€ 1.500 commissie of meer verdienen met onze Jules DesTROOPER-actie?
22 AUGUSTUS 2021
KATRIEN DE LEEUW
TROOPER

Zeg vanaf nu gerust Jules Destroeper tegen Jules Destrooper want het koekjesbedrijf toont haar peperkoeken hart voor alle Trooperverenigingen en dat kan jouw vereniging/goed doel makkelijk meer dan € 1.500 commissie opleveren. Da’s gewoon koekkoek, jong! Is je aandacht getrokken voor de Jules DesTROOPER-actie? Koekeloer hieronder dan zeker verder (of schrijf je meteen in!). 

WAT VALT ER TE VERKOPEN EN VERDIENEN? 

Van 20 september tot en met 27 oktober 2021 kan je 3 verschillende Jules Destrooper-koekskesdozen verkopen aan je leden en sympathisanten. 

WAAROM ZOU ONZE VERENIGING MEE MOETEN DOEN AAN DE DESTROOPER-ACTIE? 

 • Omdat dat jullie in één keer een commissie kan opleveren die echt koekkoek is. Bekijk het hieronder maar ne keer.
 • Omdat je kans maakt om van de grond te gaan.

Om het echt helemaal koekkoek te maken, is er ook een prijs te winnen. De vereniging die de meeste koekskesdozen verkoopt, wint een luchtballonvaart voor 10 personen. Die kan je natuurlijk zelf gebruiken met je vereniging of goed doel of je kan ervoor kiezen de luchtballonvaart te verloten onder al je koekskesloerders. De luchtballonvaart moet binnen het jaar na het einde van de actie gebeuren.

HOE DOE IK MET MIJN VERENIGING MEE AAN DE JULES DESTROOPER-ACTIE? 

STAP 1: SCHRIJF JE VERENIGING IN VOOR DE ACTIE 

Om aan de actie te kunnen deelnemen, moet je je vereniging inschrijven op je dashboard. Je kan de actie terugvinden onder "VERKOOPSACTIES". Met deze inschrijving ga je akkoord met de actievoorwaarden. Van zodra je vereniging is ingeschreven: 

 • Is jullie webshop beschikbaar vanaf 20 september. Die vind je via de Jules Destrooper-button op je Trooperpagina of via de rechtstreekse link die je ontvangt.
 • Krijg je toegang tot heel wat online en offline communicatiemateriaal.
 • Kan je koekkoek gaan met de verkoop.
 • Engageer je je om de gekochte koekskesdozen te verdelen aan de kopers.

STAP 2: GA KOEKKOEK MET DE VERKOOP 

 • COMMUNICEER

Engageer je leidingsploeg, bestuur,... om mee over de Jules DesTROOPER-actie te communiceren aan de hand van het communicatiemateriaal dat je op je dashboard vindt in het tabblad ‘communicatie’ van de Jules DesTROOPER-verkoopactie.  

Tip: de koekskesdozen worden in november geleverd en ze zijn een héél geliefd kerstcadeau 😉.  

 • VERKOOP 

Je leden en sympathisanten kunnen hun bestelling persoonlijk aan jullie doorgeven en betalen of ze kunnen hun koekskesdozen zelf bestellen in de webshop. Daar komen ze op terecht via de Jules Destrooper-button op je Trooperpagina of via de rechtstreekse link die jullie hen bezorgen. Die is www.trooper.be/(de naam die je gebruikt op de Trooperpagina van je vereniging)/julesdestrooper. Bijvoorbeeld: www.trooper.be/bostrappers/julesdestrooper. Per bestelling betalen ze 0,50 euro verwerkingskosten.

Stap 3: VOLG DE VERKOOP OP 

 • OVERZICHT

Zodra je eerste koekskesdoos verkocht is, vind je alle bestellingen op je dashboard terug in het tabblad 'Verkoopacties’. De update van de bestellingen gebeurt in realtime, zodra een bestelling geplaatst is, zal je deze dus enkele minuten later terugvinden in het besteloverzicht. Hou de bestellingen die via jullie persoonlijk gedaan werden bij in het overzichtsformulier dat je op je dashboard in het tabblad 'Verkoopacties’ onder ‘Communicatie’ vindt. 

