#HETBENEFIETKOT: Kan Maggie De Block even aan de telefoon komen?
25 MEI 2020
KATRIEN DE LEEUW
TROOPER

DeTheaterBende vzw had heel wat voorjaarsplannen, zo planden we op zaterdag 14 maart een heuse sponsortocht waarbij we geld zouden ophalen bij de lokale handelaars. Jammer genoeg stak corona daar een stokje voor en ging ons land net de dag voordien in lockdown light. Niet alleen de sponsortocht maar ook onze eetdag, die op 2 mei gepland stond, zagen we in rook opgaan. Omdat we pas in oktober 2019 opgericht zijn kwam de uitbraak in volle opstart en dus zeker niet op het juiste moment, maar we bleven niet bij de pakken zitten. 

Omdat mensen toch in hun kot moesten blijven, begonnen we het online programma 'The Skype Is The Limit'. Niet lang nadat we onze eerste aflevering online gezet hadden, gingen we aan het brainstormen voor Het BENEFIETkot van Trooper. We kwamen op het idee om een heuse benefietweek op poten te zetten. Doordat we van Trooper de kans kregen om samen met hen Het BENEFIETkot te lanceren, werden we gecontacteerd door radiozenders en kranten om onze actie extra in de kijker te zetten. Zo waren we te gast in de ochtendshow van Radio 2 Vlaams-Brabant en gaven we samen met radiozender NRJ de aftrap van hun nieuwe radioprogramma ‘NRJ Shout Out’ waarin onze vereniging twee uur lang in de spotlights werd gezet.

De eerste aflevering van 'The Skype Is The Limit' van DeTheaterBende.

CHALLENGES

Tijdens onze benefietweek, die plaatsvond van 1 tot en met 8 mei, konden mensen een vrije bijdrage storten om zo challenges, uitdagingen, te ontgrendelen. Eens de vrije bijdragen een bepaald bedrag bereikten, stond hier een challenge tegenover. Concreet werd er per 25 euro een challenge ontgrendeld. Om alle challenges te ontgrendelen, moesten we 200 euro inzamelen. Wat onze uitdagingen zouden zijn, beslisten we niet alleen. Om ons te inspireren lanceerden we een oproep op onze Facebook- en Instagrampagina waarbij onze volgers hun uitdagingen voor ons konden insturen. Uit alle inzendingen hebben we acht challenges gekozen die ons uitdagend en haalbaar genoeg leken. Zo ging het van telefonisch contact maken met een Vlaams of Federaal minister tot het Belgische volkslied van achter naar voor zingen en mondmaskers naaien.

Heel wat mensen hebben tijdens onze benefietweek een vrije bijdrag gestort en hebben er op die manier voor gezorgd dat we alle challenges konden ontgrendelen.  Momenteel zijn we druk in de weer met het uitvoeren van die uitdagingen. Onze eerste challenge waarbij we dansen op het nummer ‘I Want To Break Free’ van Queen is inmiddels volledig ingeblikt en kan je hieronder bekijken.

Voor de eerste challenge moest DeTheaterBende dansen op 'I Want To Break Free' van Queen.

HALLO, MAGGIE?

Nu wordt het enorm uitkijken naar onze achtste en laatste challenge, waarbij we een Vlaams of Federaal minister telefonisch zullen contacteren. Voor deze challenge zijn we afhankelijk van de goodwill van onze ministers. We hopen dat we reactie van hen krijgen. Benieuwd of ons dit gaat lukken? Volg dan zeker de Facebook- of Instagrampagina van DeTheaterBende vzw en maak het vanop de eerste rij mee!

<i>Deze 8 challenges ging DeTheaterBende aan.</i>

QUIZANTAINE

Op vrijdag 8 mei sloten we onze benefietweek af met een online live-quiz die gepresenteerd werd door onze leden. De voorbereiding van die quiz had wel wat voeten in de aarde: we moesten 40 vragen bedenken, streamingsoftware onder de knie krijgen,... Maar het heeft er ook voor gezorgd dat we heel veel potentieel zien in het streamingsgebeuren voor de toekomst. In totaal namen er 16 groepen deel aan onze online live-quiz, die ondanks enkele technische problemen erg goed verliep. De quiz bestond uit vier rondes, starten deden we met een algemene kennisronde gevolgd door een fotoronde waarbij onze kandidaten ondere andere de titel van een film moesten raden aan de hand van een reeks emoticons. En er kon natuurlijk geen quiz van de DeTheaterBende vzw bestaan zonder een theaterronde! 

Afsluiten deden we met een muziekronde waarbij onze Dries Companie live muziek bracht die perfect aansloot bij de gestelde vraag. Tussen onze rondes door zorgden we op een ludieke manier voor een connectie met onze deelnemers, zo werd er doormiddel van loting tweemaal een kandidaat opgebeld die een extra punt kon verdienen wanneer hij/zij het antwoord wist op onze bonusvraag. De winnaar kreeg van ons een ontbijtmand die we volledig zelf samenstelden. Het online quizzen smaakt voor ons alvast naar meer!

Hier kan je de Quizantaine van DeTheaterBende herbekijken.

TERUGBLIK

We kijken met heel veel plezier terug naar onze benefietweek. Onze doelstelling was vrij ambitieus en een opbrengst van 320 euro oversteeg echt onze verwachtingen. Dit hadden we in onze stoutste dromen niet durven hopen en daarom willen we graag de mensen die onze vereniging gesteund hebben enorm bedanken voor hun deelname aan onze Quizantaine en/of voor hun vrije bijdrage voor onze challenge week. Het geld gaan we gebruiken voor onze allereerste voorstelling die op zondag 29 november doorgaat in CC Het Gasthuis Aarschot. We spelen dan het stuk ‘Vermist’ van Walter Van Den Broecke in de regie van Davy Leers. Tickets zijn vanaf september verkrijgbaar.

Neergepend door:
KATRIEN DE LEEUW
Witty Writer
TROOPER
Witty writer bij Trooper. Vrouw van Jelle en ook bekend als de 'mama, mama, mamaaaa!' van Sem (4) en Suze (1).
RECENTE BLOGS
article
Bij deze Troopershops kan Sinterklaas terecht
Als Sinterklaas dit jaar ook af en toe cadeautjes online wil shoppen voor al die brave kinderen, kan...
14 October 2021
Katrien De Leeuw
TROOPER
article
Iris Van Robays: “Ik vind het tof om te tonen dat je niet alles té serieus moet nemen”
Enkele maanden geleden vervoegde Iris Van Robays (27) het Trooperteam. Naast al het creatieve werk...
14 October 2021
Katrien De Leeuw
TROOPER
article
24 cadeautips voor de Sint
’t Is toch allemaal dat niet de laatste jaren voor de sint. Net wanneer de goedheiligman mee denkt &...
12 October 2021
Katrien De Leeuw
TROOPER
article
De Supertroopertip van WoefWijs om veel commissie te verdienen: “Spreek bedrijven aan”
WoefWijs staat in de top 15 van verenigingen en goede doelen met de meeste commissie. Hoe kregen ze...
16 September 2021
Katrien De Leeuw
TROOPER