Zit jij al op hete kolen voor die vele gezinsbarbecues?
19 APRIL 2020
KATRIEN DE LEEUW
TROOPER

“Quarantaine is fantastisch… als ge het kunt leggen in Scrabble”. ’t Is maar een van de vele corona-items dingen die we op sociale media zien verschijnen. En ja, de coronacrisis is inderdaad niet leuk, maar aan het weer zal ’t niet liggen! Ook de komende dagen blijft het zalig zonnig. Ideaal dus om zoveel mogelijk in je tuin te zitten met je partner, je gezin,… en de barbecue z’n werk te laten doen.  

☑️ TIP TOP TUIN

Barbecueën is niet alleen buiten koken, maar ook buiten eten. Zorg er dus voor dat het ook aangenaam is om in je tuin en op je terras te vertoeven. Maai het gras (vergeet de kantjes niet) en breng al het groenafval meteen naar het containerpark (maak op tijd een afspraak!) in een handige tas. Neem nadien je terras onder handen met een hogedrukreiniger om het vuil, de groene aanslag of alle krijttekeningen van je kinderen weg te krijgen. Misschien kan je al wel enkele kleurrijke planten of bloemen planten. Weet wel: planten die niet (goed) tegen nachtvorst kunnen, hou je best binnen tot midden mei. 

☑️ CHECK JE MATERIAAL

Niets zo ambetant als, net op het moment dat je die goeie côte à los uit de frigo hebt gehaald, beseffen dat het barbecuerooster kapot is of de gasfles leeg is. Check je materiaal dus eerst voor je gaat barbecueën. Of misschien heb je sowieso wel nood aan een nieuwe barbecue? Denk wel eerst goed na: wil je een barbecue die werkt op hout of houtskool of liever eentje die werkt op gas? Over de juiste knijptangen en borstels hoef je gelukkig niet zo hard na te denken 😉.

☑️ ZORG VOOR SFEER EN GEZELLIGHEID 

Barbecueën staat gelijk aan een gezellig onderonsje. Maak het extra cosy door leuke zithoekjes te maken, met zetels van pallets bijvoorbeeld of met opblaasbare poefkes of een hangzetel waar je zeker mee scoort op Instagram. Zet citroenkaarsjes op tafel, die zijn niet alleen goed om voor sfeer te zorgen maar ze kunnen insecten ook weghouden. Handig! Extra licht kan je dan weer voorzien door solarlampjes over de tuin te verspreiden of door lichtslingers op te hangen. Da’s toch net iets leuker dan een straffe tuinspot op je gezicht.

☑️ DENK LOGISCH NA

Aan barbecueën hangt soms ook een iets minder leuk kantje. Zo staat je tafel meestal overvol kommen en potjes met bijgerechten, sauzen, flessen drank… Voorzie daarom een extra tafel waar je al die dingen op kan zetten: je krijgt meteen een buffet- én vakantiegevoel. Zorg er ook voor dat de insecten buiten blijven wanneer die deur naar je keuken om de vijf minuten open gaat. Een vliegengordijn doet wonderen. Laat  je ook niet afschrikken door de kille avonden zodra de zon ondergaat. Investeer in een terrasverwarmer, een tuinpaviljoen of een vuurschaal. Wedden dat je extra lang buiten blijft plakken?

☑️ BERG ALLES GOED OP

Wil je je bed induiken? Perfect, maar je ruimt best wel eerst alles op. Kussens kunnen makkelijk opgeborgen worden in een opbergbox en ook de barbecue scherm je best ook af met een hoes zodra die is afgekoeld. En daarna moet je nog maar één ding doen: nagenieten van een zonnige en leuke dag!

*Alles om je tuin en terras barbecueproof te maken, kan je bij Lidl vinden. Wil je meteen aan de slag met de tips? Klik dan gewoon op de blauwe woordjes in de tekst en je wordt meteen doorgestuurd naar de site van Lidl. De link met je favoriete vereniging is al gelegd en je kan dus direct aankopen doen én terwijl monnies verzamelen zonder eerst langs www.trooper.be/zoek-vereniging te passeren. Handig, toch?

Neergepend door:
KATRIEN DE LEEUW
Witty Writer
TROOPER
Witty writer bij Trooper. Vrouw van Jelle en ook bekend als de 'mama, mama, mamaaaa!' van Sem (4) en Suze (1).
RECENTE BLOGS
article
Bij KFC Lentezon Beerse zeggen ze duidelijk waarvoor ze troopen: “Dat levert ons gemiddeld 114 euro...
Wie naar de Trooperpagina van KFC Lentezon Beerse surft, ziet meteen een foto van een goalshot. Die...
11 July 2021
Katrien De Leeuw
TROOPER
article
VZW kleine held spartelt om het hoofd boven water te houden: “Als er een einde aan de vzw komt, moet...
De ene traan na de andere rolt over de wangen van Sofie D’Hondt, de oprichtster van vzw kleine held,...
17 June 2021
Katrien De Leeuw
TROOPER
article
De ultieme ‘Yes, mijn kind is op kamp’ to do-list
De tijd tussen het moment waarop je je kind uitzwaait wanneer die op kamp vertrekt en het moment je...
15 June 2021
Katrien De Leeuw
TROOPER
article
10 ultieme lifehacks bij het kamperen
Je trekkersrugzak volproppen, een aantal dagen kamperen en in een tent wonen,... Ik, Katrien, de van...
14 June 2021
Katrien Crabbe
TROOPER