Haar knippen, bakken of masseren: wie thuis zit, kan het leren!
04 MEI 2020
KATRIEN DE LEEUW
TROOPER

De negatieve effecten van de coronacrisis lezen en zien we elke dag in de media, maar de coronacrisis zorgt ook voor opportuniteiten. Zo leert iedereen zichzelf echt veel beter kennen, bijvoorbeeld. Misschien denk je daardoor wel na over een carrièreswitch wanneer dit alles voorbij is? Of misschien wil je wel nieuwe dingen leren? 

Voel je je aangesproken? Dan moet je misschien eens nadenken over het volgen van een thuisstudie. Bij NHA Opleidingen bijvoorbeeld. Zij bieden ruim 350 (!) cursussen aan waarmee je echt elke mogelijke cursus van thuis uit kan leren. Gewoon vanuit je zetel, je bad, je gigantisch comfortabele lounge in de tuin, of misschien wel vanop je toilet… Als da ni makkelijk is! Bovendien kan je er ook nog veel monnies mee verdienen voor je favoriete vereniging, want NHA Opleidingen geeft je vereniging 5,60 euro commissie wanneer je je cursus via hun Trooperpagina aankoopt. En als we zeggen dat je elke mogelijke cursus kan aankopen, dan bedoelen we ook écht elke mogelijke cursus, van A tot Z. Van een cursus administratief bediende tot een cursus Zweeds. Er is echt voor ieder wat wils. 

(Lees verder onder de foto)

VRT NWS meldde het op 11 april al: bakspullen gaan als zoete broodjes over de toonbank. Misschien heb je tijdens het bakken van al die cakes en taartjes wel een nieuwe passie ontdekt? Dan is een cursus tot taartenmaker wel iets voor jou? En als het proeven wat teveel uit de hand loopt kan je nog altijd aan de slag met de cursus voedingsleer. Of wil je liever op een andere manier met je handen werken dan door deeg te kneden? Dan zijn de cursussen massage, pedicure of tuinverzorger wel iets voor jou? 

CORONA COUPE TONDEUSE

Maar weet je welke thuisstudie nu echt van pas komt? De cursus thuiskapper. Laat die tondeuse aan de kant, pak de cursus erbij en je man of kinderen hoeven niet met de gekende ‘corona coupe tondeuse’ door het leven te gaan de komende weken. Je krijgt zelfs een materialenpakket bij je cursus, zodat je meteen kunt starten! En ’t is ook handig voor nadien, want eens het knippen je in de vingers zit, hoeven ze nooit meer naar de kapper te gaan. Da’s geld gewonnen (of extra centen die jij aan jezelf kan uitgeven natuurlijk…), want de centen voor de cursus, da’s snel terugverdiend als je optelt wat je anders aan een kappersbeurt kwijt bent!

(Lees verder onder de foto)

Toch liever zin in iets ander? Geen probleem, keuze genoeg. Misschien wil je wel leren hoe je de beste make-up artist, dating coach, nagelstyliste, weddingplanner, boekhouder, personal trainer, dierenartsassistent, webdesigner, auteur van kinderverhalen,… kan worden?

HOE GAAT DIE NHA THUISSTUDIE NU IN Z’N WERK? 

  • Je kan een studiegids aanvragen. Zo kan je thuis,  op je gemak, bekijken welke opleidingen er zijn en welke je graag wil volgen.
  • Heb je een keuze gevonden? Probeer deze dan de eerste 15 dagen op proef. Je kan gewoon starten en ervaren hoe het allemaal in z'n werk gaat. Bevalt de cursus je niet? Geen enkel probleem, je kan deze tot 15 dagen na het ontvangen van het studiepakket aangetekend en onbeschadigd retour sturen.
  • Je hoeft de thuisstudie pas zo’n 20 dagen nadat je het pakket thuiskrijgt, betalen.
  • Je staat er niet alleen voor. Je kan kiezen voor een thuisstudie met of zonder hulp. Als je met hulp kiest, staan er altijd een deskundige en ervaren docent voor je klaar. Maar ook als je voor een thuisstudie zonder hulp kiest, kan je terecht bij andere studenten die ook voor die optie kozen. Dat gebeurt via de online leeromgeving.
  • Je studeert op je eigen tempo. Je kan je huiswerk (als je voor thuisstudie met hulp kiest) zelfs tot drie jaar na de dag waarop je je thuisstudie begon, insturen.
  • Je kan de cursus eenmalig voor een periode van maximaal 4 maanden onderbreken.
  • Je kan een cursus afsluiten met een examen, gewoon van thuis uit. Wil je liever geen examen afleggen? Dan kan je een NHA-getuigschrift aanvragen wanneer je gekozen hebt voor een thuisstudie met hulp en je deze met een voldoende afsluit.

Meer info over NHA Opleidingen vind je hier.

Wil je meteen aan de slag gaan? Klik dan gewoon door op de gekleurde woordjes hierboven, je wordt meteen – met Trooperlink naar je vereniging – doorgestuurd naar de website van NHA Thuisstudie. Je hoeft dus niet eerst via www.trooper.be/zoek-vereniging te passeren wanneer je nu meteen iets wil aankopen en monnies wil doneren aan je favoriete vereniging. Handig, niet?

Neergepend door:
KATRIEN DE LEEUW
Witty Writer
TROOPER
Witty writer bij Trooper. Vrouw van Jelle en ook bekend als de 'mama, mama, mamaaaa!' van Sem (4) en Suze (1).
RECENTE BLOGS
article
Bij deze Troopershops kan Sinterklaas terecht
Als Sinterklaas dit jaar ook af en toe cadeautjes online wil shoppen voor al die brave kinderen, kan...
14 October 2021
Katrien De Leeuw
TROOPER
article
Iris Van Robays: “Ik vind het tof om te tonen dat je niet alles té serieus moet nemen”
Enkele maanden geleden vervoegde Iris Van Robays (27) het Trooperteam. Naast al het creatieve werk...
14 October 2021
Katrien De Leeuw
TROOPER
article
24 cadeautips voor de Sint
’t Is toch allemaal dat niet de laatste jaren voor de sint. Net wanneer de goedheiligman mee denkt &...
12 October 2021
Katrien De Leeuw
TROOPER
article
De Supertroopertip van WoefWijs om veel commissie te verdienen: “Spreek bedrijven aan”
WoefWijs staat in de top 15 van verenigingen en goede doelen met de meeste commissie. Hoe kregen ze...
16 September 2021
Katrien De Leeuw
TROOPER