#HETBENEFIETKOT: Bram’s foundation: “Jullie kunnen een wereld van verschil maken voor jongeren met depressieve klachten”
17 MEI 2020
KATRIEN DE LEEUW
TROOPER

Twee keer. Zo vaak verplaatsten we onze jaarlijkse spaghettidag al de afgelopen weken. Vorig jaar bracht die dag 4.500 euro in het laatje voor Bram’s foundation, onze vereniging. Om tijdens deze coronacrisis toch een beetje geld in het laatje te krijgen, organiseerden we voor Het BENEFIETkot een online verkoop van wenskaarten. 

Laat ik, Wendy, even beginnen met uit te leggen wat Bram’s foundation eigenlijk is. Bram’s foundation is een initiatief van ouders die hun kind verloren hebben aan zelfdoding. Met Bram’s foundation willen we aandacht vragen voor jongeren met depressieve gedachten en klachten en ervoor zorgen dat ze terug geïntegreerd worden in de maatschappij door hen te informeren, inspireren, motiveren én te ondersteunen. We proberen dit te doen door maandelijkse activiteiten waarbij natuur, samenhorigheid en beweging centraal staan. Zo voorkomen we dat jongeren na hun opname in de psychiatrie opnieuw in eenzaamheid vervallen en dat jongeren met depressieve klachten zichzelf afzonderen. 

Alle leden van Bram’s foundation investeren op vrijwillige basis hun tijd in het organiseren van die activiteiten. Omdat ons budget beperkt is doen we beroep op lokale sponsors en maken we gebruik van Trooper, want jullie kunnen een wereld van verschil maken voor deze kinderen. 

(Lees verder onder de video)

Brams Foundation 2019 via BENEFIETkot van Trooper

SPAGHETTIDAG EN FESTIVAL

Om geld in te zamelen voor Bram’s foundation organiseren we elk jaar een spaghettidag. Dit jaar zou die doorgaan in april, maar door de coronacrisis en de bijhorende lockdown verplaatsten we de spaghettidag in eerste instantie naar een dag in juni. Ondertussen hebben we alweer een nieuwe datum moeten zoeken, nu zal de spaghettidag normaal gezien in oktober plaatsvinden. Normaal gezien, schrijf ik, want het is nog altijd niet zeker dat de spaghettidag dan zal mogen plaatsvinden. Vorig jaar bracht de spaghettidag zo’n 4.500 euro op, wat niet min is en Goetsenhoven For Life had onze vereniging ook als goed doel uitgekozen voor hun jaarlijkse Goethrock die op 10 augustus zou plaatsvinden. Omdat ook zij alle activiteiten hebben afgelast, lopen we die centjes dus ook mis. Daarom gingen we, mede dankzij Het BENEFIETkot, op zoek naar een idee waarmee we ook geld in het laatje van Bram’s foundation zouden kunnen brengen, maar dan van thuis uit. 

(Lees verder onder de foto) 

Bram's foundation via Trooper

ZO KLEIN MAAR ZOVEEL WAARDE

Eén van onze jongeren kwam op het idee van onze benefietactie: het online verkopen van wenskaarten. Daar had ze een goede reden voor. Zo schreef ze dit neer: “Ik hou heel veel dingen bij die ik ooit gekregen heb, want ik hecht er heel veel sentimentele waarde aan. Vele dingen hou ik bij in dozen, maar een paar dingen, brieven, kaartjes, tekeningen en foto’s bewaar ik in mijn nachtkastje, heel dicht bij mijn bed. Ik heb gemerkt dat ik het in de avond heel moeilijk kan hebben omdat de eenzaamheid dan een grotere rol speelt en ik dan niet altijd goed meer weet waarom ik er eigenlijk steeds voor kies om door te blijven gaan en niet op te geven. De wereld kan dan heel donker worden. Op zo’n momenten helpen de dingen die ik gekregen heb me enorm. Ze zijn mijn persoonlijke steunpilaren. Ik word eraan herinnerd dat er mensen zijn die mij graag zien, zowel familie als vrienden, en dat ik hen graag zie en voor hen doorvecht. Ook op betere momenten kijk ik er regelmatig naar en brengt het een glimlach op mijn gezicht en geeft het me een warm gevoel. Ik ben zo enorm dankbaar dat ik zowel in betere als slechtere tijden eraan herinnerd wordt dat er mensen zijn die aan me denken. En ik denk dat niemand van hen ooit had kunnen denken dat zoiets kleins zoveel waarde kan hebben.”

COMPOSTELA

We hebben enkele weken gewerkt aan de wenskaarten. Zo stuurden onze jongeren ons tekstjes door waarvan we dan mooie kaartjes maakten. Bij deze actie merken we nu al op dat het vooral jongeren aantrekt, volwassenen beseffen nog niet goed wat de impact kan zijn van zoiets eenvoudigs. We hopen met onze wenskaart-actie een 1.000 euro in te zamelen. Geld dat we willen gebruiken om deze zomer toch een week te gaan wandelen. We wilden met 10 jongeren een stukje naar Compostela stappen en hopen uiteraard dat dit kan doorgaan. Naast onze wenskaart-actie loopt er nog een actie die een moeder voor ons opgezet heeft. Ze maakt mondmaskers en de opbrengst daarvan gaat naar onze stichting. 

PS: iedereen die psychiatrische problemen heeft en tussen 12 en 25 jaar oud is, kan zich aansluiten bij ons!

Bram's foundation via Trooper.
Neergepend door:
KATRIEN DE LEEUW
Witty Writer
TROOPER
Witty writer bij Trooper. Vrouw van Jelle en ook bekend als de 'mama, mama, mamaaaa!' van Sem (4) en Suze (1).
RECENTE BLOGS
article
Bij deze Troopershops kan Sinterklaas terecht
Als Sinterklaas dit jaar ook af en toe cadeautjes online wil shoppen voor al die brave kinderen, kan...
14 October 2021
Katrien De Leeuw
TROOPER
article
Iris Van Robays: “Ik vind het tof om te tonen dat je niet alles té serieus moet nemen”
Enkele maanden geleden vervoegde Iris Van Robays (27) het Trooperteam. Naast al het creatieve werk...
14 October 2021
Katrien De Leeuw
TROOPER
article
24 cadeautips voor de Sint
’t Is toch allemaal dat niet de laatste jaren voor de sint. Net wanneer de goedheiligman mee denkt &...
12 October 2021
Katrien De Leeuw
TROOPER
article
De Supertroopertip van WoefWijs om veel commissie te verdienen: “Spreek bedrijven aan”
WoefWijs staat in de top 15 van verenigingen en goede doelen met de meeste commissie. Hoe kregen ze...
16 September 2021
Katrien De Leeuw
TROOPER