Tips om van je papa een nog grotere superheld te maken
24 MEI 2020
KATRIEN DE LEEUW
TROOPER

Papa’s zijn superhelden. De mijne is het voor mij, mijn schoonvader voor mijn man (en mij) en mijn man is het voor onze kinderen. Of het nu samen spelen is tot mijn kinderen lachen van plezier, hun tranen drogen is wanneer ze vallen of mij uit de nood helpen met hun boormachine of een platte band vervangen: ze kunnen het. Maar eerlijk is eerlijk, niet in alles blinken papa’s uit. Hier en daar is er nog ruimte voor verbetering en daar kunnen wij hen deze Vaderdag bij helpen!

WAAR ZIT DIE KEUKENPRINS?

Met het risico dat we hier heel stereotiep in denken, diegene die er thuis voor zorgt dat er eten op tafel komt is meestal de vrouw/mama des huizes. Vaders kunnen vaak wat hulp gebruiken. Dat kan van de vriezer zijn, waar vrouwlief enkele porties eten in heeft opgeborgen, of van ‘t frietkot of een afhaalrestaurant. Maar nu is het tijd om het heft, of in dit geval de keukenmessen en het snijplankje, in eigen handen te nemen. Geef je papa deze Vaderdag dé hulpmiddelen cadeau om een echte keukenprins te worden. Wat dacht je van een handig kookboek waarmee hij dagelijkse kost op tafel tovert waar je wèl van wil proeven. Of begin misschien met een slowcooker, waarin hij alle ingrediënten kan steken en niet het risico loopt dat dat er iets zal uitdrogen of zal aanbranden. En omdat mannen in ’t algemeen wel fan zijn van speciallekes kan je vaderlief misschien ook wel plezieren met een marinade injector of een kruidenschaar?

GROENE VINGERS

Als er één plaats is waar je papa er wél de kantjes van mag afrijden, dan is ’t wel in de tuin. Graag zelfs! Plezier hem daarom met een kantenmaaier die zó goed in de hand ligt dat hij meteen ook bij jou thuis wil langskomen om je tuin onder handen te nemen. En misschien wil hij ook wel z’n eigen kruiden en groentjes beginnen kweken? Geef ‘m dan een kweekkas cadeau. Ideaal om zijn geplande zaadjes eerst nog wat binnen te laten groeien. Mag je papa na al dat harde werk ook wel even uitrusten? Dan kan hij maar best comfortabel liggen. In deze ligstoel bijvoorbeeld die je in verschillende standen kan zetten. Ideaal dus om de krant te lezen, naar het voetbal te kijken op de iPad of gewoon even een dutje te doen. 

DE NIEUWE OLYMPISCH KAMPIOEN?

Nu de Olympische Spelen met een jaar zijn uitgesteld én we dankzij de coronacrisis allemaal (opnieuw) aan het sporten zijn geslagen, kan je je papa misschien wel plezieren met wat nieuw sportmateriaal? Om te beginnen is een smartwatch dan ideaal. Liefst eentje die alles trackt en je makkelijk kan delen met de wereld, want ja, als mannen sporten willen ze er natuurlijk ook over opscheppen. Of doe ‘m een balance board cadeau, het  ziet er misschien simpel uit, maar believe me, je traint er élke spier in je lichaam mee. Wedden dat je je papa nog nooit zo zag zweten? Uit dit boek kan hij bovendien inspiratie halen voor enkele oefeningen. Voor velen is muziek essentieel tijdens het sporten. Niets zo irritant als een draad die altijd op de meest irritante plekken zit op zo’n moment, dus draadloze oortjes zijn een must. 

BOREN EN VIJZEN

Misschien heb jij wel een handige Harry in huis, maar als het op gaten boren in mijn mooie muur aankomt, vertrouw ik toch meer op mijn papa. Je weet maar nooit wat er anders zou gebeuren… Zit jij in ’t zelfde schuitje? Trakteer je papa dan op een nieuwe boormachine die perfect is voor elke doe-het-zelf-klus en zeg er terloops bij dat als hij zijn nieuw gerief eens wil uitproberen, hij altijd eens mag langskomen bij je thuis om die ene kader op te hangen. Weet je wat er trouwens echt cool en professioneel uitziet? Zo’n gereedschapsgordel. Wedden dat je papa zich zo écht een superheld voelt? Ook handig? Een magnetische armband, zo hoeft je papa nooit meer te zoeken waar hij dat ene vijsje nu net had gelegd. En tot slot: wat straalt er meer mannelijkheid uit dan een stoere gereedschapswagen? Weinig, toch? 

Heb je inspiratie gevonden voor een cadeau voor Vaderdag en wil je het meteen bestellen? Klik dan gewoon door op de gekleurde woordjes hierboven. Je wordt meteen – met Trooperlink naar je vereniging – doorgestuurd naar de website waarop je het artikel kan kopen. Je hoeft dus niet eerst via www.trooper.be/zoek-vereniging te passeren wanneer je nu meteen iets wil aankopen en monnies wil doneren aan je favoriete vereniging. Handig, niet?

Neergepend door:
KATRIEN DE LEEUW
Witty Writer
TROOPER
Witty writer bij Trooper. Altijd bezig. Vrouw van Jelle en mama van Sem (4) en Suze (1).
RECENTE BLOGS
Hoe ik mijn tieners aan het koken kreeg met Foodbag
Hopelijk lezen die van u niet mee. Want als ze dit snode plan nu al doorhebben gaat het niet werken....
24 September 2020
Jan Dejonghe
TROOPER
Andy van oudercomité GBS Molenstede onthult: wat doet een oudercomité nu eigenlijk?
“Molenstede - of ‘Meulstee’ zoals de locals zeggen - is een gezellige deelgemeente van Diest waarin...
23 September 2020
Andy Serdons
TROOPER
Verenigingen kreunen onder de coronacrisis: “We zijn bedreigd in ons voortbestaan”
De cijfers van onze enquête over de impact van de coronacrisis op Vlaamse verenigingen zijn verloren...
10 September 2020
Katrien De Leeuw
TROOPER
"Het is tijd voor een relanceplan voor het bruto nationaal geluk van België!"
Dat die hele coronamiserie een hel is voor velen, weten we! Maar ik ben van mijn stoel gevallen bij...
03 September 2020
Elisabet Lamote
TROOPER