Ontdek hoe GVBS De Wingerd naast Cera via Trooper extra geld heeft binnengehaald
02 JANUARI 2016
KATRIEN DE LEEUW
TROOPER

Verenigingen en goede doelen verbinden mensen, hoe jong, oud, groot, klein,... ze ook zijn. Maar het verenigingsleven kan alleen maar bloeien dankzij het harde werk van een handvol vrijwilligers én de financiële middelen die ze hebben. Want om hun dromen en doelen te realiseren, heb je nu eenmaal centen nodig. Ellen Piedfort van GVBS De Wingerd vertelt met plezier hoe zij, naast Cera, via Trooper nog meer geld bij elkaar sprokkelt voor de school. 

“Ik ben al zeven jaar directeur van GVBS De Wingerd, een echt dorpsschooltje in het Antwerpse Poederlee”, vertelt Ellen Piedfort. “In het schooljaar 2015-2016, ik was toen twee jaar directeur, hebben we een stukje gras op onze speelplaats tot een echte belevingstuin getransformeerd. Wat moet je je daarbij voorstellen? Een blotenvoetenpad, moestuintjes, een wilgenhut die gebruikt kan worden om verhaaltjes in te vertellen, een insectenhotel, er lopen kippen en konijnen rond... We plaatsten dat allemaal omdat onderzoek heeft uitgewezen dat zo’n zaken ideaal zijn om beide hersenhelften van kinderen te laten samenwerken en hun reflexen te stimuleren.“

“Toen de belevingstuin er was, is de bal aan het rollen gegaan want we willen nog meer vergroenen én hebben nog andere plannen. We willen dat alle kinderen zich op onze speelplaats kunnen amuseren: kinderen die rust willen, kinderen die op avontuur willen gaan,... Maar daar heb je natuurlijk geld voor nodig, en niet weinig.”

ZO SPIJZEN WIJ ONZE KASSA

“We krijgen als school natuurlijk subsidies, maar extra’s zijn welkom én nodig”, gaat Ellen verder. “Voor de aanleg van de Finse pinste rond de school dienden we een MOEV-project in bij de Vlaamse Overheid en voor onze nieuwe smartborden in de klas klopten we aan bij Cera. Ook de buitenspeelkeuken voor de kleuters hebben we aan hen te danken. We konden dus al een aantal keer op de steun van Cera rekenen”, lacht Ellen. 

EEN EXTRAATJE VIA TROOPER

“Ook via Trooper krijgen we extra geld binnen. Via Trooper krijgt je vereniging geld dankzij mensen die online shoppen. Iemand van de ouderraad tipte mij er midden 2019 over en nadat ik uitgespit had hoe Trooper in z’n werk gaat, heb ik onze school geregistreerd. Het geweldige aan Trooper is dat je geen geld vraagt, je vraagt mensen gewoon om een extra klik te toen bij iets wat ze anders toch doen: online shoppen. Ondertussen hebben we via Trooper al meer dan 1.100 euro ingezameld. Die centjes steken we in een spaarpot waaruit we kunnen putten voor al onze projecten."

De monnies die we via Trooper verzamelen, steken we in een spaarpot waaruit we kunnen putten voor al onze projecten die we nog willen realiseren. En dat zijn er veel!
- Ellen Piedfort, GVBS De Wingerd

"Nu willen we wat van dat geld gebruiken om de struiken en fruitbomen te vervangen die de warme zomer niet overleefd hebben. Maar er zitten nog genoeg plannen in ons hoofd waarvoor we elke cent die we extra krijgen, goed kunnen gebruiken. We willen bijvoorbeeld nog een vertelarena, nog een avonturenparcours, de huidige kleuterblok wordt ook nog volledig afgebroken en die willen we ook vergroenen,... het is hier dus bijlange nog niet af”, lacht Ellen.  

Via Trooper kan je je favoriete vereniging steunen, simpelweg door online te shoppen. Trooper gaat op zoek naar samenwerkingen met merken die zich engageren om een percentage van hun winst te schenken aan de vereniging van jouw keuze. Dus eigenlijk zoekt Trooper merken die jouw vereniging willen sponsoren. Meer info vind je hier.

Neergepend door:
KATRIEN DE LEEUW
Witty Writer
TROOPER
Witty writer bij Trooper. Vrouw van Jelle en ook bekend als de 'mama, mama, mamaaaa!' van Sem (6) en Suze (3).
RECENTE BLOGS
article
Fervent loper Robin van atletiekclub Sparta Vilvoorde geeft tips voor een beginnende jogger
De lockdown heeft ervoor gezorgd dat heel wat mensen (opnieuw) aan het sporten zijn geslagen. Maar...
16 May 2022
Katrien De Leeuw
TROOPER
article
6 tips van een vader én gamer om je kind veilig te laten gamen
Zijn de woorden GTA, Fortnite, Minecraft of League of Legends al eens uit de mond van je kind Dan je...
16 May 2022
Katrien De Leeuw
TROOPER
article
Win tot € 2.000 kampproviand voor je zomerkamp
Een ontbijtbuffet met koffiekoeken in plaats van een boke met choco, een gigantische kom fruitsla in...
12 May 2022
Katrien De Leeuw
TROOPER
article
Stresske over een geschenk voor de juf of meester? Nu niet meer!
Sinds mijn kinderen naar school gaan, ben ik van één iets heel zeker. Een paar weken voor het einde...
09 May 2022
Katrien De Leeuw
TROOPER