Elke maand moeiteloos 100 euro extra in de clubkas? Dat kan met Trooper!
27 MAART 2020
KATRIEN DE LEEUW
TROOPER

Kan jouw clubkas ook een extraatje gebruiken? Via Trooper kan je kosteloos voor extra inkomsten zorgen dankzij mensen die online shoppen. Als dat geen reden is om je vereniging of goed doel aan te sluiten!

“Trooper, wasda?”, denk je nu misschien. Wel via Trooper kan iedereen verenigingen en/of goede doelen gratis en voor niks een financiële duw in de rug geven door simpelweg online te shoppen bij meer dan 1.000 webshops. Zo simpel is 't. Hoe dat kan? Wel, die webshops, waaronder Bol.com, Booking.comJBCDreamland, Torfs,… engageren zich om een commissie van gemiddeld 5% van het bedrag dat de particulier bij hen spendeert door te storten aan de vereniging of het goede doel die de particulier koos door eerst naar www.trooper.be te surfen en daar de vereniging of het goede doel dat ze willen steunen uit te kiezen. En 't beste van al? De particulier betaalt geen eurocent meer voor zijn of haar aankopen dan die anders zou doen, en vult op die manier dus gratis en voor niks de clubkas.

Hoe je vereniging aansluiten op trooper?

Wil je graag nog wat meer informatie voor je je vereniging of goed doel aansluit bij Trooper? Geen probleem! Hieronder geven we een antwoord op de vaakst gestelde vragen. 

Hoe kan ik mijn vereniging of goed doel aansluiten? 

Da’s echt een fluitje van een cent. Surf naar onze inschrijvingspagina en vul er enkele noodzakelijke dingen in (het duurt maar enkele minuten!). Deze dingen heb je best bij de hand: 

  • De link naar jullie website of Facebookpagina
  • Het rekeningnummer van je vereniging of goed doel (zo weten we op welke rekening we de monnies mogen storten)
  • Het aantal leden die je vereniging/goed doel telt 
  • Je eigen e-mailadres en telefoonnummer (kwestie dat we iemand als aanspreekpunt hebben bij vragen)
  • Het adres van je vereniging/goed doel en/of van jezelf (zo kunnen we de doos vol communicatiemateriaal opsturen)
  • Het logo van je vereniging
  • Een leuke foto van je vereniging

Zo kunnen jullie meteen na de inschrijving geld, of monnies, zoals wij op z’n Troopers zeggen 😉, beginnen in te zamelen. 

➡️ Mijn vereniging meteen inschrijven op Trooper ⬅️

Mag elke vereniging of goed doel zich aansluiten? 

Trooper is er voor iedereen die mensen samenbrengt en verenigt. We hebben sportverenigingen, jeugdverenigingen, goede doelen, ouderraden van scholen, koren, toneelverenigingen,... Veel of weinig mensen, verenigingen is verenigen! Dus de jouwe is zeker ook welkom.  

Hoe komt mijn vereniging aan dat extra gratis geld?  

Wanneer je je vereniging of goed doel hebt ingeschreven, krijgt je vereniging of goed doel meteen een unieke Trooperpagina. Door via die unieke Trooperpagina door te klikken naar een van de meer dan 1.000 webshops, weet die bepaalde webshop voor welke vereniging of goed doel jij wil troopen. Onze aangesloten webshops geven gemiddeld 5% commissie op jouw aankoopbedrag. 75% van de commissies die webshops geven, storten wij door aan jouw vereniging, 25% gebruiken wij om Trooper performanter te maken. Dat wil zeggen: om de website verder uit te bouwen, het aanbod van webshops uit te breiden, jouw en andere verenigingen te ondersteunen,…. Wet dat het percentage dat je op je unieke Trooperpagina ziet staan bij de webshop, is het gemiddelde percentage dat jouw vereniging of goed doel krijgt op de aankoopprijs, daar is onze 25% dus al af.

Over het hoe en het wat van de uitbetalingen kom je hieronder nog meer te weten. 

Hoe kom ik te weten hoeveel geld ik met mijn online aankoop gedoneerd heb aan mijn favoriete vereniging? 

Wanneer je begint te troopen en benieuwd bent hoeveel monnies je aan je favoriete vereniging of goed doel zal schenken met je aankoop, kan je best je e-mailadres achterlaten in het pop-upvenster dat je krijgt voor je naar de webshop doorgestuurd wordt (een voorbeeldje daarvan zie je in de afbeelding hieronder). Binnen de week na je aankoop krijg je dan een Patat!-mailtje, het mailtje waarin staat hoeveel monnies jouw aankoop opleverde. Als je ook je naam achterlaat, weet je vereniging wie hen de monnies bezorgde door online te shoppen. En geen paniek: ze weten niet bij welke webshop je shopte en al zeker niet wat je shopte. 

Hoe je vereniging aansluiten bij Trooper

En dat kost mij allemaal niets? 

