Elke maand moeiteloos 100 euro extra in de clubkas? Dat kan met Trooper!
27 MAART 2020
KATRIEN DE LEEUW
TROOPER

Kan jouw clubkas ook een extraatje gebruiken? Via Trooper kan je – vanuit je kot - kosteloos voor extra inkomsten zorgen. Als dat geen reden is om je aan te sluiten!

“Trooper, wasda?”, denk je nu misschien. Wel via Trooper kan iedereen verenigingen en/of goede doelen een financiële duw in de rug geven door simpelweg online te shoppen bij meer dan 600 webshops. Die webshops, waaronder Bol.com, Collect&Go, JBC, Decathlon, Dreamland, Torfs,… engageren zich om een commissie van gemiddeld 5% van het bedrag dat de particulier via Trooper bij hen spendeert door te storten aan de vereniging of het goede doel die de particulier koos. Zelf betaalt de particulier geen eurocent meer voor zijn of haar aankopen dan die anders zou doen.

Hoe je vereniging aansluiten op trooper?

Wil je graag nog wat meer informatie? Hieronder geven we een antwoord op de vaakst gestelde vragen. 

Hoe kan ik mijn vereniging aansluiten? 

Da’s echt een fluitje van een cent. Surf naar trooper.be/inschrijven, vul enkele noodzakelijke dingen in. Deze dingen heb je best bij de hand: 

1. Jullie website of Facebookpagina

2. Het rekeningnummer van je vereniging

3. Het aantal leden van je vereniging 

4. Je eigen e-mailadres en telefoonnummer

5. Het adres van je vereniging en/of van jezelf (zo kunnen we de doos vol communicatiemateriaal opsturen)

6. Het logo van je vereniging

7. Een leuke foto van je vereniging

Zo kunnen jullie meteen na de inschrijving geld, of monnies, zoals wij op z’n Troopers zeggen 😉, beginnen in te zamelen. 

Mijn vereniging meteen inschrijven op trooper

Mag elke vereniging zich aansluiten? 

Trooper is voor iedereen die mensen samenbrengt en verenigt. We hebben sportverenigingen, jeugdverenigingen, goede doelen, ouderraden van scholen, koren, toneelvereningen,... Veel of weinig mensen, verenigingen is verenigen! Dus de jouwe is zeker weten ook welkom.  

Hoe krijgt mijn vereniging dat geld?  

Wanneer je je vereniging hebt ingeschreven, krijgt je vereniging meteen een unieke Trooperpagina. Door via die unieke Trooperpagina door te klikken naar een van de meer dan 600 webshops, weet die bepaalde shop voor welke vereniging jij wil Troopen. Onze aangesloten webshops geven gemiddeld 5% commissie op jouw aankoopbedrag. 75% van die commissie storten wij door aan jouw vereniging, 25% gebruiken wij om Trooper performanter te maken. Dat wil zeggen: om de website verder uit te bouwen, het aanbod van webshops uit te breiden, jouw en andere verenigingen te ondersteunen,… 

Hoe kom ik te weten hoeveel geld ik met mijn online aankoop gedoneerd heb aan mijn favoriete vereniging? 

Wanneer je begint te troopen en benieuwd bent hoeveel monnies je aan je favoriete vereniging zal schenken met je aankoop, kan je best je e-mailadres achterlaten in het pop-upvenster dat je krijgt voor je naar de webshop doorgestuurd wordt (een voorbeeldje daarvan zie je in de afbeelding hieronder). Binnen de 48 uur krijg je dan een Patat!-mailtje, het mailtje waarin staat hoeveel monnies jouw aankoop opleverde. Als je ook je naam achterlaat, weet je vereniging wie hen de monnies bezorgde door online te shoppen. 

Hoe je vereniging aansluiten bij Trooper

En dat kost mij allemaal niets? 

Neen, we maken je écht geen blaasjes wijs. Zelf moet je als vereniging niets investeren om te kunnen troopen! Wat wel belangrijk om weten is, is dat we de eerste 75 euro die bij elkaar getroopt worden door jullie gebruiken om de opstartkosten en het communicatiemateriaal (posters, flyers, stickers,… alles om Trooper bij je achterban bekend te maken) dat je in een opstartpakket krijgt te betalen. Alle andere Trooperinkomsten na die eerste 75 euro worden volledig doorgestort. 

