JBC, Torfs, Ici Paris XL, ZEB & Brantano slaan met #Shopinjekot de handen in elkaar voor het verenigingsleven
22 MAART 2020
KATRIEN DE LEEUW
TROOPER

De coronacrisis sloeg afgelopen week hard toe: winkels sloten de deuren, bedrijven gingen toe en thuiswerk werd de norm, verenigingen mogen niet meer samenkomen,... Kortom: we blijven allemaal in ons kot. Gelukkig startten al snel overal initiatieven om elkaar te steunen: solidariteitsacties voor de zorgsector, vrijwilligers die hulp aanbieden voor zij die het nodig hebben, financiële compensaties van de overheid,… Maar eum… wie helpt de verenigingen om het hoofd boven water te houden nu wafelverkopen, mosselfestijnen, fuiven,… geannuleerd zijn?

Dat verenigingen zich zorgen maken is duidelijk. “Door de coronacrisis zijn er geen wedstrijden meer”, vertelt Toon Bens van voetbalclub KFCV Alberta ons. “We hebben dus ook geen inkomsten van entreegelden, noch van de kantine. Bovendien vragen we ons af of mensen nog willen buitenkomen na deze light lockdown. Wat met de inschrijvingen naar volgend jaar toe?”. 

“Kan ons schoolfeest nog wel doorgaan?”, vraagt Wim Doudelet van school GBS Huizingen zich dan weer af. “Zoniet, hebben we minder inkomsten om de activiteiten van volgend schooljaar te bekostigen, want ouders zijn gebonden aan de maximumfactuur.” En ook Elien Van den Nieuwenhuijzen van Scouts Gidsen Sint-Godelieve maakt zich zorgen om de inkomsten van haar vereniging. “Net in deze periode gingen onze wafelverkoop, quiz en spaghettislag doorgaan”, klinkt het. 

shopinjekot

#SHOPINJEKOT 

Maar er is ook goed nieuws! JBCTorfsIci Paris XLZEB en Brantano willen de verenigingen in deze moeilijke tijd niet in de steek laten en lanceren daarom de actie #Shopinjekot. Dat doen ze samen met ons, Trooper, natuurlijk. Ahja, want Troopers weet het natuurlijk al langer: wanneer jij online shopt via Trooper, wordt per aankoop een percentje van het aankoopbedrag aan jouw favoriete vereniging gedoneerd, en dat zonder dat je aankoop je een cent meer kost. Nu meer dan ooit zijn dat monnies die jouw favoriete vereniging goed kan gebruiken! 

Vrees niet, wij zijn ervan overtuigd: er is leven na Corona en het verenigingsleven zal zich sterker dan ooit herpakken na deze lastige periode! 

Je weet dus wat je te doen staat, surf naar www.trooper.be/zoek-vereniging wanneer je online shopt en steun jouw favoriete vereniging.  

Go, Trooper, go!

Authors.WrittenBy
KATRIEN DE LEEUW
Witty Writer
TROOPER
Witty writer bij Trooper. Altijd bezig. Vrouw van Jelle en mama van Sem (4) en Suze (1).
ARTICLES.RECENTBLOGS
Corona legt alles plat, maar het Troopervirus blijft groeien en meer en meer verenigingen aan extra...
Stevent jouw clubkas ook af op rood, nu de wafelbak, spaghettiavond of al die andere creatieve en je...
27 March 2020
Katrien De Leeuw
TROOPER
Hoe blijf je fit als voetballer in tijden van corona?
Nu alle voetbaltrainingen en wedstrijd afgelast zijn door de coronoa-problematiek vroeg Arne van Loo...
20 March 2020
Arne Van Loo
TROOPER
Jouw favoriete vereniging steunen kan vandaag meer dan ooit
Coronacrisis. Hamsteren. Mondmasker. Quarantaine. Dit zijn alvast vier woorden die volgens Trooper...
19 March 2020
Katrien De Leeuw
TROOPER
5 tips voor XL-plezier in een XS-tuin
Een klein stadstuintje hoeft absoluut niet saai te zijn. Met de juiste ingrepen kan je ook in een 5...
17 March 2020
Katrien De Leeuw
TROOPER