13 verrassende recepten met Jules Destrooper-koekskes
15 SEPTEMBER 2021
KATRIEN DE LEEUW
TROOPER

Een Jules Destrooper-koekje past niet enkel bij een tas koffie of thee. Er zijn tal van andere ingrediënten die een smaakvolle combinatie vormen met de Natuurboterwafels, Parijse Wafels, het Amandelbrood of de Kandijkoekjes met chocolade van Jules Destrooper. Wij lijsten 13 recepten met de koekjes op, van ontbijt tot dessert. (Sneukelen tijdens het maken van de gerechten is toegestaan 😉) 

ONTBIJT

Havermoutkoekjes voor fijnproevers

Ben je de bokes met choco soms beu ’s ochtends? Kies dan eens voor een kom havermout, met choco, banaan én koekskes!

Ingrediënten voor 1 persoon

  • 90 g havermoutvlokken
  • 375 ml kokend water
  • 1 banaan
  • 4 stuks Amandelbrood
  • 1 el chocopasta

VIERUURTJE

Energieballetjes van Amandelbrood

Wil je een gezonde en makkelijke snack voor jong en oud? Dan moet je gewoon energieballetjes maken.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 g ontpitte dadels
  • 4 el water
  • 1 doos Amandelbrood
  • 2 el chiazaad
  • 4 el havervlokken

Muffins van Kandijkoekjes in Chocolade

Deze muffins zijn id-e-aal voor chocoladelovers.

Ingrediënten voor 6 personen

  • 1 ei
  • 50 g suiker
  • 60 ml melk
  • 60 ml plantaardige olie
  • 120 g bloem (voor alle doeleinden)
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 el cacaopoeder
  • 1 doos Kandijkoekjes in Chocolade
  • 50 g chocolade (om te smelten)
  • 60 ml vloeibare room (35% VG)

APERITIEFHAPJE

Natuurboterwafels met gerookte zalm

Aperitiefhapjes vragen toch om zalm? Combineer ze eens met roomkaas én Natuurboterwafels om je gasten te verrassen.

Ingrediënten voor 12 personen

  • 12 Natuurboterwafels
  • 150 g roomkaas met bieslook
  • 240 g gerookte zalm (in sneetjes)

Parijse Wafels met pulled pork

Pulled pork wordt de laatste jaren steeds vaker gegeten, maar het hoeft niet altijd tussen een broodje te zitten. 

Ingrediënten voor 12 personen

  • 12 Parijse Wafels
  • 450 g pulled pork (met barbecuesaus)
  • 125 g pittige cheddarkaas (geraspt)

VOORGERECHT

Parijse Wafels met grijze garnalen, frambozen en citroen

Dit voorgerechtje ziet er niet alleen mooi uit, het smaakt ook echt fantastisch. 

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 Parijse Wafels
  • 200 g handgepelde grijze garnalen
  • 2 eieren
  • 8 frambozen
  • Peper en zout
  • Citroenmelisse

Amandelbrood met kerstomaatjes, mozzarella en Gandaham

De toevoeging van het Amandelbrood geeft dit traditionele voorgerecht een extra twist.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 16 stuk Amandelbrood
  • 1 buffelmozzarella op vocht
  • 8 kerstomaatjes
  • 4 sneetjes Gandaham
  • Verse dille
  • Olijfolie
  • Kristalsuiker
  • Peper en zout

HOOFDGERECHT

Natuurboterwafel met zalm, pesto en erwt

De Natuurboterwafels zijn in dit gerechtje subtiel aanwezig, maar het zorgt wel voor extra smaak.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 6 Natuurboterwafels
  • 4 zalmhaasjes
  • 120 g kritharaki (Griekse pasta)
  • 30 g geraspte parmezaan
  • 4 el groene pesto
  • 100 g diepvrieserwten
  • Kippenbouillon
  • 1 scheutje room
  • Verse munt en dille
  • Olijfolie
  • Nootmuskaat
  • Peper en zout

Parijse Wafel met kalkoen, risotto en spinazie

Zeg nu zelf, als je dit gerechtje ziet, komt het water je toch al in de mond?

