#HETBENEFIETKOT: Word jij de eerste die de pleegkatjes van het asiel Blauwe Kruis Wommelgem steunt?
27 APRIL 2020
VEERLE ROSIERS
TROOPER

Kittens, zwangere katten, zieke of zwaargewonde katten? Wij, het vrijwilligersteam van het asiel Blauwe Kruis Wommelgem, vangen ze met hart en ziel op in ons eigen huis. Maar om die beestjes te verzorgen hebben we natuurlijk centen nodig. Die zoeken we - onder andere - door sponsoring via 'onze virtuele winkel' nu onze inkomsten drastisch gedaald zijn door de lockdown.

Bij de opvang van de katten komt heel wat kijken. Vaak hebben de dieren die we binnenkrijgen heel wat extra zorgen nodig. Denk maar aan papfleskitten die na enkele dagen van hun moeder gescheiden worden, zwangere katten die veel te mager werden nadat ze door hun ‘baasje’ werden gedumpt toen ze merkten dat er kittens op komst waren of kittens die ziek binnengebracht worden of vol met vlooien zitten. 

De coronacrisis zorgt ervoor dat we de afgelopen weken geen enkele inkomsten meer hebben, terwijl onze uitgaven dezelfde zijn gebleven
- Blauwe Kruis Wommelgem

Om alle kosten die bij de opvang komen kijken op te vangen stonden er wat acties op de agenda. Zo zou er in april normaal gezien een inzamelactie plaatsvinden in een dierenwinkel en stond er ook een evenement in het asiel gepland. We waren ook gestart met de verkoop van enkele zelfgemaakte gadgets zoals draagzakken, stickers, brooddozen, sleutelhangers,… maar de coronacrisis stak stokken in onze wielen. Het zorgt ervoor dat onze inkomsten de afgelopen weken drastisch gedaald zijn, terwijl onze uitgaven dezelfde zijn gebleven. Zodra de hele coronacrisis achter de rug is, hopen we al deze activiteiten weer op te kunnen nemen.

VERSCHILLENDE AANKOPEN

Welke kosten komen er zoal kijken bij de opvang, vraag je je misschien af? Wel, onze kittens moeten natuurlijk eten. De allerkleinsten hebben daarvoor speciale pap en papflesjes nodig. Hun lichaamstemperatuur moet ook dezelfde blijven, dus daarvoor gebruiken we warmtematten, die zijn letterlijk van levensbelang voor die beestjes. Voor de kittens die vol met vlooien binnenkomen bij ons, hebben we speciale vlooienspray nodig die geschikt is voor kleine kittens en eventueel ook voor hun zogende moeder. Ook de niesziekte zien we vaak terugkomen bij ons pleegkittens, daarvoor moet een antibioticakuur opgestart worden en moeten we ook oogzalf aankopen die we op hun ontstoken oogjes kunnen smeren.

(Lees verder onder de foto)

VIRTUELE WINKEL

Om toch wat extra geld in het laatje te brengen om die kosten te kunnen blijven betalen, hebben we ervoor gezorgd dat mensen ons kunnen sponsoren via onze ‘virtuele winkel’. Mensen kunnen er bijvoorbeeld voor kiezen ons het geld voor 12 kg kattenbakvulling (goed voor een prijs van 11 euro), 8 speelgoedballetjes (3,50 euro), een warmtemat (20 euro),… te storten. Het voordeel van deze manier van werken is ook dat mensen exact weten wat we met hun centen zullen aankopen. Al mogen ze natuurlijk ook steeds een vrije bijdrage storten. We plaatsten onze oproep ook al in Het BENEFIETkot.

Nog niemand heeft iets uit onze 'virtuele winkel' gekocht
- Blauwe Kruis Wommelgem

NOG GEEN KOPERS

We hopen met onze ‘virtuele winkel’ minstens 1.000 euro in te zamelen. Alleen…voorlopig zijn er nog geen mensen die ons via deze manier gesteund hebben, wat uiteraard jammer is. Ook mensen die ons via Trooper willen steunen zijn altijd welkom op onze pagina. We willen langs deze weg ook zeker de mensen bedanken die nu en dan al eens een ‘steuntje’ storten. Dat zijn meestal onze vrienden en familieleden die weten wat we doen. 

Naast onze Trooperpagina en onze ‘virtuele winkel’ hebben we nog een actie lopen. Ook hier kunnen mensen geld storten. Ze kunnen kiezen tussen bedragen tussen 5 en 100 euro. Dat geld krijgen we niet gestort, maar wordt geleverd in de vorm van het materiaal dat we nodig hebben. 

(Lees verder onder de foto)

HOOP

We sluiten deze blog graag af met onze stiekeme hoop: dat er geen ‘oeps-nestjes’, zoals wij dat noemen, meer komen en er dus ook geen zwangere katten en kittens meer in het asiel terecht komen. Maar we willen ook een oproep lanceren: heb je kittens of een zwangere kat en wil je ervan af? Breng hen dan naar het asiel! Dat is je verantwoordelijkheid nemen en stukken beter dan het diertje zomaar ergens dumpen.

Alvast een dikke dankjewel aan iedereen die ons via al onze wegen wil steunen!

Neergepend door:
VEERLE ROSIERS
Vrijwilliger - Asiel Blauwe Kruis Wommelgem
TROOPER
Ik ben Veerle, vrijwilliger bij het asiel Blauwe Kruis Wommelgem.
RECENTE BLOGS
article
Chromebooks, fietsen, nieuwe lokalen,... allemaal dankzij Troopermonnies
Door simpelweg eerst via www.trooper.be te passeren wanneer ze online shoppen, zorgden duizenden er...
13 April 2021
Katrien De Leeuw
TROOPER
article
13 tips voor een ‘Godver, wat moet ik ons moeder nu weer kopen?’-moment
Je kan op moederdag, 9 mei, de hit ‘Mama’ van Hein Simons voor je moeder zingen, maar iets zegt ons...
11 April 2021
Katrien De Leeuw
TROOPER
article
1 jaar na de eerste lockdown: “Het leven is geen ponykamp (en daar mogen we toch niet naartoe)”
Net geen jaar geleden placeerde ik, Katrien, de Witty Writer van Trooper, mijn toen bijna één jaar 4...
01 April 2021
Katrien De Leeuw
TROOPER
article
Een fitnessruimte, busvervoer, een nieuwe blokhut,...: dit realiseerden verenigingen al met hun...
Door simpelweg eerst via www.trooper.be te passeren wanneer ze online shoppen, zorgden duizenden er...
29 March 2021
Katrien De Leeuw
TROOPER