Ontdek hoe GVBS De Wingerd naast Trooper via Cera extra geld heeft binnengehaald
22 OKTOBER 2020
KATRIEN DE LEEUW
TROOPER

Verenigingen en goede doelen verbinden mensen, hoe jong, oud, groot, klein,... ze ook zijn. Maar het verenigingsleven kan alleen maar bloeien dankzij het harde werk van een handvol vrijwilligers én de financiële middelen die ze hebben. Want om hun dromen en doelen te realiseren, heb je nu eenmaal centen nodig. Ellen Piedfort van GVBS De Wingerd vertelt met plezier hoe zij, naast Trooper, via Cera nog meer geld bij elkaar sprokkelt voor de school. 

“Ik ben al zeven jaar directeur van GVBS De Wingerd, een echt dorpsschooltje in het Antwerpse Poederlee”, vertelt Ellen Piedfort. “In het schooljaar 2015-2016, ik was toen twee jaar directeur, hebben we een stukje gras op onze speelplaats tot een echte belevingstuin getransformeerd. Wat moet je je daarbij voorstellen? Een blotenvoetenpad, moestuintjes, een wilgenhut die gebruikt kan worden om verhaaltjes in te vertellen, een insectenhotel, er lopen kippen en konijnen rond... We plaatsten dat allemaal omdat onderzoek heeft uitgewezen dat zo’n zaken ideaal zijn om beide hersenhelften van kinderen te laten samenwerken en hun reflexen te stimuleren.“

“Toen de belevingstuin er was, is de bal aan het rollen gegaan want we willen nog meer vergroenen én hebben nog andere plannen. We willen dat alle kinderen zich op onze speelplaats kunnen amuseren: kinderen die rust willen, kinderen die op avontuur willen gaan,... Maar daar heb je natuurlijk geld voor nodig, en niet weinig.”

EEN EXTRAATJE VIA CERA

“We krijgen als school natuurlijk subsidies, maar extra’s zijn welkom én nodig”, gaat Ellen verder. “Voor de aanleg van de Finse pinste rond de school dienden we een MOEV-project in bij de Vlaamse Overheid en voor onze nieuwe smartborden in de klas klopten we aan bij Cera.”

“Ook de buitenspeelkeuken voor de kleuters hebben we aan hen te danken. Bij Cera kan je een project indienen en wanneer het voldoet aan de voorwaarden en goedgekeurd wordt door de adviesraad, kan je tot 3.000 euro van hen krijgen om je project mee te bekostigen. Wij maakten er ondertussen al een aantal keer gebruik van.”

“Cera volgt het project ook erg goed op om te zien of de centen die je krijgt effectief aan dat project gespendeerd worden. En toen de buitenspeelkeuken klaar was, kwam iemand van Cera langs, dat vonden we ook erg fijn. We maken ook kenbaar dat de buitenspeelkeuken er kwam dankzij Cera, zo hangt er een naamplaatje aan, staat het vermeld op onze website en ook op het grote infoscherm dat buiten staat, schrijven we van wie we financiële steun kregen."

Bij Cera kan je financiële steun aanvragen voor je project. Jaarlijks krijgen zo’n 700 organisaties in België gemiddeld 2.000 euro extra financiële steun waar ze dat ene project kunnen waarmaken. Meer informatie vind je hier. 

Neergepend door:
KATRIEN DE LEEUW
Witty Writer
TROOPER
Witty writer bij Trooper. Vrouw van Jelle en ook bekend als de 'mama, mama, mamaaaa!' van Sem (6) en Suze (3).
RECENTE BLOGS
article
Fervent loper Robin van atletiekclub Sparta Vilvoorde geeft tips voor een beginnende jogger
De lockdown heeft ervoor gezorgd dat heel wat mensen (opnieuw) aan het sporten zijn geslagen. Maar...
16 May 2022
Katrien De Leeuw
TROOPER
article
6 tips van een vader én gamer om je kind veilig te laten gamen
Zijn de woorden GTA, Fortnite, Minecraft of League of Legends al eens uit de mond van je kind Dan je...
16 May 2022
Katrien De Leeuw
TROOPER
article
Win tot € 2.000 kampproviand voor je zomerkamp
Een ontbijtbuffet met koffiekoeken in plaats van een boke met choco, een gigantische kom fruitsla in...
12 May 2022
Katrien De Leeuw
TROOPER
article
Stresske over een geschenk voor de juf of meester? Nu niet meer!
Sinds mijn kinderen naar school gaan, ben ik van één iets heel zeker. Een paar weken voor het einde...
09 May 2022
Katrien De Leeuw
TROOPER