Zo blijft Pasen ook nu een feest
07 APRIL 2020
KATRIEN DE LEEUW
TROOPER

De paasklokken zullen dit jaar niet uit Rome komen en de paashaas houdt best ook minstens anderhalve meter afstand. Maar hoe zorgen we er op 12 april (Pasen) en 13 april (Paasmaandag) toch voor dat we er een leuk en gezellig (familie)feestje zonder zorgen van kunnen maken? We lijsten enkele tips en ideetjes op.

De ene viert Pasen normaal gezien bij de grootouders, bij de andere staat jaarlijks een brunch met de vrienden en hun kinderen op de planning,… Tof! Gezellig! Maar helaas niet voor dit jaar. De pistolekes met kaas, hesp of americain zullen thuis gegeten worden. De koffie zal lauw (kinderen weetgewel) thuis gedronken worden. Net zoals het al bijna vier weken gaat. Het coronavirus zorgt dan ook niet alleen voor zieke mensen, een vrees voor bacteriën, een stormloop op toiletpapier en angst voor de toekomst, het zorgt er ook voor dat Pasen nooit nog zo intiem zal zijn als in 2020.

Misschien kijk je er wel tegenop? “Moet ik nu ook nog iets leuks organiseren voor mijn kinderen terwijl ik al vier weken lang fulltime voor mijn kinderen zorg, (fulltime) blijf werken, het huishouden draaiende probeer te houden en amper me-time heb?”. Neen, je moet helemaal niets. Maar misschien haal je er ook wel energie uit? Want zeg eens eerlijk, de contente snoetjes van je kinderen zien, da’s toch beter dan eender welk vitaminesupplement dat je bij de apotheek kan krijgen? En ja, chocolade maakt ook alles beter natuurlijk.

READY. SET. GO!

  • Begin de dag meteen goed met een uitgebreid ontbijt aan een mooi aangeklede eettafel. Paasdecoratie vind je bijvoorbeeld bij de Bijenkorf of Maisons du Monde. En ook bloemen mogen niet ontbreken. Laat je kinderen ze bijvoorbeeld plukken tijdens een van je vele wandelingen. Als ze dan ook nog eens vaasjes mogen beschilderen, zullen ze met plezier aan tafel kruipen.
  • ’t Is natuurlijk nog altijd feest, en daar hoort een gepaste outfit bij. Leg die joggingbroek en aftandse t-shirt even aan de kant en trek iets feestelijks aan. Kan je plots niet meer in je jeansbroek door die vervelende coronakilo’s? Dan vind je bij Brantano, JBC, Peter Hahn, La Redoute,… zeker nog wel iets nieuws.
  • Wie zegt dat je je paasfeest enkel in je eigen huis en tuin moet beleven? We hebben ondertussen met z’n allen de wandelmicrobe te pakken. Doe daar nu nog een schepje bovenop en maak er een speurtocht met opdrachtjes van. Steek een paar dagen op voorhand briefjes in de bus bij iedereen in je straat (en bij uitbreiding op je dagelijkse wandelroute) en vraag hen iets paasachtigs op een van op straat zichtbare plaats te zetten of hangen. Spot je een mandje met chocolade eieren? Draai dan drie keer in het rond. Zie je een paashaas? Doe dan een spurtwedstrijdje binnen je gezin. Verzin je eigen opdrachten. Hoe zotter, hoe beter!
  • Beschilder dit jaar eens geen eierschalen, maar laat jezelf beschilderen. Koop wat bodypaint (je vindt er bij Bol.com) (en best ook wat afdekzeil om je meubels te beschermen 🤷), kleed je uit tot op je ondergoed en laat je kinderen zichzelf uitleven op jezelf en je partner. Voordeel? Je hebt nadien sowieso even me-time in de badkamer! (Misschien dan ook direct een uitgebreid verwenpakketje aanschaffen bij Yves Rocher of Ici Paris XL?)
  • Wil je je vrienden of familieleden toch even bij het paasfeest betrekken? Doe dat dan met Houseparty. Met de videochat-app kan je niet enkele videobellen, je kan er ook spelletjes met elkaar mee spelen. Omdat je maximaal 8 mensen kan uitnodigen, kan iedereen even ‘binnenvallen’ in de festiviteiten. En bij een feestje horen natuurlijk ook een natje en een droogje. Is de wijnvoorraad ondertussen al flink geslonken? No problemo, Wijnvoordeel kan je kelder terug aanvullen. En bestel misschien met z’n allen pizza’s bij Takeaway.com. Keigezellig, toch?!
  • “Of de paashaas ook bij oma en opa is geweest? Euh, ja, schatteke, natuurlijk”. Bestel wat chocoladen eieren online (bijvoorbeeld bij Collect & Go) en laat ze leveren bij je (schoon)ouders. Vertel hen dat ze de eieren in de tuin moeten verstoppen en zodra dat gebeurd is, is ’t tijd om even te videobellen. Laat je kinderen daarna aan hun virtuele speurjacht beginnen! (Die eitjes kunnen ze later nog opeten want ze blijven nog wel even goed 😉)
  • Naast een overload aan chocolade wordt hier en daar ook een cadeautje gegeven. Kies slim. Niets dat teveel lawaai maakt (je moet die videocalls nog verstaan) en liefst iets voor in de tuin (zo zijn ze nog actief bezig in de gezonde buitenlucht). Lidl, Fun, Maxitoys,… ze hebben zeker iets in de aanbieding. Kinderen content en jij content. Want zo kunnen ze zeker nog wel even door. Mocht de lockdown verlengd worden tot minstens 3 mei… 

Heb je zelf nog leuke ideetjes? Deel ze met ons via vragen@trooper.be of tag ons op Instagram (@trooper_be) of Facebook (TrooperBE).

Neergepend door:
KATRIEN DE LEEUW
Witty Writer
TROOPER
Witty writer bij Trooper. Altijd bezig. Vrouw van Jelle en mama van Sem (4) en Suze (1).
RECENTE BLOGS
Hoe ik mijn tieners aan het koken kreeg met Foodbag
Hopelijk lezen die van u niet mee. Want als ze dit snode plan nu al doorhebben gaat het niet werken....
24 September 2020
Jan Dejonghe
TROOPER
Andy van oudercomité GBS Molenstede onthult: wat doet een oudercomité nu eigenlijk?
“Molenstede - of ‘Meulstee’ zoals de locals zeggen - is een gezellige deelgemeente van Diest waarin...
23 September 2020
Andy Serdons
TROOPER
Verenigingen kreunen onder de coronacrisis: “We zijn bedreigd in ons voortbestaan”
De cijfers van onze enquête over de impact van de coronacrisis op Vlaamse verenigingen zijn verloren...
10 September 2020
Katrien De Leeuw
TROOPER
"Het is tijd voor een relanceplan voor het bruto nationaal geluk van België!"
Dat die hele coronamiserie een hel is voor velen, weten we! Maar ik ben van mijn stoel gevallen bij...
03 September 2020
Elisabet Lamote
TROOPER