Een fitnessruimte, busvervoer, een nieuwe blokhut,...: dit realiseerden verenigingen al met hun ingezamelde Troopermonnies
29 MAART 2021
KATRIEN DE LEEUW
TROOPER

Door simpelweg eerst via www.trooper.be te passeren wanneer ze online shoppen, zorgden duizenden Troopers er op bijna 5 jaar tijd voor dat er maar liefst 2,8 miljoen euro naar meer dan 8.200 verenigingen, goede doelen, ouderraden,... ging. Dat geld kregen die verenigingen, goede doelen,... gratis en voor niks én is van groot belang want het wordt geïnvesteerd in hun werking. Kijk en lees maar even mee waar de Troopermonnies al voor gebruikt werden!

LEO CLUB SCHELDE-LEIE INVESTEERT IN VERSCHILLENDE GOEDE DOELEN

Leo Club Schelde-Leie is een groep vrienden die diverse lokale goede doelen uit de regio Gent wil steunen aan de hand van producten of diensten. Het geld dat ze via Trooper bij elkaar krijgen, helpt hen daarbij. “We hebben over de jaren heen al verschillende projecten kunnen realiseren voor een aantal goede doelen”, vertelt Olivier De Bing. “Zo organiseerden we bijvoorbeeld al sinterklaasactiviteiten en kochten we boeken, speelgoed en chocolade voor de kinderen van de Sint-Michielsbeweging, een vereniging die opkomt voor kinderen uit een mindergestelde thuisomgeving. In rusthuizen gaven we tijdens de feestdagen zelfsgeschreven kaartjes af aan eenzame ouderen, regelden we busvervoer voor kinderen met een beperking en hielpen hen ook met het aanleggen van zandbakken waar de kinderen in konden spelen.”

DIERENASIEL UNCO JERRY BETAALT DE DIERENARTSKOSTEN VAN VERWAARLOOSDE EN ACHTERGELATEN HONDEN EN KATTEN

“Als asiel zijn we voornamelijk afhankelijk van giften en eigen intiatieven, daarom sloten we ons ook aan bij Trooper”, vertelt Maria Lepoutre van dierenasiel Unco Jerry. “De Troopermonnies gebruiken we om de dierenartskosten, die enorm hoog kunnen oplopen, mee te betalen. Als er wat geld overschiet, gebruiken we dit voor de verfraaiing van ons asieltje. Zo moeten het dak en de terrassen vernieuwd worden.”

OPEN SCOUTS PAJOTTEN HEKELGEM BOUWT EEN NIEUWE BLOKHUT

Scouts Pajotten Hekelgem gebruikt de monnies die ze via Trooper bij elkaar krijgen voor de bouw van hun nieuwe blokhut, al staat die er door het grote kostenplaatje natuurlijk niet in 1-2-3. “Mede dankzij de hulp van Trooper werd al een deel van onze oude lokalen afgebroken”, vertelt Nele Leeten, een van de groepsleiders. “In de plaats van de oudere lokalen staan er nu tijdelijke containers en wachten we op de laatste vergunning voor de bouw van de blokhut van start kan gaan.”

REKO ROLLER CLUB ZEMST CREËERDE EEN FITNESSRUIMTE

“Na de bouw van ons nieuw clubhuis enkele jaren geleden was het onze droom om één verdieping in te richten als fitnessruimte”, vertelt Anja Decoster, trainster bij skeelerclub Reko Zemst. “We hadden daar nog 2.000 euro voor nodig toen we besloten Trooper in te schakelen. We slaagden erin die centen bij elkaar te troopen en hebben ondertussen ook al heel wat fitnessmateriaal kunnen aankopen. De inrichting van onze fitnessruimte is ondertussen zo goed als klaar.”

Benieuwd wat andere verenigingen en goede doelen met hun Troopermonnies deden? Klik dan hier.

Wil je weten hoe Trooper werkt en een lokale vereniging aan extra centen helpen? Klik dan hier!

Kan jouw vereniging, goed doel,... ook extra geld in de clubkas gebruiken, (en dat dus gratis en voor niks, hé!)? Klik dan hier om je aan te sluiten. Wil je eerst nog wat extra info krijgen? Hier vind je een antwoord op de meest gestelde vragen.

Neergepend door:
KATRIEN DE LEEUW
Witty Writer
TROOPER
Witty writer bij Trooper. Vrouw van Jelle en ook bekend als de 'mama, mama, mamaaaa!' van Sem (6) en Suze (3).
RECENTE BLOGS
article
Fervent loper Robin van atletiekclub Sparta Vilvoorde geeft tips voor een beginnende jogger
De lockdown heeft ervoor gezorgd dat heel wat mensen (opnieuw) aan het sporten zijn geslagen. Maar...
16 May 2022
Katrien De Leeuw
TROOPER
article
6 tips van een vader én gamer om je kind veilig te laten gamen
Zijn de woorden GTA, Fortnite, Minecraft of League of Legends al eens uit de mond van je kind Dan je...
16 May 2022
Katrien De Leeuw
TROOPER
article
Win tot € 2.000 kampproviand voor je zomerkamp
Een ontbijtbuffet met koffiekoeken in plaats van een boke met choco, een gigantische kom fruitsla in...
12 May 2022
Katrien De Leeuw
TROOPER
article
Stresske over een geschenk voor de juf of meester? Nu niet meer!
Sinds mijn kinderen naar school gaan, ben ik van één iets heel zeker. Een paar weken voor het einde...
09 May 2022
Katrien De Leeuw
TROOPER