3 essentiële zaken voor een tuinfeest met je bubbelbuddies
08 JUNI 2020
KATRIEN DE LEEUW
TROOPER

Een bubbel die van steeds 4 dezelfde mensen uitgebreid mag worden naar 10 verschillende mensen per week? Dat vraagt om een feestje! Premier Wilmès en de experten raden wel aan om je bubbelbuddies buitenshuis te ontmoeten, dus een tuinfeestje is het best op z’n plaats. Vergeet zeker niet aan deze 3 essentiële zaken te denken voor je je bubbelbuddies mag verwelkomen. (En steun je vereniging meteen als je online aan het kopen slaat!)

1. ZORG VOOR DE JUISTE SFEER

Eerlijk, wanneer het al bijna drie maanden geleden is dat je je familie of vrienden nog eens in real life gezien hebt, zal de sfeer sowieso goed zitten als zij je bubbelbuddies zijn. Maar dat wil niet zeggen dat het oog niets wil. Kleed je tuintafel bijvoorbeeld aan met een tafellaken (ook handig wanneer er gemorst wordt!) en hang er zeker een lichtsnoer boven. Want nu jullie elkaar terug mogen zien, zal het tuinfeestje waarschijnlijk ook niet voor het donker gedaan zijn. Een extra warmtebron kan ook van pas komen wanneer de zon verdwenen is. Ook niet onbelangrijk: omdat je niet elke dag zoveel volk over de vloer krijgt, heb je misschien niet genoeg bestek, borden of glazen in huis. Daarom kan het handig zijn een soort van feestpakket in je berging te hebben staan. Zo hoef je het extra bestek of de glazen maar uit te halen wanneer je ze nodig hebt en staan je keukenkasten niet boordevol.  

2. HOU HET KOEL 

Niets zo vies als een lauw pintje of glas cola, toch? Maar omdat niet iedereen een gigantische koelkast, of soms zelfs een tweede koelkast, in huis heeft, kan een ijsblokmachine als geroepen komen. En heb je al van een bartafel gehoord? Da’s een tafel én koeler in één. Handig! In amper 8 minuten krijg je al 9 ijsblokjes! Maar ook een minidiepvriezer kan een lifesaver zijn wanneer je normale diepvriezer al vol zit en je je gasten toch graag wat zelfgemaakte sorbet wil aanbieden. Met een Sodastream maak je dan weer zelf frisdrank of bruiswater in een handomdraai. Lekker koud kraantjeswater in de fles doen, even op de knop drukken voor de bubbels, een siroopje toevoegen als smaakmaker en hup: de koude drank staat op tafel. Tip: haal wat extra glazen flessen in huis en maak meteen wat meer drank die je in de ijskast kan bewaren. 

3. EEN ZOMERSE COCKTAIL OF MOCKTAIL KAN GEEN KWAAD

Een zomers feestje vraagt om cocktails of mocktails. Gooi wat vers fruit in de blender, doe er desgewenst wat alcohol bij en voeg er na het blenden wat tonic of bruiswater en ijsblokjes aan toe. Die cocktail/mocktail kan je mooi presenteren in een glazen drinkbeker met deksel mét herbruikbaar rietje. Zo zorg je er al voor dat je zeker geen insecten zal opslurpen. Heb je te veel gemaakt? Bewaar het in een dispenser, zo kunnen je gasten zichzelf nadien nog bedienen. 

Veel bubbelplezier!

Wist je dat je op de gekleurde woordjes in deze blog kan doorklikken? Zo kom je meteen op dat specifieke product op de webshop van Lidl terecht. En dat mét Trooperlink naar je vereniging. Als je dus meteen iets wil aankopen bij Lidl, hoef je niet meer via www.trooper.be/zoek-vereniging te passeren om je favoriete vereniging te steunen. Handig, hé?

Neergepend door:
KATRIEN DE LEEUW
Witty Writer
TROOPER
Witty writer bij Trooper. Altijd bezig. Vrouw van Jelle en mama van Sem (4) en Suze (1).
RECENTE BLOGS
Hoe ik mijn tieners aan het koken kreeg met Foodbag
Hopelijk lezen die van u niet mee. Want als ze dit snode plan nu al doorhebben gaat het niet werken....
24 September 2020
Jan Dejonghe
TROOPER
Andy van oudercomité GBS Molenstede onthult: wat doet een oudercomité nu eigenlijk?
“Molenstede - of ‘Meulstee’ zoals de locals zeggen - is een gezellige deelgemeente van Diest waarin...
23 September 2020
Andy Serdons
TROOPER
Verenigingen kreunen onder de coronacrisis: “We zijn bedreigd in ons voortbestaan”
De cijfers van onze enquête over de impact van de coronacrisis op Vlaamse verenigingen zijn verloren...
10 September 2020
Katrien De Leeuw
TROOPER
"Het is tijd voor een relanceplan voor het bruto nationaal geluk van België!"
Dat die hele coronamiserie een hel is voor velen, weten we! Maar ik ben van mijn stoel gevallen bij...
03 September 2020
Elisabet Lamote
TROOPER