#HETBENEFIETKOT: Speransa: “We kunnen opnieuw een gezin op dolfijntherapie op Curaçao sturen”
06 MEI 2020
KATRIEN DE LEEUW
TROOPER

Normaal gezien organiseren wij van Speransa, een vzw die dolfijnondersteunde therapie voor kinderen met een beperking een haalbare kaart maakt, in het voorjaar steeds een actie om geld in te  zamelen. COVID-19 strooide dit jaar roet in het eten en daarom konden we geen hamburgers bakken op een fuif en ook geen bar openhouden op een speeltuin tijdens de vakantie. We organiseerden daarom een bingo-avond die online kon doorgaan en lanceerden dat ook in Het BENEFIETkot.

Met onze online bingo-avond wilden we niet alleen geld inzamelen, we wilden op deze manier ook onze organisatie op een fijne manier bekend houden en mensen betrekken. Toen we de oproep van Trooper en Bancontact Payconiq Company zagen over Het BENEFIETkot zijn we eens gaan neuzen in de Facebookgroep. Het idee om een bingo te organiseren is ontstaan vanuit de ideeën die we daarin zagen. Het leek ons een fijne manier om veel mensen te vertellen over wat we met Speransa net doen, maar we konden mensen dankzij de bingo-avond ook een leuke avond bezorgen én op die manier ook nog wat extra centjes inzamelen natuurlijk.

(Lees verder onder de foto's)

DURE THERAPIE

De centen die wij bij elkaar sprokkelen gebruiken we om gezinnen met een kind met een beperking die op dolfijnondersteunende therapie willen gaan in het CDTC, het Curacao Dolphin Therapy & Research Center, te ondersteunen. Het CDTC is een gespecialiseerd en multidisciplinair centrum op Curaçao waarbij kinderen met een beperking en hun gezin twee weken lang intensief therapie volgen. Deze therapie is uniek, kan gevolgd worden in het Nederlands én heeft al vruchten afgeworpen bij heel wat kinderen met een beperking en hun gezin. Maar de therapie is natuurlijk duur. Daarom dat we nog meer gezinnen deze kans willen geven.

BETALEN VIA PAYCONIQ

De online bingo-avond werd door de vier leden van ons bestuur georganiseerd en in totaal hebben op donderdagavond 30 april zo’n 100-tal mensen deelgenomen. Zij konden op voorhand bingokaarten bestellen, we vroegen 2,50 euro per bingokaart, via een formulier op Google Forms dat we zowel op onze Facebookpagina, -evenement en op onze website plaatsen. Mensen konden niet alleen per overschrijving betalen maar ook via Payconiq, we merkten dat heel wat mensen vooral voor die laatste optie kozen. De bingokaarten werden vervolgens naar de mensen opgestuurd en om 20 uur zijn we gestart met een Facebook Live. Eerst hebben we vijf minuutjes de tijd genomen om onszelf nog even voor te stellen en het leuke nieuws aan te kondigen dat we een gezin op therapie kunnen laten gaan en dat we weer een nieuw gezin hebben waarvoor we middelen beginnen in te zamelen. Vervolgens werden er live nummertjes uit de bingotrommel gehaald. Mensen konden reageren in de facebook live als ze bingo (een horizontale lijn op hun kaart) hadden. In deze reacties hadden we een heel fijne interactie met de deelnemers. Iedereen werd duidelijk enthousiaster en nerveuzer naarmate het spel vorderde. We speelden verder tot drie mensen bingo hadden.

(Lees verder onder de video)

500 EURO

Een bingo-avond zonder prijs, kan natuurlijk niet. De eerste persoon die (terecht) ‘BINGO!’ kon roepen kreeg twee cinematickets, de tweede en derde persoon hebben nog recht op de enige echte Speransa-wc-rol 😉. In totaal hebben we met deze online bingo-avond iets meer dan 500 euro ingezameld, een bedrag dat boven onze verwachtingen lag. We blijven ondertussen niet stilzitten, op 18 mei zijn we tussen 12u30 en 14u30 live te horen op radiozender NRJ en als de zomer ietwat normaal verloopt organiseren we op 26 september een Ginbar in Tienen.

Neergepend door:
KATRIEN DE LEEUW
Witty Writer
TROOPER
Witty writer bij Trooper. Vrouw van Jelle en ook bekend als de 'mama, mama, mamaaaa!' van Sem (4) en Suze (1).
RECENTE BLOGS
article
Bij deze Troopershops kan Sinterklaas terecht
Als Sinterklaas dit jaar ook af en toe cadeautjes online wil shoppen voor al die brave kinderen, kan...
14 October 2021
Katrien De Leeuw
TROOPER
article
Iris Van Robays: “Ik vind het tof om te tonen dat je niet alles té serieus moet nemen”
Enkele maanden geleden vervoegde Iris Van Robays (27) het Trooperteam. Naast al het creatieve werk...
14 October 2021
Katrien De Leeuw
TROOPER
article
24 cadeautips voor de Sint
’t Is toch allemaal dat niet de laatste jaren voor de sint. Net wanneer de goedheiligman mee denkt &...
12 October 2021
Katrien De Leeuw
TROOPER
article
De Supertroopertip van WoefWijs om veel commissie te verdienen: “Spreek bedrijven aan”
WoefWijs staat in de top 15 van verenigingen en goede doelen met de meeste commissie. Hoe kregen ze...
16 September 2021
Katrien De Leeuw
TROOPER