#HETBENEFIETKOT: Chiro Kriko Sint-Niklaas sloeg aan het hamsteren, maar dan anders
14 MEI 2020
KATRIEN DE LEEUW
TROOPER

Door de maatregelen die opgelegd werden door de regering om de verspreiding van Covid-19 tegen te gaan, zagen wij, het team achter Chiro Kriko uit Sint-Niklaas, maar liefst drie financiële acties aan onze neus voorbijgaan. Op 28 maart stond het eetfestijn met optredens van Chiroleden gepland. Er zou stevig gedanst worden op de Chirofuif Boozecrash op 24 april en als laatste, en meest winstgevende actie, kan ook de jaarlijkse ontbijtactie op Vaderdag niet doorgaan. Om toch wat inkomsten te krijgen, begonnen we te brainstormen en kwamen we tot onze online benefietactie voor Het BENEFIETkot: Het Hamsterwiel!

In eerste instantie zaten we met de handen in het haar. Onze jaarlijkse ontbijtactie op Vaderdag brengt niet alleen veel geld in het laatje, we worden voor deze actie ook altijd enorm gesteund door de plaatselijke middenstand en kleine ondernemingen. Maar zoals de situatie nu is durven we hen niet vragen ons te sponsoren. We willen ook de middenstand een hart onder de riem steken en riepen onze ontbijtbestellers daarom in een Facebookpost op om zoveel mogelijk lokaal te winkelen.

HET HAMSTERWIEL

Op vrijdag 24 april, ja, de avond van onze gemiste fuif, sprak het bestuur van vzw Chiro Kriko af met  groepsleidsters Lore en Sophie voor een digitale vergadering. Het doel was om toch een actie op poten te zetten. En hoera: na een geslaagde brainstormsessie kwamen we tot het volgende grandioze idee: Het Hamsterwiel!

(Lees verder onder de foto)

Vzw Chiro Kriko bij TrooperVzw Chiro Kriko bij Trooper

En toen ging het plots snel en ging iedereen aan de slag. Op zaterdag en zondag was Tomas, onze vaste websitebouwer, al druk bezig met het ontwerpen van het inschrijvingsformulier en het aanpassen van de website. Hij stuurde regelmatig een testlink in de Whatsappgroep aan alle medewerkers zodat het hele systeem uitgeprobeerd kon worden. Merel, een van de leidsters bij Chiro Kriko, tekende het schattige hamstertje en de geluksvogel. Eva, onze secretaris, maakte een Facebookevenement aan en zal deze week ook elke dag via Facebook de mensen aansporen om plaatsjes op ons wiel te kopen. Daar is zij echt goed in!

De bedoeling van ons Hamsterwiel was dat mensen één of liefst meerdere plaatsjes kopen op een soort rad van fortuin. Hiervoor konden ze tot 3 mei terecht op onze website. Eén plaatsje kost 4 euro maar voor vier plaatsen betaal je slechts 10 euro. Een koopje toch? Met de opbrengst van Het Hamsterwiel willen we proberen om de vaste kosten van de Chirogroep te dekken.

SOCIALE ASPECT

Deze actie zou niet van Chiro Kriko zijn als ook het sociale aspect niet aan bod kwam. Je kan er immers ook voor kiezen om iemand anders wat plaatsjes op ons wiel te gunnen. Op de website kan je de naam doorgeven van jouw eigen ‘geluksvogel’.  Een held die het verdient om kans te maken op één van de prijzen. Plaatsjes reserveren voor Het Hamsterwiel kon dus tot zondag 3 mei, daarna voerden we alle namen in op onze digitale wiel. Van zondag 3 mei tot en met zaterdag 9 mei draaiden we elke avond om 19.45 uur (net voor het nationale applaus voor alle helden) aan het rad om de dagwinnaar bekend te maken. Dus elke plaats op ons wiel maakte zeven keer kans om iets te winnen!

Vzw Chiro Kriko bij Trooper

PRAKTISCHE PRIJZEN

De prijzen die de mensen konden winnen zijn vooral praktisch van aard. Zaken die net voor de start van de lockdown gehamsterd werden. Een groentekorf, een fruitmand, wat bakgerief, een e-peritiefpakket, het boek ‘Mijn kind verveelt zich nooit!’ van Sarah Devos en Emma Thijssen, twee pakken toiletpapier en als laatste een moederdagontbijt voor twee personen. We probeerden de prijzen de volgende dag al aan huis te brengen bij de winnaars. We lanceerden de actie op 26 april en kenden meteen een goede start. Echt veel geld konden we hier natuurlijk niet mee verzamelen, maar we zijn met alles tevreden. We gaan er immers vanuit dat als we dit niet deden, we echt met lege handen bleven staan. Het Hamsterwiel zorgde uiteindelijk voor zo'n 1.350 euro.

Vzw Chiro Kriko bij Trooper
Neergepend door:
KATRIEN DE LEEUW
Witty Writer
TROOPER
Witty writer bij Trooper. Vrouw van Jelle en ook bekend als de 'mama, mama, mamaaaa!' van Sem (4) en Suze (1).
RECENTE BLOGS
article
Bij deze Troopershops kan Sinterklaas terecht
Als Sinterklaas dit jaar ook af en toe cadeautjes online wil shoppen voor al die brave kinderen, kan...
14 October 2021
Katrien De Leeuw
TROOPER
article
Iris Van Robays: “Ik vind het tof om te tonen dat je niet alles té serieus moet nemen”
Enkele maanden geleden vervoegde Iris Van Robays (27) het Trooperteam. Naast al het creatieve werk...
14 October 2021
Katrien De Leeuw
TROOPER
article
24 cadeautips voor de Sint
’t Is toch allemaal dat niet de laatste jaren voor de sint. Net wanneer de goedheiligman mee denkt &...
12 October 2021
Katrien De Leeuw
TROOPER
article
De Supertroopertip van WoefWijs om veel commissie te verdienen: “Spreek bedrijven aan”
WoefWijs staat in de top 15 van verenigingen en goede doelen met de meeste commissie. Hoe kregen ze...
16 September 2021
Katrien De Leeuw
TROOPER