 • BESTEL

Geef voor 27 oktober 2021 23u59 alle persoonlijke (offline) bestellingen in in de webshop. Enkel de producten die via de webshop besteld zijn (en je dus geregistreerd ziet op het dashboard) worden geleverd. Ook hier betaal je per transactie 0,50 euro verwerkingskosten. We raden je dus aan om deze bestellingen zoveel mogelijk te verzamelen en dus in één keer te bestellen. Zo moet je de verwerkingskost maar één keer betalen. Op 27 oktober 2021 sluiten we de webshop om 23u59 af en is bestellen niet meer mogelijk.

 • VEELVOUDEN

Jules Destrooper levert de koekskesdozen in een bepaald veelvoud in kartonnen dozen. Het is dus belangrijk dat je bestellingsaantal per product overeenkomt met een veelvoud van 12 of 16. Op je dashboard kan je makkelijk het actuele verkoopsaantal terugvinden van elk van de drie pakketten. Kom je op het einde van de actie niet aan een veelvoud van 12 of 16, dan ronden wij dit zelf af naar boven tot je aan een veelvoud komt. De kostprijs (= verkoopprijs verminderd met de commissie voor je vereniging)
voor die extra koekskesdozen trekken we dan af van de totale commissie die je met de Jules DesTROOPER-actie zal verdienen. Je mag de extra geleverde koekskesdozen uiteraard nog verkopen aan de totale verkoopprijs en zo extra commissie binnenhalen.  

Ter info: Eén 3-pack of 4-pack telt voor één doos. Voor een 3-pack moet je een veelvoud van 16 verkopen, dus je moet 16, 32,... 3-packs verkopen. Voor een 4-pack moet je een veelvoud van 12 verkopen, dus je moet 12, 24,... 4-packs verkopen.

STAP 4: ONTVANG DE KOEKSKESDOZEN EN BEZORG ZE AAN DE JUISTE MENSEN 

 • LEVERING

Heeft je vereniging voor minstens € 500 aan koekskesdozen verkocht? Dan levert Jules Destrooper gratis alle koekjesdozen die in de webshop besteld werden vanaf de tweede helft van november of begin december op het leveradres dat je bij de inschrijving van de actie hebt opgegeven. Dat adres kan je tot en met 27 oktober wijzigen op je dashboard in het tabblad ‘verkoopacties’. Zodra jullie order verwerkt wordt, neemt Jules Destrooper met jullie contact op in verband met de leverdatum voor jouw vereniging. 

Verkocht je vereniging voor minder dan € 500 aan koekskesdozen, dan heb je de keuze tussen deze twee opties: 

1: Je vereniging betaalt de leveringskost van € 45 per leveradres aan Jules Destrooper en alle bestelde dozen worden vervolgens bij je vereniging geleverd. Deze € 45 zal in vermindering gebracht worden van de verdiende commissie voor deze actie.

2: Je pikt alle bestelde koekskesdozen voor je vereniging zelf op bij Jules Destrooper in Ieper (Zwaanhofweg 20, 8900 Ieper). Dan val de leveringskost van € 45 dus weg.

 • VERDELING

Van zodra de bestelde koekskesdozen bij jullie zijn, kan je ze aan de juiste mensen bezorgen. Je staat met je vereniging dus zelf in voor de verdeling van de koekskesdozen. Dat kan via een takeaway-moment of door ze zelf aan huis te leveren. Op je dashboard vind je in het tabblad ‘verkoopacties’ alle gegevens van de kopers die zelf een bestelling geplaatst hebben in jullie webshop, zo kan je alle kopers op de hoogte brengen van het afhaalmoment of de levering. 

Waarom doen we het zo? Op die manier vallen heel wat leveringskosten weg waardoor Jules Destrooper je vereniging dus meer commissie kan geven.  

HOE BRENG IK MIJN LEDEN & SYMPATHISANTEN OP DE HOOGTE VAN DE JULES DESTROOPER-ACTIE? 

