#HETBENEFIETKOT: vzw Casa di Mauro: “Wij dromen van een nieuw dak voor onze schuur”
29 APRIL 2020
LIEVE DEBAILLIE
TROOPER

100.000 euro. Zo hoog worden de kosten voor een nieuw dak van de schuur van onze vzw Casa di Mauro geraamd. Om dat geld in te zamelen kunnen we ieders hulp gebruiken, want vzw Casa di Mauro is volledig afhankelijk van giften. We komen daarom nu, dankzij Het BENEFIETkot, op de proppen met een puzzeldriedaagse die van 1 tot en met  3 mei plaatsvindt. 

Misschien zie jij het wel zitten om vzw Casa di Mauro een financieel steuntje in de rug te geven en ons zo echt aan een (nieuw) dak boven het hoofd te helpen? Maar dan moet je natuurlijk weten wie we zijn. Ik, Lieve, leg het je met plezier even uit! Vzw Casa di Mauro ontstond nadat ik samen met Petra dezelfde droom deelde. Petra is een opvoedster in hart en nieren die niets liever wilde dan samenwonen met haar ‘gasten’ om zo nog dichter bij hen te staan. Ik, Lieve, ben dan weer de mama van Mauro, een meisje met een mentale beperking. Ik was op zoek naar een woonplek voor Mauro. Niet zomaar een woonplek, neen, eentje waar het heel huiselijk is en waar Mauro helemaal zichzelf kan zijn. En zo geschiedde…

(Lees verder onder de foto)

9 BUITENGEWONE MENSEN

In 2014 werd vzw Casa di Mauro uit de grond gestampt omdat wij erin geloven dat onze buitengewone bewoners een leven als dat van een ander verdienen. Nu, zes jaar later, hebben we een leefboerderij voor 9 mensen met een mentale beperking. Ze kunnen er met z’n allen wonen en werken in een huishoudelijke en gezellige sfeer en dit met inwonende begeleiding. Onze boerderij omvat een hoofdgebouw voor de bewoners met een appartement voor een inwonende begeleider, maar daarnaast beschikken we ook over een schuur, weides voor grote en kleine boerderijdieren en een moestuin waar de bewoners een handje helpen. Maar… om iedereen (bewoners én dieren) in onze woning te onderhouden en te steunen, kunnen we alle hulp gebruiken. Casa di Mauro is een vzw die grotendeels afhankelijk is van giften en donaties. Alle kleine beetjes helpen. We hebben verschillende manieren waarop je ons kan helpen, alle info daarrond vind je terug op onze website. We mogen eigenlijk niet teveel klagen, want er zijn veel organisaties, scholen, privépersonen en bedrijven die voor ons kleine en grotere acties organiseren en giften geven, maar we voelen wel dat de acties ‘stilliggen’ sinds de lockdown light, en we dus ook minder (lees geen) giften meer hebben gekregen. 

(Lees verder onder de foto)

PUZZELDRIEDAAGSE

Toen we de oproep van Trooper over Het BENEFIETkot zagen, zagen we een kans om de giften een boost te geven en lieten we ons brein werken. We komen daarom nu op de proppen met een puzzeldriedaagse die van 1 tot 3 mei plaatsvindt. Ons doel? Zoveel mogelijk geld inzamelen voor een nieuw dak voor onze schuur, want dat kost wel wat. Het dak is 1000m² groot en de kosten worden geraamd op 100.000 euro. De bedoeling van de puzzeldriedaagse is dat mensen één of meerdere puzzelstukjes kopen en dat de puzzel (het is er eentje van 500 stukjes) op zondagavond 3 mei klaar is en we zo 1.500 euro extra ingezameld hebben voor ons dak. Elke keer er stukjes gekocht worden, leggen we die en filmen we dat tijdens de driedaagse. We voorzien ook één winnend stukje. De persoon die dat puzzelstukje ‘koopt’, wint nadien de puzzel. Daarop staat trouwens een foto van onze schuur. 

BLIJVEN DROMEN

We hopen natuurlijk dat er veel puzzelstukjes verkocht zullen worden en brengen de actie ook zoveel mogelijk onder de aandacht. Zo hebben we de volgers die we op sociale media hebben al dagelijks getriggerd door een dagboek te posten, we tonen hen aan de hand van foto’s wat onze bewoners doen tijdens het coronatijdperk? We merken dat daar toch veel reactie op komt. Onze dromen zijn trouwens nog helemaal niet op. Zo willen we in een later stadium kinderen en scholen de mogelijkheid bieden om in het kader van integratie het leven op de boerderij te leren kennen en zo de kloof tussen gewoon en buitengewoon onderwijs een beetje te dichten.

Ben je na het lezen van dit alles geïnteresseerd in onze puzzeldriedaagse? Alle informatie daarover vind je hier.

Neergepend door:
LIEVE DEBAILLIE
Oprichtster VZW Casa di Mauro
TROOPER
Oprichtster VZW Casa di Mauro
RECENTE BLOGS
article
Chromebooks, fietsen, nieuwe lokalen,... allemaal dankzij Troopermonnies
Door simpelweg eerst via www.trooper.be te passeren wanneer ze online shoppen, zorgden duizenden er...
13 April 2021
Katrien De Leeuw
TROOPER
article
13 tips voor een ‘Godver, wat moet ik ons moeder nu weer kopen?’-moment
Je kan op moederdag, 9 mei, de hit ‘Mama’ van Hein Simons voor je moeder zingen, maar iets zegt ons...
11 April 2021
Katrien De Leeuw
TROOPER
article
1 jaar na de eerste lockdown: “Het leven is geen ponykamp (en daar mogen we toch niet naartoe)”
Net geen jaar geleden placeerde ik, Katrien, de Witty Writer van Trooper, mijn toen bijna één jaar 4...
01 April 2021
Katrien De Leeuw
TROOPER
article
Een fitnessruimte, busvervoer, een nieuwe blokhut,...: dit realiseerden verenigingen al met hun...
Door simpelweg eerst via www.trooper.be te passeren wanneer ze online shoppen, zorgden duizenden er...
29 March 2021
Katrien De Leeuw
TROOPER