#HETBENEFIETKOT: vzw totaal: “Zelfs nu onze koekjes op zijn, storten mensen geld”
19 MEI 2020
KATRIEN DE LEEUW
TROOPER

Net voor België midden maart in lockdown light ging, lanceerden wij met vzw totaal, een organisatie voor kinderen en jongeren met een spraak- en taalontwikkelingsstoornis, een koekjesverkoop. Die kon jammer genoeg dus niet doorgaan op de manier die we voorzien hadden, maar we besloten de koekjesverkoop digitaal te houden en namen zo ook deel aan Het BENEFIETkot. De verkoop liep plots als een trein!

Met vzw totaal zijn we er voor kinderen en jongeren met een spraak- en taalontwikkelingsstoornis. We organiseren vormingen, infoavonden, ontmoetingsdagen en kampen. We vinden het niet alleen heel belangrijk dat we zoveel mogelijk mensen kunnen bereiken, maar ook dat het betaalbaar is voor iedereen. Zeker de kampen vragen een grote hap uit ons budget! Vorig jaar konden we rekenen op subsidies van de Vlaamse overheid, maar die hebben we dit jaar niet toegekend gekregen. We besloten daarom een grote koekjesverkoop te houden. Alles was in kannen en kruiken en we lanceerden de actie, maar toen ging België in lockdown light…

DEUR-AAN-DEUR VERKOPEN

Normaal gezien zouden we over heel Vlaanderen verkopen en met zo’n 15 mensen werken met verschillende afhaalpunten en deur-aan-deur verkopen, maar door de coronamaatregelen kon dat dus niet meer. De verkoop viel helemaal stil. We hebben ons hierover gebogen en beslist om met 3 personen aan huis te leveren. We vroegen het ook na bij Unizo en bij de politie en we kregen de toestemming om het zo te doen. We maakten onze actie via sociale media, connecties, ons netwerk, onze website, mails, berichten en ga zo maar verder bekend en zorgden ervoor dat mensen de koekjes op onze website konden bestellen en online konden betalen en de verkoop liep meteen als een trein. We registreerden ons onlangs ook bij Payconiq en dat zorgt ervoor dat we de betalingen die nog moeten gebeuren ook op die makkelijke manier kunnen ontvangen.

(Lees verder onder de foto)

vzw totaal bij Trooper

1.008 euro

De koekjesverkoop bracht dus wel wat geld in het laatje. Zo is de winstmarge per zak zo’n drie euro en als je weet dat we 336 zakken verkochten, kan je berekenen dat we dus zo’n 1.008 euro ophaalden met de online koekjesverkoop. We zijn ondertussen helemaal uitverkocht, maar we merken dat er mensen ook 10 euro op onze rekening gestort hebben in plaats van de 7 euro die we voor de koekjes vroegen én er zijn zelfs mensen die gewoon wat geld storten nu. Het geld dat we inzamelen willen we gebruiken voor het ‘potje geld’ voor ons kamp in augustus waarmee we onze verblijfplaats, activiteiten, materiaal en begeleiders met expertise mee kunnen betalen. We hopen dat het kamp zal mogen doorgaan! Ondertussen zitten we niet stil. Omdat we merken dat de koekjesverkoop een succes is, gaan we deze actie zeker herhalen en in december organiseren we voor de tweede keer een quiz in Ternat. Die had vorig jaar ook veel succes!

Steun totaal vzw via TrooperSteun totaal vzw via Trooper
Neergepend door:
KATRIEN DE LEEUW
Witty Writer
TROOPER
Witty writer bij Trooper. Vrouw van Jelle en ook bekend als de 'mama, mama, mamaaaa!' van Sem (4) en Suze (1).
RECENTE BLOGS
article
Bij deze Troopershops kan Sinterklaas terecht
Als Sinterklaas dit jaar ook af en toe cadeautjes online wil shoppen voor al die brave kinderen, kan...
14 October 2021
Katrien De Leeuw
TROOPER
article
Iris Van Robays: “Ik vind het tof om te tonen dat je niet alles té serieus moet nemen”
Enkele maanden geleden vervoegde Iris Van Robays (27) het Trooperteam. Naast al het creatieve werk...
14 October 2021
Katrien De Leeuw
TROOPER
article
24 cadeautips voor de Sint
’t Is toch allemaal dat niet de laatste jaren voor de sint. Net wanneer de goedheiligman mee denkt &...
12 October 2021
Katrien De Leeuw
TROOPER
article
De Supertroopertip van WoefWijs om veel commissie te verdienen: “Spreek bedrijven aan”
WoefWijs staat in de top 15 van verenigingen en goede doelen met de meeste commissie. Hoe kregen ze...
16 September 2021
Katrien De Leeuw
TROOPER