#HETBENEFIETKOT: Wanneer een barbecue plots 4.000 euro oplevert
03 JUNI 2020
KATRIEN DE LEEUW
TROOPER

Het einde van het hockeyseizoen wordt bij ons, Blue Lions Hockey & Tennis Club Tervuren, traditioneel gevierd met een Family Day met barbecue. Omdat we dit jaar ook nog eens 10 jaar bestaan, moest dit de apotheose worden van ons feestjaar. Maar de coronacrisis stak stokken in onze wielen. Gelukkig vonden we al snel een alternatief voor onze Family Day!

Een zestal knappe koppen van de club bedachten een In Je Kot BBQ. Die konden we samen met enkele lokale handelaars organiseren en vond plaats op zaterdag 16 mei. Maar liefst 300 leden (ja, je leest het goed!) kochten een barbecuepakket van de lokale slager, bio-winkel en wijnhandelaar via onze website aan. Dat zorgde voor een opbrengst van om en bij de 4.000 euro, die centen kwamen op een coronaveilige manier bij ons terecht, namelijk via onze Payconiq QR-code. 

(Lees verder onder de foto's)

trooper blue lions tervuren hockey barbecue bbq in je kot benefietkottrooper blue lions tervuren hockey barbecue bbq in je kot benefietkot

EIGEN PLAYLIST

Maar zo’n In Je Kot BBQ, hoe zit dat eigenlijk in elkaar, vraag je je misschien af? Wel, iedereen kon eerst zijn barbecuepakket afhalen op één van onze twee afhaalpunten en op 16 mei logde iedereen om 18 uur in op de Club Apéro, een virtueel evenement dat we via Microsoft Teams organiseerden. 

We denken niet dat het ooit al drukker was op onze sociale media. Iedereen stuurde de hele tijd filmpjes en foto’s door. 

We ‘zonden uit’ vanop onze nieuwe site in Tervuren, met korte speeches van onze voorzitter, de burgemeester en de schepen van sport. Onze sportief verantwoordelijke mocht dan weer een virtuele award uitreiken aan verdienstelijke teams en individuen. Dat gebeurde natuurlijk met een glas wijn in de hand en met een sudderend stukje vlees op de achtergrond. We zorgden zelfs voor wat leuke beats, want we stelden ook een playlist op Spotify samen voor onze In Je Kot BBQ die iedereen kon raadplegen.

(Lees verder onder de foto)

NIEUWE LOCATIE

De In Je Kot BBQ was uiteraard een manier om (de ouders van) onze teamgenoten nog eens te horen en te zien, maar we winden er geen doekjes om: het bracht ook geld binnen. Geld dat de club goed kan gebruiken omdat we dit jaar naar een andere locatie verhuizen én een nieuw hockeyveld bouwen. Voor het evenement plaatsvond mikten we op zo’n 4.000 euro inkomsten en we zijn zo blij dat we dat gehaald hebben. Niet zo stiekem hopen we nu ook nog op de geldprijs van Bancontact Payconiq Company die aan Het BENEFIETkot vasthangt. Dat zou echt de kers op de taart zijn!

Neergepend door:
KATRIEN DE LEEUW
Witty Writer
TROOPER
Witty writer bij Trooper. Altijd bezig. Vrouw van Jelle en mama van Sem (4) en Suze (1).
RECENTE BLOGS
article
Brecht raakte verbrand tijdens een arbeidsongeval: “Oscare was een hele grote hulp tijdens mijn...
Oscare vzw is een nazorg- en onderzoekscentrum voor mensen met brandwonden en littekens. Maar voor...
10 January 2021
Katrien De Leeuw
TROOPER
article
Wie wordt onze nieuwe Chelsea? Of Charlie?
“Geef dat maar aan Chelsea die maakt er wel iets van” was een langere maar betere voornaam geweest 3...
05 January 2021
Katrien De Leeuw
TROOPER
article
Trooper wenst je een komkommerloos 2021!
2020 was een bummer met veel kommer en kwel, maar er waren ook wel wat lichtpuntjes.
27 December 2020
Katrien De Leeuw
TROOPER
article
18 tips voor een origineel kerstcadeau
Drup. Drup. Voel je het? Da's het koud zweet dat bij je uitbreekt omdat je nog kerstcadeau's moet en...
10 December 2020
Katrien De Leeuw
TROOPER