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 Parijse Wafels
  • 600 g kalkoenfilet
  • 150 g gerookt spek
  • 200 g risottorijst
  • 4 dl kippenbouillon
  • 1 dl witte wijn
  • 300 g babyspinazie
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 0.5 ajuin
  • 1 scheutje room
  • Peper en zout
  • Olijfolie

DESSERT

Karameltaart met Kandijkoekjes in Chocolade 

Een mix van taart, caramel en chocolade? Heaven!

Ingrediënten voor 8 personen

  • 100 g suiker
  • 60 g ongezouten boter
  • 1 tl water
  • 0.5 tl zout
  • 120 ml slagroom (35% VG)
  • 100 g zachte karamelsnoepjes
  • 180 g ongezouten boter
  • 3 eieren
  • 100 g suiker
  • 90 g bloem (voor alle doeleinden)
  • 0.25 tl zout
  • 1 doos Kandijkoekjes in Chocolade

Amandelbrood met een gelei van mascarpone en limoncello

Iets zoets, iets fris, iets knapperigs,... dit dessertje heeft echt alles wat je van een dessert verwacht.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 stuks Amandelbrood
  • 0.5 mango
  • Verse basilicum
  • 3 gelatineblaadjes
  • 90 g citroensap + zeste
  • 40 g suiker
  • 130 g ei
  • 100 g mascarpone
  • 50 g limoncello

Cheesecake met herfstkruiden en Parijse Wafels

Dit is een echt herfstdessertje. Kruip daarna maar onder een dekentje voor de open haard.

Ingrediënten voor 12 personen

  • 200 g Parijse Wafels
  • 80 g ongezouten boter, op kamertemperatuur
  • 750 g roomkaas
  • 4 eieren
  • 150 g suiker
  • 1 el vanille-extract
  • 2 tl kaneelpoeder
  • 0.5 tl steranijspoeder
  • 0.5 tl gemberpoeder
  • 300 g voorgekoekte pompoen, in blokjes
  • 6 el honing
  • 0.25 tl kaneel

Glaasjes fruitmousse met Natuurboterwafels

Fruit en koekskes? Kan niet mis zijn, toch?

Ingrediënten voor 5 personen

  • 2 eieren
  • 50 g suiker
  • 250 g frambozen
  • 120 ml vloeibare slagroom (35% VG)
  • 1 doos Natuurboterwafels
  • 12 frambozen (om te garneren)

Heb je honger gekregen van deze blog? Hier vind je nog meer recepten met Jules Destrooper-koekjes.

Neergepend door:
KATRIEN DE LEEUW
Witty Writer
TROOPER
Witty writer bij Trooper. Vrouw van Jelle en ook bekend als de 'mama, mama, mamaaaa!' van Sem (5) en Suze (2).
RECENTE BLOGS
article
27 tips voor een origineel kerstcadeau
Drup. Drup. Voel je het? Da's het koud zweet dat bij je uitbreekt omdat je nog kerstcadeau's moet en...
01 December 2021
Katrien De Leeuw
TROOPER
article
Alles wat je moet en wil weten over de CORNET-actie
In mei van dit jaar hebben we het enthousiasme voor de CORNET-actie serieus onderschat. De bakken de...
29 November 2021
Katrien De Leeuw
TROOPER
article
Wat als … Black Friday werd uitgeroepen tot financiële hoogdag voor Belgische verenigingen?
Vlaams succesverhaal Trooper reikt nu ook Brusselse en Waalse verenigingen de hand.
23 November 2021
Katrien De Leeuw
TROOPER
article
Gezocht: Franstalige Trooper-collega
Trooper is op zoek naar een Franstalige medewerker.
22 November 2021
Jan Dejonghe
TROOPER