Spaghettislag, fuif of wafelverkoop? Geld ontvangen was nog nooit zo makkelijk!
15 MEI 2020
KATRIEN DE LEEUW
TROOPER

“Ik heb alleen maar een briefke van 50 euro” of “Oei, sorry manneke, ik heb net geen cash geld in huis”. Kreeg jij deze zinnetjes al weleens te horen tijdens een deur-aan-deurverkoop? Registreer je vereniging dan nu bij Payconiq en zie nooit meer de verkoop van een doos wafels aan je neus voorbijgaan! 

Maar dat niet alleen natuurlijk. Op elk moment dat je vereniging geld moet ontvangen, kan Payconiq goed van pas komen. Waarom? Geld betalen was nog nooit zo makkelijk. Je hebt geen gedoe meer met zoeken naar je portefeuille, je moet geen geld op zak hebben én je moet geen rekeningnummer meer ingeven (en dus ook niet 10 keer checken of je wel het juiste rekeningnummer hebt ingegeven). Payconiq is bovendien ook een veilige manier om geld te ontvangen én het kan ook vanop afstand gebruikt worden. We lijsten hieronder enkele gelegenheden op waarop je Payconiq als vereniging zou kunnen gebruiken: 

  • Voor de betaling van het lidgeld. Als dat via Payconiq gebeurt heb je geen gesukkel meer met overschrijvingsformulieren en als iedereen de naam doorgeeft van de persoon waarvoor hij het lidgeld betaalt, kan je de betalingen makkelijk opvolgen. Je kan op die manier ook meteen ouders aanspreken wanneer ze hun kindjes na een activiteit komen halen om hen meteen te laten betalen.
  • Op evenementen of deur-aan-deurverkopen. Heeft iemand geen cash geld bij zich? Of net niet genoeg? Of is al jouw kleingeld erdoor waardoor je niet meer kan teruggeven? Geen probleem. Ze kunnen gewoon jullie persoonlijke Payconiq QR-code scannen met de Payconiq by Bancontact-app en zo betalen. Het is dus niet alleen veilig, maar ook handig! Ideaal dus voor je quiz, eetfestijn, wafelverkoop,...
Payconiq betalen contactloos
  • In de kantine of cafetaria. Heeft een lid na z’n training nog zin in een fris pintje aan de toog van de kantine, maar is hij zijn portefeuille weer maar eens thuis vergeten? Hij kan natuurlijk op de poef drinken of hopen dat hij getrakteerd wordt, maar ’t is sympathieker als hij gewoon meteen kan betalen (én eens zelf kan trakteren). Betalen kan dan makkelijk door de QR-code te scannen van de Payconiq-sticker die op de toog plakt.

(Lees verder onder de foto)

payconiq betalen kantine cafe

BETALEN IN EEN HANDOMDRAAI

Eens je vereniging geregistreerd is bij Payconiq (hoe je dat moet doen, leggen we straks nog even uit), werkt het systeem als een fluitje van een cent. Iedereen die de Payconiq by Bancontact-app op z’n smartphone heeft staan, kan je vereniging op dat moment in een handomdraai betalen. Dat kan op twee manieren:

  • Manier 1: door in de Payconiq by Bancontact-app onderaan op ‘Winkels’ te klikken. Daar kan iedereen je vereniging opzoeken en terugvinden in de winkellijst. De persoon die je moet betalen hoeft dat enkel nog het bedrag in te geven dat hij moet betalen en kan in het vakje ‘Bericht’ zijn of haar naam (en eventueel nog een andere referentie) ingeven. Zo weet je vereniging meteen wie (voor wat) betaalde.
  • Manier 2: Je kan de QR-code die je kreeg na je registratie bij Payconiq delen. Door die QR-code te scannen, wordt de persoon die moet betalen meteen gelinkt aan de bankrekening van je vereniging. Hij of zij hoeft dan enkel nog het bedrag dat betaalt moet worden en zijn of haar naam in te geven in het vakje ‘Bericht’ en klaar is kees.

In onderstaande video zie je hoe beide manieren in hun werk gaan.

De Payconiq by Bancontact-app is makkelijk te downloaden voor Android en iPhone.

GEEN VERTRAGING

Bij beide manieren zit er geen vertraging op de transactie. Bovendien krijg je als vereniging ook toegang tot het handelarenportaal van Payconiq waarin je de gestorte bedragen meteen ziet verschijnen. Wat je wel moet weten is dat elke transactie je vereniging 0,06 euro kost. Bijvoorbeeld: als 100 mensen via Payconiq betalen voor hun heerlijke spaghetti tijdens jullie spaghettislag, betaal je daar als vereniging zelf 6 euro voor. Peanuts vergeleken met wat je binnen kan halen aan geld met je evenement.  

HOE KAN IK MIJN VERENIGING REGISTREREN BIJ PAYCONIQ?

Als je vereniging klant is bij BNP, Fintro, Belfius, KBC, KBC Brussels, CBC of ING kan je gewoon rechtstreeks bij je bank terecht. Gewoon even op de link onder de bank van je vereniging klikken of je lokale bankfiliaal contacteren, dat gaat soms zelfs sneller.

Is je vereniging klant bij een andere dan bovenstaande banken? Klik dan hier om de nodige documenten te downloaden en mail ze ingevuld, samen met dit ingevulde document, naar eva.de.mey@bancontactpayconiq.com.

Heb je nog meer vragen? Contacteer dan Payconiq zelf via info@payconiq.be.

Neergepend door:
KATRIEN DE LEEUW
Witty Writer
TROOPER
Witty writer bij Trooper. Altijd bezig. Vrouw van Jelle en mama van Sem (4) en Suze (1).
RECENTE BLOGS
Hoe ik mijn tieners aan het koken kreeg met Foodbag
Hopelijk lezen die van u niet mee. Want als ze dit snode plan nu al doorhebben gaat het niet werken....
24 September 2020
Jan Dejonghe
TROOPER
Andy van oudercomité GBS Molenstede onthult: wat doet een oudercomité nu eigenlijk?
“Molenstede - of ‘Meulstee’ zoals de locals zeggen - is een gezellige deelgemeente van Diest waarin...
23 September 2020
Andy Serdons
TROOPER
Verenigingen kreunen onder de coronacrisis: “We zijn bedreigd in ons voortbestaan”
De cijfers van onze enquête over de impact van de coronacrisis op Vlaamse verenigingen zijn verloren...
10 September 2020
Katrien De Leeuw
TROOPER
"Het is tijd voor een relanceplan voor het bruto nationaal geluk van België!"
Dat die hele coronamiserie een hel is voor velen, weten we! Maar ik ben van mijn stoel gevallen bij...
03 September 2020
Elisabet Lamote
TROOPER