‘t Is natuurlijk lariekoek dat zo'n koekjesverkoop vanzelf gaat. Ook hier blijft het beste succesingrediënt: communicatie. Om jou op weg te helpen, vind je op je dashboard zowel online als offline communicatiemateriaal terug in het tabblad 'verkoopacties’. Gebruik het online materiaal via alle mogelijke kanalen die je vereniging heeft: 

 • Sociale media: Facebook, Instagram,…
 • E-mail
 • WhatsApp
 • Item in nieuwsbrief
 • Flyer op eventuele activiteiten en events
 • Website
 • ...

Gebruik het offline communicatiemateriaal om mensen persoonlijk aan te spreken. 

Extra tip: communiceer de actie een aantal keer op verschillende manieren van 20 september tot 26 oktober om alle koekskesloerders te pakken te krijgen. Je kan de webshop ook delen via de sharebuttons op die pagina. 

HOE ORGANISEER IK DE VERDELING VAN DE KOEKSKESDOZEN? 

Je kan ervoor kiezen de koekskesdozen aan huis te leveren (je vindt alle gegevens van de kopers terug via je dashboard) of je organiseert een takeaway-moment. Als je voor een takeaway-moment kiest, hebben we hieronder alvast enkele tips die voor extra sfeer en gezelligheid bij de verspreiding van de koekskesdozen zullen zorgen. 

 • Zorg voor een streepje achtergrondmuziek. (Hier vind je wat inspiratie om in het koekjesthema te blijven)
 •  Zorg dat je snel de bestelling aan de juiste persoon kan linken. Zet alle bestellingen vooraf klaar per persoon, want er zullen zeker mensen zijn die hun bestelbevestiging kwijt of vergeten zijn.
 • Bij elke bestelling zit een flyer over Trooper. Het verspreidingsmoment is dus het ideale moment om de kopers uit te leggen hoe ze hun peperkoeken hart het hele jaar door kunnen gebruiken om jullie te steunen bij meer dan 1.000 webshops.
 • Deel ook zeker foto’s van de verspreiding van jullie koekskesdozen op sociale media, in je nieuwsbrief,… en schrijf er de link naar jullie Trooperpagina bij waarop mensen jullie 24/7 kunnen steunen.
 • Bedank alle kopers achteraf nog even via al jullie kanalen (mail, nieuwsbrief, krantjes,…) en zet ook daar nog eens in de kijker hoe iedereen jullie het hele jaar door kan steunen via Trooper.

Benieuwd naar wat er allemaal in ons webinar over de Jules DesTROOPER-actie werd gezegd? Je kan het webinar hier herbekijken:

Wil je je vereniging inschrijven voor de Jules DesTROOPER-actie?

Dat kan op je dashboard onder de tab "verkoopsacties".

Neergepend door:
KATRIEN DE LEEUW
Witty Writer
TROOPER
Witty writer bij Trooper. Vrouw van Jelle en ook bekend als de 'mama, mama, mamaaaa!' van Sem (5) en Suze (2).
RECENTE BLOGS
article
Verdien € 2.500 commissie of meer met onze Jules DesTROOPER-actie
€ 149.790. Zoveel geld verdienden de ingeschreven verenigingen voor de Jules DesTROOPER-actie vorig...
08 August 2022
Katrien De Leeuw
TROOPER
article
Eerste hulp bij EHBO: 8 lifehacks die je in huis moet hebben met avontuurlijke kinderen
Een geschaafde knie, een buil of twee, ontelbare blauwe plekken,... elk kind komt er weleens mee En...
11 July 2022
Katrien De Leeuw
TROOPER
article
De ultieme ‘Yes, mijn kind is op kamp’ to do-list
De tijd tussen het moment waarop je je kind uitzwaait wanneer die op kamp vertrekt en het moment je...
03 July 2022
Katrien De Leeuw
TROOPER
article
Zo overleef je een auto- of vliegreis met je kinderen
Ontdek 10 tips om een autoreis of vliegreis met kinderen aangenamer te maken.
12 June 2022
Katrien De Leeuw
TROOPER