Neen, we maken je écht geen blaasjes wijs. Zelf moet je als vereniging niets investeren om te kunnen troopen! Wat wel belangrijk om weten is, is dat we de eerste 75 euro die bij elkaar getroopt worden door jullie gebruiken om de opstartkosten en het communicatiemateriaal (posters, flyers, stickers,… alles om Trooper bij je achterban bekend te maken) dat je in een opstartpakket krijgt te betalen. Alle andere Trooperinkomsten na die eerste 75 euro worden volledig doorgestort, en dat vier keer per jaar. 

Wanneer krijgen we ons bij elkaar getroopte geld? 

De uitbetalingen gebeuren vier keer per jaar, in januari, april, juni en oktober. De eerste keer gebeurt dit pas zodra je 150 euro in de status 'klaar om uit te betalen' hebt staan. 150 euro omdat we de eerste keer pas uitbetalen van zodra er 75 euro klaar staat om uit te betalen + de eerste 75 euro die we (eenmalig) voor Trooper houden om alle opstartkosten en het communicatiemateriaal mee te betalen. Vanaf de tweede uitbetaling betalen we je vereniging of goed doel uit van zodra er opnieuw minstens 75 euro in de status 'klaar om uit te betalen' staat. Je kan alles erg goed opvolgen via een gepersonaliseerd dashboard. Daar krijg je meteen na je aansluiting toegang toe. 

Hoe zit dat met de belastingen? 

Wat wij met Trooper doen, zijn commissie-inkomsten (= reclame) doorstorten naar verenigingen. In principe is dit een BTW-plichtige activiteit. Dus zouden alle verenigingen die zich aansluiten, BTW-plichtig worden. Daar hebben we bij de BTW-administratie gelukkig een uitzondering voor gekregen: alle inkomsten tot € 6.000 op jaarbasis worden vrijgesteld. Voor verenigingen die al BTW-plichtig zijn, blijft dit gewoon zo. En wordt de BTW op Trooperinkomsten verrekend op de normale manier (21%). In combinatie met de vrijstelling voor niet-BTW-plichtige verenigingen heeft de BTW-administratie dan voorgesteld dat we bij alle verenigingen “verlegging van heffing” toepassen. Dat betekent dat wij de afrekening van de BTW, zowel voor de BTW-plichige als de niet BTW-plichige verenigjngen volledig op ons nemen. Vandaar dat je op Trooperfacturen altijd €0 BTW zal zien staan. Meer informatie vind je terug in onze algemene voorwaarden.  

Hoe kunnen we alles goed opvolgen? 

De persoon die de vereniging inschrijft bij Trooper krijgt meteen de titel van Supertrooper. De Supertrooper kan alles opvolgen via het dashboard. Daar staat hoeveel monnies er al ingezameld zijn, door wie dat gebeurde, bij welke webshops dat zoal gebeurde,... maar hij of zij kan er ook heel wat communicatiemateriaal vinden dat gedeeld kan worden met jullie leden. Via mail, Facebook, Instagram,… Want communiceren, communiceren en nog eens communiceren is wat ervoor zorgt dat je zoveel mogelijk geld kan inzamelen. Hoe meer mensen weten dat ze jouw vereniging op zo’n makkelijke manier kunnen steunen,  hoe beter. De Supertrooper hoeft dat trouwens ook niet alleen te doen, integendeel, we raden iedereen aan meerdere Supertroopers te hebben. Zo kan het ‘werk’ wat verdeeld worden. 

Heb je toch nog vragen? Neem dan hier eens een kijkje. Dan nog altijd niet het antwoord gevonden dat je zocht? Dan zijn we zeker dat ons Trui jou (snel) verder kan helpen. Stuur haar een mailtje via vragen@trooper.be

Neergepend door:
KATRIEN DE LEEUW
Witty Writer
TROOPER
Witty writer bij Trooper. Vrouw van Jelle en ook bekend als de 'mama, mama, mamaaaa!' van Sem (6) en Suze (3).
RECENTE BLOGS
article
Fervent loper Robin van atletiekclub Sparta Vilvoorde geeft tips voor een beginnende jogger
De lockdown heeft ervoor gezorgd dat heel wat mensen (opnieuw) aan het sporten zijn geslagen. Maar...
16 May 2022
Katrien De Leeuw
TROOPER
article
6 tips van een vader én gamer om je kind veilig te laten gamen
Zijn de woorden GTA, Fortnite, Minecraft of League of Legends al eens uit de mond van je kind Dan je...
16 May 2022
Katrien De Leeuw
TROOPER
article
Win tot € 2.000 kampproviand voor je zomerkamp
Een ontbijtbuffet met koffiekoeken in plaats van een boke met choco, een gigantische kom fruitsla in...
12 May 2022
Katrien De Leeuw
TROOPER
article
Stresske over een geschenk voor de juf of meester? Nu niet meer!
Sinds mijn kinderen naar school gaan, ben ik van één iets heel zeker. Een paar weken voor het einde...
09 May 2022
Katrien De Leeuw
TROOPER