De Supertroopertip van WoefWijs om veel commissie te verdienen: “Spreek bedrijven aan”
16 SEPTEMBER 2021
KATRIEN DE LEEUW
TROOPER

WoefWijs staat in de top 15 van verenigingen en goede doelen met de meeste commissie. Hoe kregen ze dat voor elkaar? We vroegen het aan hun Supertrooper Dominiek.

Trooper: Vertel misschien eerst even wat jullie met WoefWijs doen, Dominiek.
Dominiek: “WoefWijs is een hondenschool in Belsele waar onze leden, en dat zijn er zo’n 300, tweemaal per week naartoe kunnen komen om hun hond op te leiden en beter om te kunnen gaan met hun hond.

Trooper: Jullie ontdekten Trooper in juni 2018 en op het einde van het jaar hadden jullie al  633 euro bij elkaar getroopt. Dat ging meteen goed.
Dominiek: “Toen ik WoefWijs bij Trooper registreerde zag ik welke webshops aangesloten zijn en vooral Booking.com viel me op. Ik werk bij een groot internationaal bedrijf waar regelmatig gereisd wordt. Onze assistente boekte al die reizen sowieso al via Booking.com en op mijn vraag deed ze dat vanaf dan altijd via onze Trooperpagina. Een werktrip naar Rusland zorgde meteen voor 80 euro commissie. Als je een bedrijf kan engageren om voor jou te troopen voor zaken die ze anders toch online bestellen, is dat echt een topper.

Trooper: Hoe en waar communiceren jullie verder over Trooper?
Dominiek:
“We hebben een gesloten Facebookgroep waarin we bepaalde postjes van Trooper delen, maar we zeggen er ook hoe je moet troopen,... We kiezen daar voor een mix van communicatie. Daarnaast maken we ook elke maand de lidkaarten van de nieuwe leden aan en als we hen die overhandigen steken we bij de andere informatie die ze krijgen ook een flyer van Trooper. We spreken mensen er op dat moment ook nog eens persoonlijk over aan. We zien dat mensen het dan zeker wel eens uitproberen.”

Trooper: Jullie lanceren soms ook wedstrijdjes.
Dominiek:
“Toen onze hondenschool tijdens de coronacrisis gesloten was, lanceerde we de wedstrijd ‘Wie wordt de Trooperkampioen van WoefWijs’. De prijs voor de winnaar, de persoon die de meeste commissie bij elkaar troopte tijdens onze sluiting, won dan een T-shirt of mondmasker van onze club. Op die manier probeerden we Trooper nog eens op een leuke manier in de kijker te zetten. Onze leden vonden het blijkbaar wel leuk, want we werden er toen regelmatig over aangesproken.”

Trooper: Wat me opviel is dat jullie op jullie Trooperpagina niet vermelden voor wat jullie het geld zullen gebruiken. 
Dominiek:
“Dat doen we inderdaad niet, maar we vertellen achter altijd wel wat we met het geld dat we via Trooper krijgen doen.  Zo deden we al asfalteringswerken, we kochten nieuwe toestellen die op het oefenterrein staan of regenjassen voor onze instructeurs en trainers. Maar soms gaat er ook geld naar het depanneren van bijvoorbeeld een grasmachine. Momenteel werken we aan de afsluiting van onze hondenschool."

Trooper: We wensen jullie nog veel succes!

Neergepend door:
KATRIEN DE LEEUW
Witty Writer
TROOPER
Witty writer bij Trooper. Vrouw van Jelle en ook bekend als de 'mama, mama, mamaaaa!' van Sem (6) en Suze (3).
RECENTE BLOGS
article
Fervent loper Robin van atletiekclub Sparta Vilvoorde geeft tips voor een beginnende jogger
De lockdown heeft ervoor gezorgd dat heel wat mensen (opnieuw) aan het sporten zijn geslagen. Maar...
16 May 2022
Katrien De Leeuw
TROOPER
article
6 tips van een vader én gamer om je kind veilig te laten gamen
Zijn de woorden GTA, Fortnite, Minecraft of League of Legends al eens uit de mond van je kind Dan je...
16 May 2022
Katrien De Leeuw
TROOPER
article
Win tot € 2.000 kampproviand voor je zomerkamp
Een ontbijtbuffet met koffiekoeken in plaats van een boke met choco, een gigantische kom fruitsla in...
12 May 2022
Katrien De Leeuw
TROOPER
article
Stresske over een geschenk voor de juf of meester? Nu niet meer!
Sinds mijn kinderen naar school gaan, ben ik van één iets heel zeker. Een paar weken voor het einde...
09 May 2022
Katrien De Leeuw
TROOPER