Nancy: “Plaatselijke zelfstandigen kunnen ook voor veel monnies zorgen door hun kantoormateriaal bijvoorbeeld via onze Trooperpagina te bestellen. Dat gaat vaak over grote bedragen en dus automatisch ook over hoge commissies. En natuurlijk leveren reizen ook veel commissies op. Booking.com alleen al leverde ons in 2020 bijna 330 euro commissie op.”

Trooper: Bedankt voor je tips, Nancy, en nog veel succes!

Neergepend door:
KATRIEN DE LEEUW
Witty Writer
TROOPER
Witty writer bij Trooper. Vrouw van Jelle en ook bekend als de 'mama, mama, mamaaaa!' van Sem (4) en Suze (1).
RECENTE BLOGS
article
VZW kleine held spartelt om het hoofd boven water te houden: “Als er een einde aan de vzw komt, moet...
De ene traan na de andere rolt over de wangen van Sofie D’Hondt, de oprichtster van vzw kleine held,...
17 June 2021
Katrien De Leeuw
TROOPER
article
De ultieme ‘Yes, mijn kind is op kamp’ to do-list
De tijd tussen het moment waarop je je kind uitzwaait wanneer die op kamp vertrekt en het moment je...
15 June 2021
Katrien De Leeuw
TROOPER
article
10 ultieme lifehacks bij het kamperen
Je trekkersrugzak volproppen, een aantal dagen kamperen en in een tent wonen,... Ik, Katrien, de van...
14 June 2021
Katrien Crabbe
TROOPER
article
Zo overleef je een (lange) autoreis met je kinderen
Een autovakantie klinkt als een leuk avontuur: vertrekken wanneer je wil, stoppen waar, wanneer en...
14 June 2021
Katrien De Leeuw
TROOPER