#HETBENEFIETKOT: Wie wil een gesigneerde foto van Jan Schepens?
21 MEI 2020
KATRIEN DE LEEUW
TROOPER

Canisha opent deuren” is al sinds jaar en dag onze slagzin. We kopen schattige honden aan, leiden hen via onze fantastische vrijwilligers-gastgezinnen op tot de volmaakte gentlemen & women en plaatsen hen helemaal gratis bij mensen met een beperking. Maar dat wil niet zeggen dat die honden ook gratis zijn. Allesbehalve. Eén assistentiehond kost ons gemiddeld 25.000 euro. Centen die we voornamelijk uit fundraising halen en net die acties werden door de coronacrisis geannuleerd. We moesten dus dringend op zoek naar een alternatief om geld binnen te krijgen. 

Je kan het zo gek niet bedenken of onze honden doen het voor hun baasjes: de vuile was in de wasmachine stoppen, een blikje frisdrank uit de ijskast halen, om hulp rennen, een sleutelbos oprapen, helemaal handsfree betalen aan een kassa – hoe handig is dat in deze coronatijden?! – … en deuren openen, letterlijk en figuurlijk. Met zo’n erkende assistentiehond aan je zijde, kan je de wereld aan. Je bent weer helemaal zelfredzaam en mensen zien niet langer jouw beperking, maar jouw held van een buddy, onze pluizenbolletjes, zoals wij de assistentiehonden noemen.

(Lees verder onder de foto)

Trooper Canisha veiling jan schepens katja retsin alain remue

WAT ALS DE DEUREN DICHT MOETEN BLIJVEN?

Eén assistentiehond kost Canisha gemiddeld maar liefst 25.000 euro over een hele carrière. Dat geld halen we voornamelijk uit fundraising. Zo geven we demo’s, gaan we langs bij scholen, doe we standwerk op markten,... Twee keer per jaar organiseren we ook onze twee eigen moneymakers. Onze ontbijtwandeling vindt altijd plaats op de laatste zondag van mei en ons Jaarfeest gaat jaarlijks op de laatste zaterdag van november door. Op beide evenementen komen honderden mensen langs die we in de watten leggen met lekker eten en leuke activiteiten en zij openen op hun beurt deuren voor ons door geld te schenken. Maar wat als de deuren nu zoveel mogelijk dicht moeten blijven? 

Trooper Canisha veiling jan schepens katja retsin alain remue

VEILING ZONDER PRIJZEN

Onze ontbijtwandeling zal alvast niet doorgaan. Niet alleen lopen we daardoor een dag vol knabbel-, babbel- en wandelplezier mis, we zien ook geen extra inkomsten binnenkomen. Gelukkig zagen we Het BENEFIETkot van Trooper passeren op sociale media. Maar ja natuurlijk! Nu iedereen toch zoveel mogelijk in zijn kot moet blijven, waarom organiseren we dan geen leuke kot-actie?! Voor ons Jaarfeest krijgen we elk jaar leuke prijzen die geschonken worden door onze hoofdsponsors, die veilen we dan tijdens het feest. Alles viel plots samen: kot, veiling,... we waren gelanceerd! Er was maar één klein probleempje: we zaten zonder prijzen. 

MET DE STEUN VAN BEKEND VLAANDEREN

Maar ook daar vonden we snel iets op. Canisha heeft gelukkig een geweldige meter, actrice Jits Van Belle (beter bekend als Robyn uit de VTM-serie ‘Familie’) en twee geweldige peters: Alain Remue van de Cel Vermiste Personen en Jan Schepens, een all round-acteur die je al aan het werk zag in bijvoorbeeld ‘Familie’, ‘Thuis’, ‘40-45’, ‘Belle en het Beest’,… Zijn zijn alle drie over de brug gekomen voor Canisha. En hoe!

