€ 1.500 commissie verdienen is een haalbare kaart met de Wenskaartenactie
13 SEPTEMBER 2021
KATRIEN DE LEEUW
TROOPER

Na de Cornet-actie en onze Jules DesTROOPER-actie (die nog loopt tem. 27 oktober) is er nu de Wenskaartenactie. Dé Iris Van Robays, bekend van Quarantiny, De Kwinkslagerij uit De Standaard, Instagram en natuurlijk ook als onze creatieve en grappige Troopercollega, heeft de klassieke wenskaarten flink geschud. Het resultaat is een collectie kerst-, wens- en zwanskaarten die je vereniging/goed doel een stevige commissie kan opleveren. Hieronder spelen we open kaart over alle details van deze actie.  

WENSKAARTEN VAN DE HUMORISTISCHE HAND VAN IRIS VAN ROBAYS 

WAT VALT ER TE VERKOPEN & VERDIENEN? 

Van 6 oktober tot en met 11 november 2021 kunnen je leden, sympathisanten,... 3 verschillende pakjes wenskaarten kopen ten voordele van je vereniging. Eén pakket met 5 kaartjes en 5 enveloppen kost € 9 en levert je vereniging minstens € 3 commissie op. Je kan de kaartjes uit de verschillende pakketjes niet apart verkrijgen of mixen.

WAAROM ZOU ONZE VERENIGING MEE MOETEN DOEN AAN DE WENSKAARTENACTIE? 

Omdat deze actie je vereniging in één keer een stevige commissie kan opleveren. Meer nog: om het extra leuk te maken wordt de commissie die je vereniging per pakje wenskaarten krijgt steeds hoger als je meer pakjes verkoopt.  

HOE DOE IK MET MIJN VERENIGING MEE AAN DE WENSKAARTENACTIE? 

STAP 1: SCHRIJF JE VERENIGING IN VOOR DE ACTIE 

Schrijf je vereniging in voor deze actie via je dashboard. Met deze inschrijving ga je akkoord met de actievoorwaarden.

Vanaf 6 oktober: 

  • Is jullie persoonlijke webshop beschikbaar. Die webshop vind je via de Wenskaartenactie-button op je Trooperpagina of via de rechtstreekse link die je van ons ontvangt. 
  • Krijg je toegang tot heel wat communicatiemateriaal om de kaarten te promoten. 
  • Kan je de actie aankaarten bij je leden en sympathisanten en beginnen verkopen.

STAP 2: KAART DE ACTIE AAN & VERKOOP 

  • COMMUNICEER

Engageer je leidingsploeg, bestuur,… om de Wenskaartenactie aan te kaarten bij alleman en everybody aan de hand van het communicatiemateriaal dat je op je dashboard vindt in het tabblad ‘communicatie’ bij de verkoopacties. Gebruik het online materiaal voor jullie sociale media, website, e-mail, item in jullie nieuwsbrief, om te flyeren op eventuele activiteiten en events,… Gebruik het offline communicatiemateriaal om mensen persoonlijk aan te spreken. 

  • VERKOOP & BESTEL

Je leden en sympathisanten kunnen hun bestelling persoonlijk aan jullie doorgeven en betalen of ze kunnen hun pakjes wenskaarten zelf bestellen in de webshop. Daar komen ze op terecht via de Wenskaartenactie-button op je Trooperpagina of via de rechtstreekse link die jullie hen bezorgen. Die is www.trooper.be/(de naam die je gebruikt op de Trooperpagina van je vereniging)/wenskaarten. Bijvoorbeeld: www.trooper.be/bostrappers/wenskaarten.

STAP 3: VOLG DE VERKOOP OP 

  • OVERZICHT

Zodra het eerste pakje wenskaarten ten voordele van je vereniging verkocht is, vind je alle bestellingen op je dashboard terug in het tabblad ‘Verkoopacties’. De update van de bestellingen gebeurt meteen, zodra een bestelling geplaatst is, zal je deze dus enkele minuten later terugvinden in het besteloverzicht. Hou de bestellingen die via jullie persoonlijk gedaan werden bij in het overzichtsformulier dat je op je dashboard in het tabblad 'Verkoopacties’ onder ‘Communicatie’ vindt. 

  • BESTEL

Geef voor 11 november 2021 23u59 alle persoonlijke (offline) bestellingen in in jullie webshop. Enkel de pakjes wenskaarten die via de webshop besteld zijn (en je dus geregistreerd ziet op het dashboard) worden geleverd. Op 11 november 2021 sluiten we de webshop om 23u59 af en is bestellen niet meer mogelijk. Belangrijk is dat je bij deze bestellingen altijd hetzelfde leveradres ingeeft in de webshop. Zo kunnen wij de bestelde hoeveelheid pakjes wenskaarten op het einde van de actie optellen en samen op dat adres leveren. Op die manier blijft het overzichtelijk voor jullie.  

STAP 4: LEVERING 

Alle pakjes wenskaarten worden begin december verstuurd via bpost. Ongeacht wanneer je je bestelling plaatst. De levering gebeurt enkel op weekdagen. 

  • De pakjes wenskaarten die mensen zelf bestelden in de webshop worden gratis op het postadres van de koper geleverd. Hier hoeven jullie dus als vereniging niets voor te doen.
  • De pakjes wenskaarten die jullie zelf bestelden voor mensen worden gratis op het adres dat jullie bij de bestelling hebben opgegeven geleverd. Het is aan jullie om dan het juiste soort kaartje aan de juiste koper te bezorgen. Het eerste kaartje van elk pakje wenskaarten geeft aan over welke soort kaarten (kerst-, wens- en zwanskaarten) het gaat.

Dit is dus ruim voor kerst, zodat de kerstkaartjes op tijd aankomen bij de koper.  

Benieuwd naar wat er allemaal in ons webinar over deze actie werd gezegd? Je kan het webinar hier herbekijken:

Wij hopen dat heel veel verenigingen en goede doelen hun commissie keihard de hoogte in kunnen schieten met deze actie. 

Neergepend door:
KATRIEN DE LEEUW
Witty Writer
TROOPER
Witty writer bij Trooper. Vrouw van Jelle en ook bekend als de 'mama, mama, mamaaaa!' van Sem (5) en Suze (2).
RECENTE BLOGS
article
Fervent loper Robin van atletiekclub Sparta Vilvoorde geeft tips voor een beginnende jogger
De lockdown heeft ervoor gezorgd dat heel wat mensen (opnieuw) aan het sporten zijn geslagen. Maar...
16 May 2022
Katrien De Leeuw
TROOPER
article
6 tips van een vader én gamer om je kind veilig te laten gamen
Zijn de woorden GTA, Fortnite, Minecraft of League of Legends al eens uit de mond van je kind Dan je...
16 May 2022
Katrien De Leeuw
TROOPER
article
Win tot € 2.000 kampproviand voor je zomerkamp
Een ontbijtbuffet met koffiekoeken in plaats van een boke met choco, een gigantische kom fruitsla in...
12 May 2022
Katrien De Leeuw
TROOPER
article
Stresske over een geschenk voor de juf of meester? Nu niet meer!
Sinds mijn kinderen naar school gaan, ben ik van één iets heel zeker. Een paar weken voor het einde...
09 May 2022
Katrien De Leeuw
TROOPER