#HETBENEFIETKOT: vzw totaal: “Zelfs nu onze koekjes op zijn, storten mensen geld”
19 MEI 2020
KATRIEN DE LEEUW
TROOPER

Net voor België midden maart in lockdown light ging, lanceerden wij met vzw totaal, een organisatie voor kinderen en jongeren met een spraak- en taalontwikkelingsstoornis, een koekjesverkoop. Die kon jammer genoeg dus niet doorgaan op de manier die we voorzien hadden, maar we besloten de koekjesverkoop digitaal te houden en namen zo ook deel aan Het BENEFIETkot. De verkoop liep plots als een trein!

Met vzw totaal zijn we er voor kinderen en jongeren met een spraak- en taalontwikkelingsstoornis. We organiseren vormingen, infoavonden, ontmoetingsdagen en kampen. We vinden het niet alleen heel belangrijk dat we zoveel mogelijk mensen kunnen bereiken, maar ook dat het betaalbaar is voor iedereen. Zeker de kampen vragen een grote hap uit ons budget! Vorig jaar konden we rekenen op subsidies van de Vlaamse overheid, maar die hebben we dit jaar niet toegekend gekregen. We besloten daarom een grote koekjesverkoop te houden. Alles was in kannen en kruiken en we lanceerden de actie, maar toen ging België in lockdown light…

DEUR-AAN-DEUR VERKOPEN

Normaal gezien zouden we over heel Vlaanderen verkopen en met zo’n 15 mensen werken met verschillende afhaalpunten en deur-aan-deur verkopen, maar door de coronamaatregelen kon dat dus niet meer. De verkoop viel helemaal stil. We hebben ons hierover gebogen en beslist om met 3 personen aan huis te leveren. We vroegen het ook na bij Unizo en bij de politie en we kregen de toestemming om het zo te doen. We maakten onze actie via sociale media, connecties, ons netwerk, onze website, mails, berichten en ga zo maar verder bekend en zorgden ervoor dat mensen de koekjes op onze website konden bestellen en online konden betalen en de verkoop liep meteen als een trein. We registreerden ons onlangs ook bij Payconiq en dat zorgt ervoor dat we de betalingen die nog moeten gebeuren ook op die makkelijke manier kunnen ontvangen.

(Lees verder onder de foto)

vzw totaal bij Trooper

1.008 euro

De koekjesverkoop bracht dus wel wat geld in het laatje. Zo is de winstmarge per zak zo’n drie euro en als je weet dat we 336 zakken verkochten, kan je berekenen dat we dus zo’n 1.008 euro ophaalden met de online koekjesverkoop. We zijn ondertussen helemaal uitverkocht, maar we merken dat er mensen ook 10 euro op onze rekening gestort hebben in plaats van de 7 euro die we voor de koekjes vroegen én er zijn zelfs mensen die gewoon wat geld storten nu. Het geld dat we inzamelen willen we gebruiken voor het ‘potje geld’ voor ons kamp in augustus waarmee we onze verblijfplaats, activiteiten, materiaal en begeleiders met expertise mee kunnen betalen. We hopen dat het kamp zal mogen doorgaan! Ondertussen zitten we niet stil. Omdat we merken dat de koekjesverkoop een succes is, gaan we deze actie zeker herhalen en in december organiseren we voor de tweede keer een quiz in Ternat. Die had vorig jaar ook veel succes!

Steun totaal vzw via TrooperSteun totaal vzw via Trooper
Neergepend door:
KATRIEN DE LEEUW
Witty Writer
TROOPER
Witty writer bij Trooper. Vrouw van Jelle en ook bekend als de 'mama, mama, mamaaaa!' van Sem (4) en Suze (1).
RECENTE BLOGS
article
Chromebooks, fietsen, nieuwe lokalen,... allemaal dankzij Troopermonnies
Door simpelweg eerst via www.trooper.be te passeren wanneer ze online shoppen, zorgden duizenden er...
13 April 2021
Katrien De Leeuw
TROOPER
article
13 tips voor een ‘Godver, wat moet ik ons moeder nu weer kopen?’-moment
Je kan op moederdag, 9 mei, de hit ‘Mama’ van Hein Simons voor je moeder zingen, maar iets zegt ons...
11 April 2021
Katrien De Leeuw
TROOPER
article
1 jaar na de eerste lockdown: “Het leven is geen ponykamp (en daar mogen we toch niet naartoe)”
Net geen jaar geleden placeerde ik, Katrien, de Witty Writer van Trooper, mijn toen bijna één jaar 4...
01 April 2021
Katrien De Leeuw
TROOPER
article
Een fitnessruimte, busvervoer, een nieuwe blokhut,...: dit realiseerden verenigingen al met hun...
Door simpelweg eerst via www.trooper.be te passeren wanneer ze online shoppen, zorgden duizenden er...
29 March 2021
Katrien De Leeuw
TROOPER