Creëer het strandgevoel bij je thuis
06 MEI 2020
KATRIEN DE LEEUW
TROOPER

Je voeten laten verdwijnen in het zand, je tenen even dippen in het koude zeewater en zandkastelen bouwen,… Even naar zee trekken zit er jammer genoeg voorlopig nog niet in. Maar niet getreurd, dat strandgevoel kan je ook makkelijk bij je thuis creëren. 

We hoorden het de weermannen en -vrouw de afgelopen dagen zeggen: de zon blijft zeker nog even in ons land. Ideaal dus om opnieuw uit je zetel of vanachter je bureau te komen (iedereen  moet pauze hebben, toch?) en jezelf en je kinderen in zwemkledij te hijsen. Passen die bikini’s, badpakken of zwembroeken ondertussen niet meer (damn you, coronakilo’s!), schaf dan snel een nieuw exemplaar aan. En doe er dan maar meteen zo’n schoon strandtuniekske bovenop voor de dames. Da’s niet alleen modieus, het camoufleert ook enkele van die nieuwe rondingen indien nodig.

(Lees verder onder de foto)

Op zoek naar nieuwe zwemkledij?

Eens dat in orde is, ben je klaar voor fase 2 van Strand@Home: het oppompen van het zwembad. De echte die hards onder ons mogen het natuurlijk ook ‘gewoon’ opblazen. Vul het zwembad daarna met iets te koud water (en eventueel wat schelpjes) voor het échte strandwatergevoel, plaats terwijl een zonnescherm en/of een windscherm en maak het je nadien gemakkelijk in een inklapbare strandstoel, een opblaasbare zitzak, een strandmat of een campingmat. Een occasioneel pintje, cocktailke of ijsje maakt het plaatje compleet. 

(Lees verder onder de foto)

Ideaal strandmateriaal zoals opblaasbare zitzak, standmat en campingmat

Zijn je kinderen ondertussen al aan het zagen? Leg ze dan het zwijgen op door hen de eenhoorn of walvis waarmee ze nadien op ’t water kunnen liggen op te laten blazen. Daarna mogen ze zich dan afwisselend amuseren in het zwembad, een balleke gooien, een zandkasteel bouwen in de zandbak of door de tuin sjeezen met hun go cart. 

(Lees verder onder de foto)

Even spelen in de zandbak, het ballenbad of rijden met de go cart

Wanneer iedereen honger heeft gekregen van al die fysieke inspanningen, kan je de dag afsluiten met een lekkere picknick. Om dat strandgevoel nog iets langer vast te houden zijn een koeltas en picknickdeken dan ook onontbeerlijk. En nadien? Gewoon snel alles binnenpakken, een paar stappen zetten en je bent thuis. Gemakkelijk hé, zo zonder die files en “Zijn we er al”-vragen?

Wil je dat strandgevoel meteen in huis halen? Klik dan gewoon door op de gekleurde woordjes hierboven, je wordt meteen – met Trooperlink naar je vereniging – doorgestuurd naar de website van Lidl. Je hoeft dus niet eerst via www.trooper.be/zoek-vereniging te passeren wanneer je nu meteen iets wil aankopen en monnies wil doneren aan je favoriete vereniging. Handig, niet?

Neergepend door:
KATRIEN DE LEEUW
Witty Writer
TROOPER
Witty writer bij Trooper. Altijd bezig. Vrouw van Jelle en mama van Sem (4) en Suze (1).
RECENTE BLOGS
Hoe ik mijn tieners aan het koken kreeg met Foodbag
Hopelijk lezen die van u niet mee. Want als ze dit snode plan nu al doorhebben gaat het niet werken....
24 September 2020
Jan Dejonghe
TROOPER
Andy van oudercomité GBS Molenstede onthult: wat doet een oudercomité nu eigenlijk?
“Molenstede - of ‘Meulstee’ zoals de locals zeggen - is een gezellige deelgemeente van Diest waarin...
23 September 2020
Andy Serdons
TROOPER
Verenigingen kreunen onder de coronacrisis: “We zijn bedreigd in ons voortbestaan”
De cijfers van onze enquête over de impact van de coronacrisis op Vlaamse verenigingen zijn verloren...
10 September 2020
Katrien De Leeuw
TROOPER
"Het is tijd voor een relanceplan voor het bruto nationaal geluk van België!"
Dat die hele coronamiserie een hel is voor velen, weten we! Maar ik ben van mijn stoel gevallen bij...
03 September 2020
Elisabet Lamote
TROOPER