10 ultieme lifehacks bij het kamperen
26 JUNI 2020
KATRIEN CRABBE
TROOPER

De voorbereiding van je kampeertocht: je trekkersrugzak weer volproppen om een aantal dagen in een tent te gaan wonen. Ik heb jaren in de scouts van Ternat gezeten en ga supergraag kamperen, maar ondertussen hou ik het niet altijd meer zo ‘basic’ en ben ik al eens fan van wat comfort. Voor de ‘salonscouts’ onder ons die graag voorbereid gaan kamperen, deel ik graag deze 10 lifehacks met jou. 

LIFEHACK 1: OVERZICHT IN JE TREKKERSRUGZAK

trooper kamperen trekkersrugzak rits zijkant

Ik beken: mijn trekkersrugzak was na één dag meestal al een totale chaos. De grote openbaring kwam er voor mij toen de trekkersrugzak met zij-opening op de markt kwam. Op die manier kan je de rugzak perfect op je rug dragen, maar behoud je het overzicht wanneer hij in de tent ligt. Heerlijk! 

LIFEHACK 2: STRUCTUUR IN JE TREKKERSRUGZAK

trooper kamperen

Nu ik het toch over een trekkersrugzak heb, ga ik even door op de inhoud ervan en hoe je dat compact kan houden. Ik kan er uren over vertellen, maar ik ben volledig verkocht aan de Marie Kondo-vouwstijl. Voor diegenen die nog nooit van Marie Kondo gehoord hebben, voeg ik even onderstaand filmpje toe waarin je ziet hoe je t-shirten en topjes best kan opvouwen om kreuken te verminderen en alles netjes en compact op te bergen.

LIFEHACK 3: DE CAMPING ORGANISER

trooper kamperen organiser camping

Hangrekjes zijn de ultieme manier om de items die je echt niet mag verliezen een plaatsje te geven in de tent. Op die manier weet je altijd waar je tandenborstel, lenzenpotje, zaklamp,... te vinden zijn. Bovendien zijn ze ook compact om mee te nemen. 

LIFEHACK 4: EEN OPLAADBARE MUGGENLAMP

trooper kamperen oplaadbare muggenlamp

Deze lifehack kreeg ik van Supertrooper Robin Jorissen van de vereniging Doof & Events.

Robin: “Ik ben geen kampeerder, het idee dat er muggen en spinnen in je tent komen, maakt me bang. In zomer van 2017 schreef ik me in voor 'Camping Karen & James', een televisieprogramma waarin Karen Damen en James Cooke een camping uitbaten voor mensen met een handicap. Verrast genoeg werd ik geselecteerd en mocht ik twee nachten gaan kamperen bij Karen en James. De eerste nacht sliep ik gewoon niet omdat ik van alles voelde kriebelen. Ik krabde aan mijn been, en tot mijn schrik voelde ik een mug op mijn been. Ik heb geschreeuwd en heb me toen helemaal in een slaapzak opgesloten. Het was zo warm, ik vervloekte mezelf dat ik meedeed aan zo'n programma. Ik besloot op dat moment dat ik nooit meer ga kamperen zonder muggenlamp!” 

LIFEHACK 5: HANDIGE KRUIDENDOOSJES

trooper kamperen kruiden doosje tic tac

Een barbecue zal vermoedelijk standaard op het menu staan wanneer je gaat kamperen. En dan zijn kruiden onontbeerlijk! Het ideale doosje om je kruiden in mee te nemen zijn – tromgeroffel -  tic tac doosjes! 

LIFEHACK 6: VALPROOF TENTKOORDEN

trooper kamperen glow in the dark haring tenttrooper kamperen glow in the dark touw tent

Ik vermoed dat bijna iedereen al weleens in het donker over de tentharingen is gevallen (ik alvast toch). Je kan dit probleem op twee manieren oplossen: glow in the dark kampharingen of voor de kampeerfreaks: glow in the dark touwen. 

LIFEHACK 7: EEN SPULLENLINT

trooper kamperen paracord

Deze lifehack kreeg ik van Supertrooper Annelies Vos van Aalst Geeft vzw en lijkt me zeker eentje om te proberen! Zij hangt haar kleinere spulletjes op aan een geknoopte paracord.  

Annelies: “Op het einde van de paracord maak je een lus waar je een musketon inhaakt. In de binnenkant van een tent zijn vaak lusjes te vinden waar je die dan weer kan inhaken. Maar je kan hem natuurlijk ook ophangen tussen twee bomen, dan ga je met de koord rondom een tak en haak je de musketon weer vast aan het koord.” 

LIFEHACK 8: EEN OCTOPUS VOOR DE WAS 

trooper kamperen snel drogen was octopus

Omdat je tijdens een kampeertrip nu eenmaal niet je halve kleerkast kan meenemen, moet je soms snel iets laten drogen. Alleen heb je niet altijd de mogelijkheid om een volledige wasdraad te spannen. Met een octopus kan je meerdere dingen snel ophangen en laten drogen. 

LIFEHACK 9: EEN HANGLAMP

trooper kamperen hanglamp tent

Sommigen zullen dit herkennen: je komt de tent binnen en moet snel iets nemen, maar het is al donker en je vindt je zaklamp niet. Met een trek-hanglamp op batterijen krijg je meteen een overzicht in de chaos. 

LIFEHACK 10: VERKOELING IN DE TENT

En last but not least, deze lifehack wil ik je zeker niet ontnemen. De echte die-hards kunnen in het volgende filmpje ontdekken hoe je je tent mits wat DIY-werk kan afkoelen. 

Wil je meer info over de producten in dit blogartikel, dan kan je dat hier vinden:

  • Een rugzak met zij-opening
  • Een oplaadbare muggenlamp
  • Een ophangrekje
  • Een hanglamp
  • Glow in the dark haringen
  • Glow in the dark touwen
  • Een octopus voor de was

Wanneer je op een van bovenstaande producten klikt, wordt de Trooperlink naar jouw vereniging meteen gemaakt. Je hoeft niet meer eerst langs www.trooper.be/zoek-vereniging te gaan. Handig, hé?!

Neergepend door:
KATRIEN CRABBE
Brand Builder @ Trooper
TROOPER
Houdt van zotte ideeën, fratskes, zuurtjes & haar tweeling-patatjes Mon & Jolle.
RECENTE BLOGS
article
Chromebooks, fietsen, nieuwe lokalen,... allemaal dankzij Troopermonnies
Door simpelweg eerst via www.trooper.be te passeren wanneer ze online shoppen, zorgden duizenden er...
13 April 2021
Katrien De Leeuw
TROOPER
article
13 tips voor een ‘Godver, wat moet ik ons moeder nu weer kopen?’-moment
Je kan op moederdag, 9 mei, de hit ‘Mama’ van Hein Simons voor je moeder zingen, maar iets zegt ons...
11 April 2021
Katrien De Leeuw
TROOPER
article
1 jaar na de eerste lockdown: “Het leven is geen ponykamp (en daar mogen we toch niet naartoe)”
Net geen jaar geleden placeerde ik, Katrien, de Witty Writer van Trooper, mijn toen bijna één jaar 4...
01 April 2021
Katrien De Leeuw
TROOPER
article
Een fitnessruimte, busvervoer, een nieuwe blokhut,...: dit realiseerden verenigingen al met hun...
Door simpelweg eerst via www.trooper.be te passeren wanneer ze online shoppen, zorgden duizenden er...
29 March 2021
Katrien De Leeuw
TROOPER