3 essentiële zaken voor een tuinfeest met je bubbelbuddies
08 JUNI 2020
KATRIEN DE LEEUW
TROOPER

Een bubbel die van steeds 4 dezelfde mensen uitgebreid mag worden naar 10 verschillende mensen per week? Dat vraagt om een feestje! Premier Wilmès en de experten raden wel aan om je bubbelbuddies buitenshuis te ontmoeten, dus een tuinfeestje is het best op z’n plaats. Vergeet zeker niet aan deze 3 essentiële zaken te denken voor je je bubbelbuddies mag verwelkomen. (En steun je vereniging meteen als je online aan het kopen slaat!)

1. ZORG VOOR DE JUISTE SFEER

Eerlijk, wanneer het al bijna drie maanden geleden is dat je je familie of vrienden nog eens in real life gezien hebt, zal de sfeer sowieso goed zitten als zij je bubbelbuddies zijn. Maar dat wil niet zeggen dat het oog niets wil. Kleed je tuintafel bijvoorbeeld aan met een tafellaken (ook handig wanneer er gemorst wordt!) en hang er zeker een lichtsnoer boven. Want nu jullie elkaar terug mogen zien, zal het tuinfeestje waarschijnlijk ook niet voor het donker gedaan zijn. Een extra warmtebron kan ook van pas komen wanneer de zon verdwenen is. Ook niet onbelangrijk: omdat je niet elke dag zoveel volk over de vloer krijgt, heb je misschien niet genoeg bestek, borden of glazen in huis. Daarom kan het handig zijn een soort van feestpakket in je berging te hebben staan. Zo hoef je het extra bestek of de glazen maar uit te halen wanneer je ze nodig hebt en staan je keukenkasten niet boordevol.  

2. HOU HET KOEL 

Niets zo vies als een lauw pintje of glas cola, toch? Maar omdat niet iedereen een gigantische koelkast, of soms zelfs een tweede koelkast, in huis heeft, kan een ijsblokmachine als geroepen komen. En heb je al van een bartafel gehoord? Da’s een tafel én koeler in één. Handig! In amper 8 minuten krijg je al 9 ijsblokjes! Maar ook een minidiepvriezer kan een lifesaver zijn wanneer je normale diepvriezer al vol zit en je je gasten toch graag wat zelfgemaakte sorbet wil aanbieden. Met een Sodastream maak je dan weer zelf frisdrank of bruiswater in een handomdraai. Lekker koud kraantjeswater in de fles doen, even op de knop drukken voor de bubbels, een siroopje toevoegen als smaakmaker en hup: de koude drank staat op tafel. Tip: haal wat extra glazen flessen in huis en maak meteen wat meer drank die je in de ijskast kan bewaren. 

3. EEN ZOMERSE COCKTAIL OF MOCKTAIL KAN GEEN KWAAD

Een zomers feestje vraagt om cocktails of mocktails. Gooi wat vers fruit in de blender, doe er desgewenst wat alcohol bij en voeg er na het blenden wat tonic of bruiswater en ijsblokjes aan toe. Die cocktail/mocktail kan je mooi presenteren in een glazen drinkbeker met deksel mét herbruikbaar rietje. Zo zorg je er al voor dat je zeker geen insecten zal opslurpen. Heb je te veel gemaakt? Bewaar het in een dispenser, zo kunnen je gasten zichzelf nadien nog bedienen. 

Veel bubbelplezier!

Wist je dat je op de gekleurde woordjes in deze blog kan doorklikken? Zo kom je meteen op dat specifieke product op de webshop van Lidl terecht. En dat mét Trooperlink naar je vereniging. Als je dus meteen iets wil aankopen bij Lidl, hoef je niet meer via www.trooper.be/zoek-vereniging te passeren om je favoriete vereniging te steunen. Handig, hé?

Neergepend door:
KATRIEN DE LEEUW
Witty Writer
TROOPER
Witty writer bij Trooper. Vrouw van Jelle en ook bekend als de 'mama, mama, mamaaaa!' van Sem (4) en Suze (1).
RECENTE BLOGS
article
Bij KFC Lentezon Beerse zeggen ze duidelijk waarvoor ze troopen: “Dat levert ons gemiddeld 114 euro...
Wie naar de Trooperpagina van KFC Lentezon Beerse surft, ziet meteen een foto van een goalshot. Die...
11 July 2021
Katrien De Leeuw
TROOPER
article
VZW kleine held spartelt om het hoofd boven water te houden: “Als er een einde aan de vzw komt, moet...
De ene traan na de andere rolt over de wangen van Sofie D’Hondt, de oprichtster van vzw kleine held,...
17 June 2021
Katrien De Leeuw
TROOPER
article
De ultieme ‘Yes, mijn kind is op kamp’ to do-list
De tijd tussen het moment waarop je je kind uitzwaait wanneer die op kamp vertrekt en het moment je...
15 June 2021
Katrien De Leeuw
TROOPER
article
10 ultieme lifehacks bij het kamperen
Je trekkersrugzak volproppen, een aantal dagen kamperen en in een tent wonen,... Ik, Katrien, de van...
14 June 2021
Katrien Crabbe
TROOPER