Coronatijd is de hel voor iedereen. Ja, zelfs voor onze Troopershops.
31 MAART 2020
JAN DEJONGHE
TROOPER

We beseffen het niet meer altijd, maar we zijn zó verwend door onze webshops. Ze pikken onze gewenste producten op in hun rekken, ze vullen er ons winkelmandje mee, ze rekenen voor ons af, ze zijn ook nog eens goedkoper én ze sturen onze aankopen op. Onze aankopen worden in onze brievenbus of voor de deur gedropt, of in een afhaalpunt. En dan geven ze ook nog eens mooie commissie aan onze favoriete vereniging. Niet normaal eigenlijk. We’re so spoiled!

En dus… als er tijdens de lockdown light een shop van Trooper verdwijnt, denken wij en jij al snel: “stel opportunisten! Net nu we je zo hard nodig hebben, net tijdens #shopinjekot, ja, net dan steunen jullie de verenigingen niet meer. Aaarrggghhh!”

Maar dan nemen wij van Trooper contact op met bijvoorbeeld een FARMALINE. En toen hoorden we het hele verhaal waarom ze Trooper tijdelijk on hold moesten zetten. Duidelijk overmacht en geen onwil. Lees even mee en laat je vooroordeel vallen. 

Wij proberen onze maatschappelijke rol te vervullen in bijzonder moeilijke omstandigheden… en nog krijgen we kritiek
- Farmaline

Door de coronacrisis schoot het aantal bestellingen bij FARMALINE als online apotheek namelijk pijlsnel de hoogte in. Te veel, tegelijk, en zo werd het bijzonder moeilijk om te voldoen aan de hoge verwachtingen van alle klanten en besloot FARMALINE tijdelijk minder promo's te doen. Ze kregen ook bakken kritiek en slechte reviews omdat het systeem overbelast werd.

 “Dat is heel erg teleurstellend en niet motiverend voor ons personeel dat zich extra hard inspant in deze periode. Iedere dag krijgen ze nieuwe richtlijnen, moeten ze overuren doen, zichzelf beschermen met maskers en ander materiaal en alles meermaals per shift ontsmetten en reinigen. En als ze 's avonds zelf inkopen willen doen, zijn de winkelrekken leeg”, klinkt het bij FARMALINE

Lastig voor hen dus om alle bordjes draaiende te houden. En we begrijpen dan ook dat ze op zo’n  moment geen extra promo meer willen voeren via Trooper. Dat ze eerst keihard willen gaan om hun basics weer op orde te krijgen. Dat zouden wij ook doen. 

(Lees verder onder de foto)

Maar toen we hen ook nog eens uitgebreid confronteerden met onze lastige situatie, en die van de verenigingen, toonde FARMALINE, ondanks hun bijna onhoudbare situatie, veel begrip. En wilden ze toch weer over de brug komen. Enkel voor Trooper! En zo staan ze nu dus weer te pronken op ons platform. Mochten we mogen knuffelen, we zouden het een uur doen, tot ze net niet platgeknuffeld zijn. We mogen hen dus terug promoten én ze schenken weer volop commissies aan je vereniging. Er bestaan heel wat mooie hashtags om dit te gevoel omschrijven: #wereinthistogether #samentegencorona #ready2help #stayathome. 

Weet dat wij in deze periode met een aantal shops in een gelijkaardig situatie zitten. Sommige shops gaan, soms tijdelijk, komen snel of wat trager terug. Maar telkens we het Trooperverhaal, en de impact van de coronacrisis op verenigingen goed uit de doeken doen, komt er bijna altijd een uitzondering. Dus we blijven duwen… voor de verenigingen. #keepontrooping #Shopinjekot.    

         

Neergepend door:
JAN DEJONGHE
Brand cop
TROOPER
Brand cop bij Trooper. Vader van de drie slimste, liefste, grappigste 🐣🐣🐣 in the 🌎
RECENTE BLOGS
article
Chromebooks, fietsen, nieuwe lokalen,... allemaal dankzij Troopermonnies
Door simpelweg eerst via www.trooper.be te passeren wanneer ze online shoppen, zorgden duizenden er...
13 April 2021
Katrien De Leeuw
TROOPER
article
13 tips voor een ‘Godver, wat moet ik ons moeder nu weer kopen?’-moment
Je kan op moederdag, 9 mei, de hit ‘Mama’ van Hein Simons voor je moeder zingen, maar iets zegt ons...
11 April 2021
Katrien De Leeuw
TROOPER
article
1 jaar na de eerste lockdown: “Het leven is geen ponykamp (en daar mogen we toch niet naartoe)”
Net geen jaar geleden placeerde ik, Katrien, de Witty Writer van Trooper, mijn toen bijna één jaar 4...
01 April 2021
Katrien De Leeuw
TROOPER
article
Een fitnessruimte, busvervoer, een nieuwe blokhut,...: dit realiseerden verenigingen al met hun...
Door simpelweg eerst via www.trooper.be te passeren wanneer ze online shoppen, zorgden duizenden er...
29 March 2021
Katrien De Leeuw
TROOPER