Wanneer krijgen we ons bij elkaar getroopte geld? 

De uitbetalingen gebeuren vier keer per jaar, in januari, april, juni en oktober. Dit gebeurt wel pas van zodra er, na die eerste 75 euro, opnieuw minstens 75 euro bij elkaar getroopt is én die de status ‘klaar om uit te betalen’ heeft. Dit om de administratie langs jullie en onze kant te beperken.  

Hoe zit dat met de belastingen? 

Wat wij met Trooper doen, zijn commissie-inkomsten (= reclame) doorstorten naar verenigingen. In principe is dit een BTW-plichtige activiteit. Dus zouden alle verenigingen die zich aansluiten, BTW-plichtig worden. Daar hebben we bij de BTW-administratie gelukkig een uitzondering voor gekregen: alle inkomsten tot €6000 op jaarbasis worden vrijgesteld. Voor verenigingen die al BTW-plichtig zijn, blijft dit gewoon zo. En wordt de BTW op Trooperinkomsten verrekend op de normale manier (21%). In combinatie met de vrijstelling voor niet-BTW-plichtige verenigingen heeft de BTW-administratie dan voorgesteld dat we bij alle verenigingen “verlegging van heffing” toepassen. Dat betekent dat wij de afrekening van de BTW, zowel voor de BTW-plichige als de niet BTW-plichige verenigjngen volledig op ons nemen. Vandaar dat je op Trooperfacturen altijd €0 BTW zal zien staan. Meer informatie vind je terug in onze algemene voorwaarden.  

Hoe kunnen we alles goed opvolgen? 

De persoon die de vereniging inschrijft bij Trooper krijgt meteen de titel van Supertrooper. De Supertrooper kan alles opvolgen via het dashboard. Daar staat hoeveel monnies er al ingezameld zijn, door wie dat gebeurde, maar hij of zij kan er ook heel wat communicatiemateriaal vinden dat gedeeld kan worden met jullie leden. Via mail, Facebook, Instagram,… Want communiceren, communiceren en nog eens communiceren is wat ervoor zorgt dat je zoveel mogelijk geld kan inzamelen. Hoe meer mensen weten dat ze jouw vereniging op zo’n makkelijke manier kunnen steunen,  hoe beter. De Supertrooper hoeft dat ook niet alleen te doen. Hij kan meerdere Supertroopers toevoegen. Zo kan het ‘werk’ wat verdeeld worden. 

Heb je toch nog vragen? Neem dan hier eens een kijkje. Dan nog altijd niet het antwoord gevonden dat je zocht? Dan zijn we zeker dan ons Trui jou (snel) verder kan helpen. Stuur haar een mailtje via vragen@trooper.be

Neergepend door:
KATRIEN DE LEEUW
Witty Writer
TROOPER
Witty writer bij Trooper. Altijd bezig. Vrouw van Jelle en mama van Sem (4) en Suze (1).
RECENTE BLOGS
article
Brecht raakte verbrand tijdens een arbeidsongeval: “Oscare was een hele grote hulp tijdens mijn...
Oscare vzw is een nazorg- en onderzoekscentrum voor mensen met brandwonden en littekens. Maar voor...
10 January 2021
Katrien De Leeuw
TROOPER
article
Wie wordt onze nieuwe Chelsea? Of Charlie?
“Geef dat maar aan Chelsea die maakt er wel iets van” was een langere maar betere voornaam geweest 3...
05 January 2021
Katrien De Leeuw
TROOPER
article
Trooper wenst je een komkommerloos 2021!
2020 was een bummer met veel kommer en kwel, maar er waren ook wel wat lichtpuntjes.
27 December 2020
Katrien De Leeuw
TROOPER
article
18 tips voor een origineel kerstcadeau
Drup. Drup. Voel je het? Da's het koud zweet dat bij je uitbreekt omdat je nog kerstcadeau's moet en...
10 December 2020
Katrien De Leeuw
TROOPER