Zo blijft Pasen ook nu een feest
11 MAART 2021
KATRIEN DE LEEUW
TROOPER

De paasklokken zullen ook dit jaar nog altijd niet uit Rome komen en de paashaas moet ook nog steeds anderhalve meter afstand houden. Maar hoe zorgen we er op Pasen en Paasmaandag toch voor dat we er een leuk en gezellig (familie)feestje zonder zorgen van kunnen maken? We lijsten enkele tips en ideetjes op.

De ene viert Pasen bij de grootouders met alle tantes en nonkels en neefjes en nichtjes erbij, bij de andere staat jaarlijks een brunch met een heleboel vrienden en hun kinderen op de planning,… Tof! Gezellig! Maar helaas nog niet voor dit jaar. Of toch niet als je met meer dan 4 personen bent. Maar dat wil niet zeggen dat het niet tof kan zijn, hé! En weet: chocolade maakt alles beter. 

READY. SET. GO!

1. Begin de dag meteen goed met een uitgebreid ontbijt aan een mooi aangeklede eettafel. Paasdecoratie vind je bijvoorbeeld bij Hema, de Bijenkorf of Maisons du Monde. En ook bloemen mogen niet ontbreken. Laat je kinderen ze bijvoorbeeld plukken tijdens een van je vele wandelingen. Als ze dan ook nog eens vaasjes mogen beschilderen, zullen ze met plezier aan tafel kruipen.

2. ’t Is natuurlijk nog altijd feest en daar hoort een gepaste outfit bij. Koop gerust iets nieuws bij JBC, Peter Hahn, La Redoute,… je hebt het écht verdiend!

3. Wie zegt dat je je paasfeest enkel in je eigen huis en tuin moet beleven? We hebben ondertussen met z’n allen al maaaaanden de wandelmicrobe te pakken. Doe daar nu nog een schepje bovenop en maak er een speurtocht met opdrachtjes van. Steek een paar dagen op voorhand briefjes in de bus bij iedereen in je straat (en bij uitbreiding op je wandelroute) en vraag hen iets paasachtigs op een van op straat zichtbare plaats te zetten of hangen. Spot je een mandje met chocolade eieren? Draai dan drie keer in het rond. Zie je een paashaas? Doe dan een spurtwedstrijdje binnen je gezin. Verzin je eigen opdrachten. Hoe zotter, hoe beter!

4. Beschilder dit jaar eens geen eierschalen, maar laat jezelf beschilderen. Koop wat bodypaint (je vindt er bij Bol.com) (en voeg meteen ook wat afdekzeil om je meubels te beschermen toe aan je winkelmandje 🤷), kleed je uit tot op je ondergoed en laat je kinderen zichzelf uitleven op jezelf en je partner. Voordeel? Je hebt nadien sowieso even me-time in de badkamer! (Misschien dan ook direct een uitgebreid verwenpakketje aanschaffen bij Ici Paris XL ofzo?)

5. Bij een feestje hoort natuurlijk ook een natje en een droogje. Is de wijnvoorraad na al die maanden thuis al flink geslonken? No problemo, Wijnvoordeel kan je kelder terug aanvullen. En bestel misschien pizza’s of iets anders lekkers bij Takeaway.com en geniet met je bubbel aan een vuurkorf in de tuin. Keigezellig, toch?!

6. “Of de paashaas ook bij oma en opa is geweest? Euh, ja, schatteke, natuurlijk”. Bestel wat chocolade eieren online (bijvoorbeeld bij Collect & Go of Chocolademarkt) en laat ze leveren bij je (schoon)ouders als je hen liever nog even op afstand houdt door het coronavirus. Vertel hen dat ze de eieren in de tuin moeten verstoppen en zodra dat gebeurd is, is ’t tijd om even te videobellen. Laat je kinderen daarna aan hun virtuele speurjacht beginnen! (Die eitjes kunnen ze later nog opeten want ze blijven nog wel even goed 😉).

7. Naast een overload aan chocolade wordt hier en daar ook een cadeautje gegeven. Kies slim. Niets dat teveel lawaai maakt (je moet die videocalls tijdens je thuiswerk nog verstaan) en liefst iets voor in de tuin (zo zijn ze nog actief bezig in de gezonde buitenlucht). LidlFunDreamLand,… ze hebben zeker iets in de aanbieding. Kinderen content en jij content. 

Voilà, geniet van een zalig paasfeest!

Neergepend door:
KATRIEN DE LEEUW
Witty Writer
TROOPER
Witty writer bij Trooper. Vrouw van Jelle en ook bekend als de 'mama, mama, mamaaaa!' van Sem (6) en Suze (3).
RECENTE BLOGS
article
Fervent loper Robin van atletiekclub Sparta Vilvoorde geeft tips voor een beginnende jogger
De lockdown heeft ervoor gezorgd dat heel wat mensen (opnieuw) aan het sporten zijn geslagen. Maar...
16 May 2022
Katrien De Leeuw
TROOPER
article
6 tips van een vader én gamer om je kind veilig te laten gamen
Zijn de woorden GTA, Fortnite, Minecraft of League of Legends al eens uit de mond van je kind Dan je...
16 May 2022
Katrien De Leeuw
TROOPER
article
Win tot € 2.000 kampproviand voor je zomerkamp
Een ontbijtbuffet met koffiekoeken in plaats van een boke met choco, een gigantische kom fruitsla in...
12 May 2022
Katrien De Leeuw
TROOPER
article
Stresske over een geschenk voor de juf of meester? Nu niet meer!
Sinds mijn kinderen naar school gaan, ben ik van één iets heel zeker. Een paar weken voor het einde...
09 May 2022
Katrien De Leeuw
TROOPER