Jits stelt voor onze veiling, Canisha’s Veilingkot, maar liefst vier exclusieve mondmaskers ter beschikking. Dat zijn natuurlijk geen ‘gewone’ mondmaskers, maar mondmaskers die exclusief bestemd zijn voor de cast van ‘Familie’. En dat is niet alles: ze gooit er ook nog eens drie van haar cd’s boven op: ‘Hartrock’, ‘Rudy’s Danspaleis’ en ‘We gaan op berenjacht’, in samenwerking met Sioen en tal van andere bekende artiesten.

(Lees verder onder de foto)

Jan Schepens kreeg meteen ook zijn vrouw, presentatrice Katja Retsin, op de been voor onze veiling. Jan doneert een gesigneerde foto waarop hij als het Beest uit 'Belle en het Beest' te zien is. Katja doet er meteen drie kinderboeken die ze zelf heeft geschreven bovenop.

(Lees verder onder de foto)

En dan is er nog Alain Remue. Hij wil speciaal voor onze veiling iemand meenemen achter de schermen van de Cel Vermiste Personen. Hij neemt je mee, recht het zenuwcentrum in Brussel in. De hoogste bieder krijgt een reportage over een zoekactie te zien en mag een namiddag vol live actie beleven aan de zijde van Alain. 

WIE BIEDT MEER?

Op dit alles kan je dus bieden van vrijdagavond 29 mei, 17 uur, tot maandagavond 1 juni, 18 uur. Het enige wat je daarvoor moet doen is tijdens dat weekend naar Canisha’s Veilingkot surfen en een berichtje posten met het bedrag van je bod en waarop je biedt. Of, als je niet met naam en toenaam wil verschijnen, mag je ook een naar veerle@canisha.be sturen met daarin diezelfde informatie. In de loop van het weekend zullen er uiteraard tussenstanden gegeven worden en op maandagavond 1 juni om 19 uur worden de winnaars bekendgemaakt.

OP EEN ANDERE MANIER STEUNEN?

Heb je ernaast gegrepen tijdens de veiling maar wil je ons toch op een andere manier steunen? Dat kan zeker! Canisha is uiteraard ook een Trooper-vereniging. Zodra jij iets online bestelt via onze Trooperpagina, komen er centjes onze richting uit! Daarnaast hebben we ook een doorlopende ‘puppyactie’. Daarbij stort je vijfmaandelijks 5 euro (of een veelvoud) op BE66 6528 2047 0643, met vermelding van je naam en mailadres en in ruil krijg je elke maand van ons een leuke puppymail. Bovendien ontvang je vanaf 40 euro per kalenderjaar een fiscaal attest van ons, daarmee komt een deel van die centen dus gewoon weer naar jou terug! Meer info over Canisha kan je vinden op onze website.

Neergepend door:
KATRIEN DE LEEUW
Witty Writer
TROOPER
Witty writer bij Trooper. Altijd bezig. Vrouw van Jelle en mama van Sem (4) en Suze (1).
RECENTE BLOGS
Hoe ik mijn tieners aan het koken kreeg met Foodbag
Hopelijk lezen die van u niet mee. Want als ze dit snode plan nu al doorhebben gaat het niet werken....
24 September 2020
Jan Dejonghe
TROOPER
Andy van oudercomité GBS Molenstede onthult: wat doet een oudercomité nu eigenlijk?
“Molenstede - of ‘Meulstee’ zoals de locals zeggen - is een gezellige deelgemeente van Diest waarin...
23 September 2020
Andy Serdons
TROOPER
Verenigingen kreunen onder de coronacrisis: “We zijn bedreigd in ons voortbestaan”
De cijfers van onze enquête over de impact van de coronacrisis op Vlaamse verenigingen zijn verloren...
10 September 2020
Katrien De Leeuw
TROOPER
"Het is tijd voor een relanceplan voor het bruto nationaal geluk van België!"
Dat die hele coronamiserie een hel is voor velen, weten we! Maar ik ben van mijn stoel gevallen bij...
03 September 2020
Elisabet Lamote
TROOPER