Corona legt het verenigingsleven plat #NOT!
31 MAART 2020
KATRIEN DE LEEUW
TROOPER

Sinds 18 maart, 12 uur, is ons land in lockdown light. Er geldt een samenscholingsverbod en alle niet-essentiële verplaatsingen zijn verboden. Naar de voetbaltraining gaan, naar de repetities gaan, naar de Chiro, Scouts, KLJ,… gaan: ’t mag allemaal niet meer. Maar creatief als verenigingen zijn, schoten ze meteen in actie na de woorden van premier Wilmès.

KLJ LEMBEKE SPEELT ‘HET GROTE KLJ LEMBEKE ONLINE LOCKDOWN SPEL’

KLJ Lembeke lanceerde op 16 maart, nog voor de lockdown light inging, ‘Het grote KLJ Lembeke online lockdown spel’. Iedereen, dus niet alleen hun leden, kunnen elke weekdag alleen of met de hele familie deelnemen aan een challenge. Een greep uit die challenges: maak een dromenvanger met een kapstop, wees je persoonlijke KLJ carwash en was de auto, leg een boek op je hoofd en stapel er zoveel mogelijk wc-rolletjes op,… per challenge zijn er punten te verdienen. De winnaar wordt op 5 april bekendgemaakt en krijgt een beker snoep.

KVC LANGDORP HOUDT IEDEREEN IN TOPVORM

De sportievelingen van KVC Langdorp mogen niet meer samen trainen, maar dat wil niet zeggen dat ze niet fit willen blijven. Drie leden schoten daarom in actie en lanceerden 'Blijf in beweging en fit met Jannick, Sander en Arne. #KomaanGijmel #StayHealthy’. Er worden niet enkel tips gegeven om sportief en actief te blijven,  ze geven ook voedingsadvies en laten hun leden creatief aan de slag gaan. Arne vertelde er hier al meer over.

SHOWKOOR AMUSE ZINGT APART, MAAR TOCH SAMEN

Wat doe je als je in een showkoor zit en er geen repetities meer kunnen plaatsvinden zoals bij Showkoor Amuse? Iedereen zet zich apart voor zijn of haar computer en zingt alleen. Alle filmpjes worden verzameld en gemonteerd et voilà… een resultaat om kippenvel van te krijgen.

KINDERTHEATER DE VINCKSKES DAAGT HAAR LEDEN UIT

Het Kindertheater De Vinckskes houdt haar leden ook vanop afstand creatief aan de slag. Ze vragen hen bijvoorbeeld een verhaaltje voor te lezen voor iedereen, zichzelf te verkleden of zelfs een nieuw logo voor het kindertheater te tekenen. Wie de meeste challenges volbrengt krijgt de eerstvolgende repetitie een leuke prijs.

CHIRO ZELLIK DOET ONLINE CHIRO

De leiding van Chiro Zellik blijft creatief en trekt elke zondag opnieuw hun uniform aan. Alle leden doen met plezier mee en mogen ook nog eens opdrachten uitvoeren. Kijk vooral even mee:

HOCKEYCLUB BRAXGATA LANCEERDE DE BRAX CHALLENGES

Aan techniek zullen ze in deze lockdown light bij hockeyclub Braxgata niet verliezen. Zij blijven elk apart trainen op hun techniek en dagen elkaar uit om bijvoorbeeld te dribbelen of toiletpapier te stapelen op een sportieve manier. 

JONG DAMESKOOR AMARANTHE OUDENAARDE HEEFT EEN SAT-RELATIE

Ze hadden er zo lang naartoe gewerkt bij Amaranthe. Het jong dameskoor zou op 22 en 28 maart optreden, maar die werden uitgesteld. De dames zingen er dan maar online op los en noemen het een SAT-relatie, een singing apart together-relatie.

Deze en nog zoveel andere verenigingen hebben het in deze coronacrisis moeilijk om geld binnen te halen om hun werking te kunnen blijven garanderen. Jij kan hen helpen door via Trooper te passeren wanneer je online shopt. Je leest er hier en hier alles over. #Shopinjekot

Neergepend door:
KATRIEN DE LEEUW
Witty Writer
TROOPER
Witty writer bij Trooper. Vrouw van Jelle en ook bekend als de 'mama, mama, mamaaaa!' van Sem (4) en Suze (1).
RECENTE BLOGS
article
Chromebooks, fietsen, nieuwe lokalen,... allemaal dankzij Troopermonnies
Door simpelweg eerst via www.trooper.be te passeren wanneer ze online shoppen, zorgden duizenden er...
13 April 2021
Katrien De Leeuw
TROOPER
article
13 tips voor een ‘Godver, wat moet ik ons moeder nu weer kopen?’-moment
Je kan op moederdag, 9 mei, de hit ‘Mama’ van Hein Simons voor je moeder zingen, maar iets zegt ons...
11 April 2021
Katrien De Leeuw
TROOPER
article
1 jaar na de eerste lockdown: “Het leven is geen ponykamp (en daar mogen we toch niet naartoe)”
Net geen jaar geleden placeerde ik, Katrien, de Witty Writer van Trooper, mijn toen bijna één jaar 4...
01 April 2021
Katrien De Leeuw
TROOPER
article
Een fitnessruimte, busvervoer, een nieuwe blokhut,...: dit realiseerden verenigingen al met hun...
Door simpelweg eerst via www.trooper.be te passeren wanneer ze online shoppen, zorgden duizenden er...
29 March 2021
Katrien De Leeuw
TROOPER