Digitale 'Schijt je rijk' of online optredens voor je clubkas! En wat denk je van nog meer inspiratie?
17 APRIL 2020
KATRIEN DE LEEUW
TROOPER

Zijn jouw benefietacties dit voorjaar ook allemaal uitgeroeid door het coronavirus? Social distancing, je weet wel. Kom dan naar Het BENEFIETkot. Breng er benefietideeën aan, deel er het Facebook-evenement van de benefietactie van jouw vereniging of pik er geweldige ideetjes. Of doe misschien hier eerst een beetje inspiratie op? 

We horen het je al denken: waarvoor zouden mensen vanuit hun kot geld willen betalen om onze vereniging te steunen? Wafels aan de deur brengen mag niet. Hun auto wassen ook niet. Geen noodzakelijke verplaatsing, you know… Maar wat dan wel? 

Wat denk je van een online quiz? Misschien lagen de vragen al klaar voor een quiz die ging plaatsvinden of liggen er ergens in een schuif nog wel oude quizvragen stof te vangen? En anders geven we hier al een vraag weg: Hoe heet het Mexicaanse biermerk van brouwerij Grupo Modelo? Het heeft een lichte kleur en een alcoholpercentage van 4,5%. Weet ge ’t? Het antwoord lees je helemaal onderaan deze blog. 

(Lees verder onder de foto)

Geen fan van een quiz? Misschien heb je wel meer zin in een virtuele tombola of bingo. Ideaal, minder werk en iedereen kan makkelijk deelnemen. Gewoon een lotje of bingoformuliertje kopen en tsjakka, het spel kan beginnen. Nummertje 43 iemand? 

Wil je liever écht oldskool gaan? Organiseer dan een digitale ‘Schijt je rijk’. Voor de écht jonge mensen onder ons: een ‘Schijt je rijk’ is een spel dat normaal gezien wordt gespeeld in een weiland dat opgedeeld is in vakken. Deelnemers kunnen van tevoren geld inzetten op een bepaald vak en vervolgens wordt een koe in het weiland losgelaten. De persoon die het vak uitkoos waarop de koe het eerst 💩, wint. Voor deze gelegenheid kan je tuin of oprit en je hond, konijn of kip ook wel dienen.  

(Lees verder onder de foto)

Wil je liever toch op een culturele manier uit de hoek komen? Organiseer dan voorleessessies. Dat mag uit de krant van vandaag zijn, maar evengoed uit de boeken van Herman Brusselmans of een recept van Pascale Naessens. Waar je zelf zin in hebt én waar mensen voor willen betalen natuurlijk. En anders zijn er nog altijd online optredens. Haal je beste acteerkunsten boven, zing een liedje, doe een dansje,… 

Heb je ondertussen een geniaal idee? Rep je dan snel naar Het BENEFIETkot en drop er voor 15 mei het Facebook-evenement van je actie. Wist je trouwens dat Bancontact Payconiq Company de winst van de drie verenigingen met de origineelste actie verdubbelt?* Daar lees je hier alles over. 

Veel succes! 

(Ahja, het antwoord op onze quizvraag was Corona 😜. Hopelijk zijn jullie quizvragen beter dan de onze!)  

* Payconiq verdubbelt het bedrag van 3 verenigingen met de origineelste acties met een maximum van 2.000 euro per vereniging. Om mee te dingen naar de geldprijs moet je Payconiq als betaalmiddel aanbieden, moet je Facebook-evenement voor 31 mei 2020 geregistreerd zijn in de Facebookgoep Het BENEFIETkot en moet het evenement plaatsvinden voor 15 juni 2020. 

Het wedstrijdreglement van Het BENEFIETkot kan je hier lezen.

Neergepend door:
KATRIEN DE LEEUW
Witty Writer
TROOPER
Witty writer bij Trooper. Vrouw van Jelle en ook bekend als de 'mama, mama, mamaaaa!' van Sem (4) en Suze (1).
RECENTE BLOGS
article
Chromebooks, fietsen, nieuwe lokalen,... allemaal dankzij Troopermonnies
Door simpelweg eerst via www.trooper.be te passeren wanneer ze online shoppen, zorgden duizenden er...
13 April 2021
Katrien De Leeuw
TROOPER
article
13 tips voor een ‘Godver, wat moet ik ons moeder nu weer kopen?’-moment
Je kan op moederdag, 9 mei, de hit ‘Mama’ van Hein Simons voor je moeder zingen, maar iets zegt ons...
11 April 2021
Katrien De Leeuw
TROOPER
article
1 jaar na de eerste lockdown: “Het leven is geen ponykamp (en daar mogen we toch niet naartoe)”
Net geen jaar geleden placeerde ik, Katrien, de Witty Writer van Trooper, mijn toen bijna één jaar 4...
01 April 2021
Katrien De Leeuw
TROOPER
article
Een fitnessruimte, busvervoer, een nieuwe blokhut,...: dit realiseerden verenigingen al met hun...
Door simpelweg eerst via www.trooper.be te passeren wanneer ze online shoppen, zorgden duizenden er...
29 March 2021
Katrien De Leeuw
TROOPER