#HETBENEFIETKOT: De heren van voetbalclub KFC Borght-Humbeek hunkeren naar een pintje aan den toog
02 MEI 2020
KATRIEN DE LEEUW
TROOPER

Het zijn rare tijden voor iedereen. Sporten doen we alleen, barbecuen doen we alleen nog met ons gezin, vrienden bellen we of sturen we berichtjes, ons sociaal leven ligt zo goed als stil en ook een pintje drinken in ‘t weekend smaakt niet hetzelfde wanneer je alleen in de zetel zit. Wel, daar willen wij, het team achter voetbalclub KFC Borght-Humbeek, iets aan doen! Wij organiseren een Bier degustatie avond voor Het BENEFIETkot.

Samen met de economie en ons sociale leven zijn op 12 maart ook onze sport- en andere activiteiten stilgevallen. Als voetbalclub begint ons sportseizoen normaal gezien eind juli en eindigt het rond half mei. Dit betekent dat de meeste kosten voor het lopende seizoen reeds gemaakt zijn, maar daartegenover staat dat er bij de meeste clubs nog een groot aantal evenementen stonden ingepland. Dat zijn gemiste inkomsten die niet ingehaald of gerecupereerd kunnen worden. 

(Lees verder onder de foto)

KOFFIEDIK KIJKEN

Dit is ook bij ons, voetbalclub KFC Borght-Humbeek, het geval. De onzekerheid naar de toekomst toe, in eerste instantie voor volgend voetbalseizoen, maakt het ook heel moeilijk om nieuwe budgetten op te maken maar de meeste van onze financiële afspraken liggen wel al vast. Dit terwijl het koffiedik kijken is welk effect deze crisis zal hebben op onze inkomsten. We vragen ons heel wat dingen af. Gaan onze leden gewoon inschrijven en lidgeld betalen, blijven onze sponsors (die het zelf misschien moeilijk hebben) ons blijven steunen, mag onze kantine open, kan het seizoen gewoon van start gaan, zullen we onze evenementen mogen organiseren,…? Het zijn véél vraagtekens en onzekere factoren! 

DINNER AGAINST CORONA

Maar we zijn KFC Borght-Humbeek, een sociale sportclub waar iedereen terecht kan en waar regelmatig iets gebeurt. En dat willen we ook in de coronacrisis, terwijl we met z’n allen in ons kot zitten, zo houden. We schoten al snel in actie. Toen we net in lockdown light zaten begonnen we met ‘Diner against corona’, waarbij we via de club elke zaterdagavond eten bestellen bij een lokale horecazaak die onze club sponsort. Maar op zaterdag 9 mei gaan we eens een ander concept uitproberen: een bier degustatie avond, want wat is één van de zaken die wij persoonlijk ‘t meeste missen? Met de vrienden samen aan de toog een pint drinken en lachen en zeveren! Zo kwamen we op het idee om samen, apart, maar op hetzelfde moment, een pint te drinken. Zonder concept stelt dit idee natuurlijk niet veel voor, dan is het gewoon een biermand verkopen, wat je bij wijze van spreken elke dag kan doen.

(Lees verder onder de foto)

6 NATJES EN WAT DROOGJES

Vandaar het idee om een degustatie avond te houden. Onze brouwer was meteen akkoord om hieraan mee te werken en stelde ons zes lekkere en relatief onbekende biertjes voor. We spraken Luc De Raedemaeker, ex-Grimbergenaar en bekend biersommelier, aan en hij was ook bereid ons de nodige informatie te bezorgen. Zo ontstond het concept: samen bier degusteren op interactieve wijze. Hoe gaan we dit doen? Iedereen die zich inschrijft en 30 euro betaalt, krijgt van ons een standaard mand met daarin zes verschillende biertjes en enkele versnaperingen (welke dat zijn, houden we nog even geheim!) en natuurlijk een aangepast glas! Naast gespecialiseerde informatie en wat achtergrondinfo over de biertjes steken we in de mand ook een scoreblad, zo kan iedereen punten geven en kunnen we een ‘Bier van de avond’ verkiezen. Wie wil kan ook een ‘vrouwelijke mand’ bestellen voor 50 euro, daarin zit één fles cava of rosé plus extra’s voor twee personen. Er bestaat ook een XL-versie van de mand die je 55 euro kost, daarin zit een dubbele portie voor twee personen. Een mand voor meerdere personen bestellen kan natuurlijk ook, dat kost je 25 euro per persoon extra. Foto’s en opmerkingen van en over de degustatie zullen ook gedeeld kunnen worden in een gemeenschappelijke groep, maar het staat natuurlijk iedereen vrij te kiezen wanneer ze van de 6 natjes en droogjes zullen genieten. Wij zien vooral één voordeel aan dit alles: je hoeft niet meer naar huis te rijden!

(Lees verder onder de foto)

LEUKE AVOND

Alle centen zijn natuurlijk welkom, maar we hebben met onze Bier degustatie avond geen cijfers in ons hoofd. We willen niet specifiek zoveel aantal manden verkopen of we willen niet exact dat bedrag binnenhalen, we hopen gewoon met zoveel mogelijk mensen nog eens samen, maar toch apart, een hele leuke avond te kunnen beleven. Ondertussen goesting gekregen in een pintje? Neem eens een kijkje op onze evenementpagina en bestel gerust een mand! Betalen kan contactloos, via Payconiq bijvoorbeeld. 

Schol, hé!

Neergepend door:
KATRIEN DE LEEUW
Witty Writer
TROOPER
Witty writer bij Trooper. Vrouw van Jelle en ook bekend als de 'mama, mama, mamaaaa!' van Sem (4) en Suze (1).
RECENTE BLOGS
article
Bij deze Troopershops kan Sinterklaas terecht
Als Sinterklaas dit jaar ook af en toe cadeautjes online wil shoppen voor al die brave kinderen, kan...
14 October 2021
Katrien De Leeuw
TROOPER
article
Iris Van Robays: “Ik vind het tof om te tonen dat je niet alles té serieus moet nemen”
Enkele maanden geleden vervoegde Iris Van Robays (27) het Trooperteam. Naast al het creatieve werk...
14 October 2021
Katrien De Leeuw
TROOPER
article
24 cadeautips voor de Sint
’t Is toch allemaal dat niet de laatste jaren voor de sint. Net wanneer de goedheiligman mee denkt &...
12 October 2021
Katrien De Leeuw
TROOPER
article
De Supertroopertip van WoefWijs om veel commissie te verdienen: “Spreek bedrijven aan”
WoefWijs staat in de top 15 van verenigingen en goede doelen met de meeste commissie. Hoe kregen ze...
16 September 2021
Katrien De Leeuw
TROOPER